Патенти на корисну молель
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Нові надходження
Документ КОМПОЗИЦІЯ ДЛЯ ВИГОТОВЛЕННЯ ПУДИНГУ ДЛЯ ЕНТЕРАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ХВОРИХ З НИРКОВОЮ НЕДОСТАТНІСТЮ(Український інститут інтелектуальної власності, 2017) Притульська, Наталія Володимирівна; Асланян, Сергій Арменакович; Мотузка, Юлія Миколаївна; Гуліч, Марія Павлівна; Савицький, Олександр Федорович; Бідула, Євген Олександрович; Трохименко, Володимир БогдановичКорисна модель належить до галузі харчової промисловості, а саме до виробництва харчових продуктів для ентерального споживання хворих при хронічних захворюваннях нирок та гострої ниркової недостатності. Композиція для виготовлення пудингу для ентерального харчування хворих з нирковою недостатністю містить білковий компонент тваринного походження (білок молочної сироватки), глюкозу, мальтодекстрини, екстракт омега-3 жирних кислот, L-глютамін, L-орнітин, L-гістидин, лецетин соєвий, аскорбінову кислоту (вітамін С), токоферол (вітамін Е), тіамін (вітамін В1), рибофлавін (вітамін В2), піридоксин (вітамін В6), кальциферол (вітамін Д), бета-каротин (провітамін вітаміну А), цинк, селен, екстракт шизандри, порошок з яблук. Додатково композиція містить борошно вівсяне, кукурудзяний, соєвий ізолят, L-карнітин, L-тирозин, таурин, нуклеотиди (інозин), біотин (вітамін Н), фолієву кислоту (вітамін В9), екстракт шизандри, порошок з яблук, какао-порошок, карагенан.Документ КОМПОЗИЦІЯ ДЛЯ ВИГОТОВЛЕННЯ ПУДИНГУ ДЛЯ ЕНТЕРАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ХВОРИХ В КРИТИЧНИХ СТАНАХ(Український інститут інтелектуальної власності, 2017) Притульська, Наталія Володимирівна; Асланян, Сергій Арменакович; Гуліч, Марія Павлівна; Мотузка, Юлія Миколаївна; Лакша, Андрій Михайлович; Фомін, Олександр Олександрович; Околець, Андрій Вітальович; Маслєнін, Євгеній ІллїчКорисна модель належить до харчової промисловості, а саме до виробництва продуктів для спеціальних медичних цілей - ентеральне харчування для хворих в критичних станах, з опіками, сепсисом, множинними травмами, із захворюваннями нервової системи (порушення мозкового кровотоку, інсульт, нейрохірургічні втручання), пораненнями, для використання в інтенсивній терапії, в до- та післяопераційні періоди, при фізичних та психоемоційних навантаженнях, екстремальних умовах, гострих екзогенних отруєннях, інфекційних захворюваннях, у станах, при яких звичайний прийом їжі є неможливим або обмеженим чи недостатнім. Композиція для виготовлення пудингу для ентерального харчування хворих в критичних станах містить білок молочної сироватки, глюкозу, екстракт омега-3 жирних кислот, L-орнітин, L- карнітин, аскорбінову кислоту (вітамін С), тіамін (вітамін В1), рибофлавін (вітамін В2), піридоксин (вітамін В6), цинк, ароматизатор натуральний. Додатково містить крохмал кукурудзяний, борошно льняне, мальтодекстрини, L-глютамін, лецитин соєвий, нуклеотиди (інозин), токоферол (вітамін Е), кальциферол (вітамін Д), кальцій (у формі кальцію лимоннокислого), калій (у формі калію фосфорнокислого), магній (у формі гідрофосфату магнію), селен (у формі селенату натрію), екстракт трибулус терреріс, екстракт шипшини.Документ КОМПОЗИЦІЯ ДЛЯ ВИГОТОВЛЕННЯ ПУДИНГУ ДЛЯ ЕНТЕРАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ЛЮДЕЙ З ПОРУШЕНОЮ ТОЛЕРАНТНІСТЮ ДО ГЛЮКОЗИ(Український інститут інтелектуальної власності, 2017) Притульська, Наталія Володимирівна; Асланян, Сергій Арменакович; Гуліч, Марія Павлівна; Мотузка, Юлія Миколаївна; Сапа, Сергій Анатольович; Купченко, Ярослав Володимирович; Прищепа, Ігор ВікторовичКорисна модель належить до харчової промисловості, а саме до виробництва продуктів для спеціальних медичних цілей - ентерального харчування для людей, що страждають на цукровий діабет або мають порушену толерантність до глюкози. Композиція для виготовлення пудингу для ентерального харчування людей, що страждають на цукровий діабет або мають порушену толерантність до глюкози, містить білок молочної сироватки, екстракт омега-3 жирних кислот, фруктозу, L-глютамін, харчову клітковину, коензим Q10, бета-каротин (провітамін вітаміну А), аскорбінову кислоту (вітамін С), тіамін (вітамін В1), рибофлавін (вітамін В2), піридоксин (вітамін В6), цинк. Додатково композиція містить борошно вівсяне, борошно льняне, соєвий ізолят, еритритол, інулін, таурин, токоферол (вітамін Е), кальциферол (вітамін D), нікотинову кислоту (вітамін РР), фолієву кислоту (вітамін В9), біотин (вітамін Н), селен, хром, екстракт з гарбуза, карагенан, ароматизатор натуральний.Документ СУМІШ ДЛЯ ЕНТЕРАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ГЕРОДІЄТИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ(Український інститут інтелектуальної власності, 2017) Притульська, Наталія Володимирівна; Карпенко, Петро Олександрович; Антюшко, Дмитро Петрович; Гавалко, Юрій ВікторовичКорисна модель належить до харчової промисловості, а саме до виробництва сумішей для ентерального харчування геродієтичного призначення. Ентеральне вживання (використання) підготовленого продукту для спеціальних медичних цілей дозволить забезпечити харчові потреби, нормалізувати метаболічні порушення людей старших вікових груп, у тому числі, при недостатності харчування, фізичній та психоемоційній перевтомі, виснаженні організму, соматичних захворюваннях, упродовж реабілітаційного періоду, уповільнити процеси старіння за рахунок спеціально підібраного збалансованого компонентного складу. У вітчизняній практиці широке застосування продуктів для спеціальних медичних цілей - ентерального харчування геродієтичного призначення стримується за рахунок обмеженості асортименту даної продовольчої групи, високої вартості імпортних і відсутності українських виробів. Суміш для ентерального харчування людей літнього, похилого віку та довгожителів, яку отримують на основі сухих розчинних речовин, що містить: мальтодекстрин монодисперсний, глюкозу, концентрат білковий із молочної сироватки, фруктозу, харчову клітковину, омега-3 поліненасичені жирні кислоти, L-глутамін, аскорбінову кислоту (вітамін С), бета-каротин (провітамін А), рибофлавін (вітамін В2) і піридоксин (вітамін В6), яка відрізняється тим, що додатково містить: крохмаль, L-метіонін, L-триптофан, корінь женьшеню, L-тирозин, глюкозаміну гідрохлорид, молочний кальцій, коензим Q10, магнію гідрофосфат, у наступному співвідношенні компонентів, мас. %: мальтодекстрин монодисперсний 27,000 глюкоза 22,300 концентрат білковий із молочної сироватки 20,000 фруктоза 12,000 харчова клітковина 5,600 омега-3 поліненасичені жирні кислоти 5,500 крохмаль 4,000 L-глутамін 2,000 L-метіонін 0,500 L-триптофан 0,300 аскорбінова кислота (вітамін С) 0,250 корінь женьшеню 0,240 L-тирозин 0,100 глюкозаміну гідрохлорид 0,100 молочний кальцій 0,046 коензим Q10 0,030 магнію гідрофосфат 0,022 бета-каротин (провітамін А) 0,008 рибофлавін (вітамін В2) 0,002 піридоксин (вітамін В6) 0,002.Документ ДРАГЛЕПОДІБНИЙ ХАРЧОВИЙ ПРОДУКТ ДЛЯ ЕНТЕРАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ХВОРИХ З НИРКОВОЮ НЕДОСТАТНІСТЮ(Український інститут інтелектуальної власності, 2017) Притульська, Наталія Володимирівна; Асланян, Сергій Арменакович; Мотузка, Юлія Миколаївна; Казмірчук, Анатолій Петрович; Савицький, Олександр Федорович; Бідула, Євген ОлександровичКорисна модель належить до галузі харчової промисловості, а саме до виробництва продуктів для ентерального споживання хворих при хронічних захворюваннях нирок та гострої ниркової недостатності. Суміш суха для ентерального харчування хворих при хронічних захворюваннях нирок та гострої ниркової недостатності містить: білок молочної сироватки, екстракт омега-3 жирних кислот, L- глютамін, L-орнітин, L-карнітин, L-тирозин, L-гістидин, лецетин соєвий, аскорбінову кислоту (вітамін С), токоферол (вітамін Е), тіамін (вітамін В1), рибофлавін (вітамін В2), піридоксин (вітамін В6), кальциферол (вітамін D), бета-каротин (провітамін вітаміну А), біотин (вітамін Н), фолієву кислоту (вітамін B9), цинк (із оксиду цинка), селен (із селенату натрію), глюкозу, мальтодекстрини, пектин низькоетерифікований, камедь ксантану, воду підготовлену. Додатково містить: соєвий ізолят, таурин, нуклеотиди (інозин), екстракт шизандри, порошок з яблук.Документ ДРАГЛЕПОДІБНИЙ ХАРЧОВИЙ ПРОДУКТ ДЛЯ ЕНТЕРАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ЛЮДЕЙ З ОНКОЛОГІЧНИМИ ЗАХВОРЮВАННЯМИ(Український інститут інтелектуальної власності, 2017) Притульська, Наталія Володимирівна; Асланян, Сергій Арменакович; Мотузка, Юлія Миколаївна; Олійник, Юрій Миколайович; Оссовський, Олексій Володимирович; Зелінський, Артем Ігоревич; Мельник, Володимир Михайлович; Литовка, Сергій ЛеонідовичКорисна модель належить до галузі харчової промисловості, а саме до виробництва продуктів для спеціальних медичних цілей - ентеральне харчування для хворих з онкологічними захворюваннями, при хіміо- та променевій терапії. Драглеподібний харчовий продукт для ентерального харчування хворих з онкологічними захворюваннями, при хіміо- та променевій терапії, містить: концентрат білковий з молочної сироватки, глюкозу, мальтодекстрини, пектин низькоетерифікований, камедь ксантану, екстракт омега-3 жирних кислот, L-глютамін, L-карнітин, таурин, аскорбінова кислота (вітамін С), тіамін (вітамін В1), рибофлавін (вітамін В2), піридоксин (вітамін В6), токоферол (вітамін Е), бета- каротин (провітамін вітаміну А), біотин (вітамін Н), селен у формі селенату натрію, магній у формі гідрофосфату магнію, воду підготовлену. Додатково містить: соєвий ізолят, інозин, цитрулін малат, інулін, екстракт з лимону.Документ ДРАГЛЕПОДІБНИЙ ХАРЧОВИЙ ПРОДУКТ ДЛЯ ЕНТЕРАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ЛЮДЕЙ З ПОРУШЕНОЮ ТОЛЕРАНТНІСТЮ ДО ГЛЮКОЗИ(Український інститут інтелектуальної власності, 2017) Притульська, Наталія Володимирівна; Асланян, Сергій Арменакович; Мотузка, Юлія Миколаївна; Сапа, Сергій Анатольович; Сидорук, Дмитро Петрович; Мельник, Володимир Михайлович; Литовка, Сергій Леонідович; Околець, Андрій ВітальовичКорисна модель належить до харчової промисловості, а саме до виробництва продуктів для спеціальних медичних цілей - ентеральне харчування для людей, що страждають на цукровий діабет або мають порушену толерантність до глюкози. Драглеподібний харчовий продукт містить: білок молочної сироватки, екстракт омега-3 жирних кислот, L-глютамін, харчову клітковину, бета-каротин (провітамін вітаміну А), токоферол (вітамін Е), аскорбінову кислоту (вітамін С), тіамін (вітамін В1), рибофлавін (вітамін В2), піридоксин (вітамін В6), кальциферол (вітамін D), нікотинову кислоту (вітамін РР), фолієву кислоту (вітамін В9), біотин (вітамін Н), цинк (із оксиду цинку), селен (із селенату натрію), хром (із піколінату хрому), фруктозу, пектин низькоетерифікований, камедь ксантану, воду підготовлену. Додатково містить: соєвий ізолят, еритритол, інулін, таурин, коензим Q10, екстракт з гарбуза.Документ ДРАГЛЕПОДІБНИЙ ХАРЧОВИЙ ПРОДУКТ ДЛЯ ЕНТЕРАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ХВОРИХ В КРИТИЧНИХ СТАНАХ(Український інститут інтелектуальної власності, 2017) Притульська, Наталія Володимирівна; Асланян, Сергій Арменакович; Гуліч, Марія Павлівна; Мотузка, Юлія Миколаївна; Собко, Ігор Володимирович; Король, Сергій Олександрович; Фомін, Олександр Олександрович; Компанієць, Анатолій ОлеговичКорисна модель належить до харчової промисловості, а саме до виробництва продуктів для спеціальних медичних цілей - ентеральне харчування для хворих в критичних станах, з опіками, сепсисом, множинними травмами, із захворюваннями нервової системи (порушення мозкового кровотоку, інсульт, нейрохірургічні втручання), пораненнями, для використання в інтенсивній терапії, в до- та післяопераційні періоди, при фізичних та психоемоційних навантаженнях, екстремальних умовах, гострих екзогенних отруєннях, інфекційних захворюваннях, у станах, при яких звичайний прийом їжі є неможливим або обмеженим чи недостатнім. Драглеподібний харчовий продукт для ентерального харчування хворих в критичному стані містить глюкозу, мальтодекстрини, пектин низькоетерифікований, камедь ксантану, воду підготовлену, білок молочної сироватки, лецитин соєвий, екстракт омега-3 жирних кислот, L- глютамін, L-орнітин, L-карнітин, токоферол (вітамін Е), кальциферол (вітамін D), кальцій (у формі кальцію лимоннокислого), калій (у формі калію фосфорнокислого), магній (у формі гідрофосфату магнію), селен (у формі селенату натрію), аскорбінову кислоту (вітамін С), тіамін (вітамін В1), рибофлавін (вітамін В2), піридоксин (вітамін В6), цинк (у формі оксиду цинку). Додатково містить: нуклеотиди (інозин), екстракт трибулус терреріс, екстракт шипшини.Документ КОМПОЗИЦІЯ ДЛЯ НАДАННЯ ГІДРОФОБНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ПОВЕРХНІ ПРИРОДНОГО КАМЕНЮ(Український інститут інтелектуальної власності, 2017) Мережко, Ніна Василівна; Золотарьова, Оксана ГригорівнаКорисна модель, що заявляється, належить до будівельної промисловості, зокрема до обробки виробів з природного каменю композиціями, що забезпечують підвищення якості оброблених виробів шляхом захисту їх поверхневого шару від зволоження та покращення інших фізико-механічних характеристик при експлуатації. Композиція для надання гідрофобних властивостей поверхні природного каменю виконана у вигляді розчину, до складу якого входять кремнійорганічна рідина і вода. Як кремнійорганічна рідина використовується трикомпонентна суміш силіконатів натрію і калію.Документ СУМІШ СУХА ДЛЯ ЕНТЕРАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ЛЮДЕЙ З ПОРУШЕНОЮ ТОЛЕРАНТНІСТЮ ДО ГЛЮКОЗИ(Український інститут інтелектуальної власності, 2016) Притульська, Наталія Володимирівна; Асланян, Сергій Арменакович; Гуліч, Марія Павлівна; Мотузка, Юлія Миколаївна; Верба, Андрій В'ячеславович; Заруцький, Ярослав Леонідович; Казмірчук, Анатолій Петрович; Давидов, Сергій Валентинович; Прищепа, Ігор Вікторович; Маслєнін, Євгеній ІллїчКорисна модель належить до харчової промисловості, а саме до виробництва продуктів для спеціальних медичних цілей - ентеральне харчування для людей, що страждають на цукровий діабет або мають порушену толерантність до глюкози. Суміш суха для ентерального харчування людей, що страждають на цукровий діабет або мають порушену толерантність до глюкози, містить білок молочної сироватки, мальтодекстрини, фруктозу, сорбіт, екстракт омега-3 жирних кислот, L-глютамін, харчову клітковину, коензим Q10, аскорбінову кислоту (вітамін С), бета-каротин (провітамін вітаміну А), тіамін (вітамін В1), рибофлавін (вітамін В2), піридоксин (вітамін В6), цинк (із оксиду цинку), причому додатково містить: соєвий ізолят, інулін, таурин, кальциферол (вітамін D), токоферол (вітамін Е), нікотинову кислоту (вітамін РР), фолієву кислоту (вітамін В9), біотин (вітамін Н), селен (із селенату натрію), хром (із піколінату хрому), порошок з гарбуза.Документ СУМІШ СУХА ДЛЯ ЕНТЕРАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ХВОРИХ З ОНКОЛОГІЧНИМИ ЗАХВОРЮВАННЯМИ(Український інститут інтелектуальної власності, 2016) Притульська, Наталія Володимирівна; Асланян, Сергій Арменакович; Гуліч, Марія Павлівна; Мотузка, Юлія Миколаївна; Верба, Андрій В'ячеславович; Заруцький, Ярослав Леонідович; Казмірчук, Анатолій Петрович; Олійник, Юрій Миколайович; Оссовський, Олексій ВолодимировичКорисна модель належить до галузі харчової промисловості, а саме до виробництва продуктів для спеціальних медичних цілей - ентеральне харчування для хворих з онкологічними захворюваннями, при хіміо- та променевій терапії. Суміш суха для ентерального харчування хворих з онкологічними захворюваннями містить білок молочної сироватки, соєвий ізолят, мальтодекстрини, аскорбінову кислоту (вітамін С), тіамін (вітамін В1), рибофлавін (вітамін В2), піридоксин (вітамін В6), бета-каротин (провітамін вітаміну А), токоферол (вітамін Е), біотин (вітамін Н), селен у формі селенату натрію, магній у формі гідрофосфату магнію, причому додатково містить глюкозу, екстракт омега-3 жирних кислот, L-глютамін, інозин, цитрулін малат, інулін, L-карнітин, таурин, порошок з лимону.Документ СУМІШ СУХА ДЛЯ ЕНТЕРАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ХВОРИХ З НИРКОВОЮ НЕДОСТАТНІСТЮ(Український інститут інтелектуальної власності, 2016) Притульська, Наталія Володимирівна; Асланян, Сергій Арменакович; Гуліч, Марія Павлівна; Мотузка, Юлія Миколаївна; Верба, Андрій В'ячеславович; Заруцький, Ярослав Леонідович; Казмірчук, Анатолій Петрович; Бідула, Євген Олександрович; Маслєнін, Євгеній ІллїчКорисна модель належить до галузі харчової промисловості, а саме до виробництва продуктів для ентерального харчування хворих при хронічних захворюваннях нирок та гострій нирковій недостатності. Суміш суха для ентерального харчування хворих при хронічних захворюваннях нирок та гострій нирковій недостатності містить білковий компонент тваринного походження (білок яєчний), L- гістидин, мальтодекстрини, лецитин соєвий, аскорбінову кислоту (вітамін С), тіамін (вітамін В1), рибофлавін (вітамін В2), піридоксин (вітамін В6), токоферол (вітамін Е), кальциферол (вітамін D), бета-каротин (провітамін вітаміну А), глюкозу, екстракт омега-3 жирних кислот, цинк (із оксиду цинку), селен (із селенату натрію), причому додатково містить: соєвий ізолят, L- глютамін, нуклеотиди (інозин), L-орнітин, L-карнітин, L-тирозин, таурин, біотин (вітамін Н), фолієву кислоту (вітамін В9), екстракт шизандри, порошок з яблук.Документ СУМІШ СУХА ДЛЯ ЕНТЕРАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ХВОРИХ В КРИТИЧНИХ СТАНАХ(Український інститут інтелектуальної власності, 2016) Притульська, Наталія Володимирівна; Асланян, Сергій Арменакович; Гуліч, Марія Павлівна; Верба, Андрій В'ячеславович; Заруцький, Ярослав Леонідович; Казмірчук, Анатолій Петрович; Мотузка, Юлія Миколаївна; Фомін, Олександр Олександрович; Лакша, Артем Андрійович; Маслєнін, Євгеній ІллїчКорисна модель належить до харчової промисловості, а саме до виробництва продуктів для спеціальних медичних цілей - ентеральне харчування для хворих в критичних станах, з опіками, сепсисом, множинними травмами, із захворюваннями нервової системи (порушення мозкового кровотоку, інсульт, нейрохірургічні втручання), пораненнями, для використання в інтенсивній терапії, в до- та післяопераційні періоди, при фізичних та психоемоційних навантаженнях, екстремальних умовах, гострих екзогенних отруєннях, інфекційних захворюваннях, у станах, при яких звичайний прийом їжі є неможливим або обмеженим чи недостатнім Суміш суха для ентерального харчування хворих в критичних станах містить глюкозу, білок молочної сироватки, екстракт омега-3 жирних кислот, L-глютамін, L-орнітин, аскорбінову кислоту (вітамін С), тіамін (вітамін В1), рибофлавін (вітамін В2), піридоксин (вітамін В6) і цинк (у формі оксиду цинку), причому додатково містить: мальтодекстрини, лецитин соєвий, нуклеотиди (інозин), L-карнітин, токоферол (вітамін Е), кальциферол (вітамін D), кальцій (у формі кальцію лимоннокислого), калій (у формі калію фосфорнокислого), магній (у формі гідрофосфату магнію), селен (у формі селенату натрію), екстракт трибулус терреріс, екстракт шипшини у наступному співвідношенні компонентів.Документ СПОСІБ ОТРИМАННЯ КОМБІНОВАНОГО ТОНКОШАРОВОГО КРЕМНІЙОРГАНІЧНОГО ПОКРИТТЯ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ МІЦНОСТІ ЦЕЛЮЛОЗОВМІСНИХ МАТЕРІАЛІВ ТА ДЛЯ ЗАХИСТУ ЇХ ВІД БІОПОШКОДЖЕНЬ(Український інститут інтелектуальної власності, 2018) Мережко, Ніна Василівна; Осауленко, Ксенія Валентинівна; Шульга, Ольга Сергіївна; Комаха, Володимир ОлександровичКорисна модель належить до галузі хімічної та целюлозно-паперової промисловості, зокрема, до способів та техніки отримання комбінованого тонкошарового кремнійорганічного покриття, що може бути використано для створення захисного покриття на поверхні целюлозовмісних матеріалів. Спосіб отримання комбінованого тонкошарового кремнійорганічного покриття. На поверхню целюлозовмісного матеріалу за допомогою методу занурювання спочатку наноситься адгезійний підшар, після чого його висушують у сушильній камері за температури 95-100 °C протягом 1 год., наприкінці наносять основний захисний шар поліметил- і поліетилгідридсилоксанів, товщиною 5-10 мкм.Документ КОМБІНОВАНЕ ТОНКОШАРОВЕ КРЕМНІЙОРГАНІЧНЕ ПОКРИТТЯ ДЛЯ ЗАХИСТУ ЦЕЛЮЛОЗОВМІСНИХ МАТЕРІАЛІВ ВІД БІОПОШКОДЖЕНЬ(Український інститут інтелектуальної власності, 2018) Мережко, Ніна Василівна; Осауленко, Ксенія Валентинівна; Шульга, Ольга Сергіївна; Комаха, Володимир ОлександровичКорисна модель належить до галузей хімічної та целюлозно-паперової промисловості, зокрема - до створення тонкошарових кремнійорганічних комбінованих покриттів, що можуть бути використані для захисту паперу від впливу зовнішніх експлуатаційних, атмосферних та мікробіологічних факторів. Комбіноване тонкошарове кремнійорганічне покриття для захисту поверхні целюлозовмісних матеріалів, що складається з біоцидного підшару-адгезиву та основного захисного шару, крім того, містить амінокомплекс метилсилікатів металів (міді і цинку) та як кремнійорганічні сполуки використовуються метилсиліконат калію, суміш поліметил- і поліетилгідридсилоксанів при такому співвідношенні компонентів, (мас. %): для біоцидного підшару-адгезиву: метилсиліконат калію - 1,0-3,0; амінокомплекс метилсилікату металів - (Zn, Сu) 1,0-2,0; вода дистильована - 98,0-95,0; для основного захисного шару: суміш поліметил- і поліетилгідридсилоксанів (за співвідношення 2:1) у вигляді 5-10 мас. % емульсії у воді.Документ ХАРЧОВА КОМПОЗИЦІЯ СУХОЇ СУМІШІ ДЛЯ ПРОДУКТУ "ПИТНИЙ СНІДАНОК. СПОРТ"(Український інститут інтелектуальної власності, 2018) Вітряк, Оксана Павлівна; Ткаченко, Любов Володимирівна; Серенко, Антон Андрійович; Булах, Леся Володимирівна; Булах, Ігор СергійовичКорисна модель належить до харчової промисловості, а саме до виробництва харчових концентратів, і може бути використана на підприємствах харчової промисловості та у закладах ресторанного господарства. Харчова композиція містить: зерновий компонент, смако-ароматичний компонент, причому як зерновий компонент використовуються шрот зародків пшениці та борошно гречане, як смако- ароматичний компонент використовуються рослинні порошки, отримані методом сублімаційного сушіння: яблучний, банановий, морквяний, лимонний, а також додатково містить харчові волокна, а саме: клітковину зародків пшениці, клітковину насіння амаранту.Документ СПОСІБ ВИРОБНИЦТВА ПОЛІФУНКЦІОНАЛЬНОГО СУХОГО РИБО-РОСЛИННОГО НАПІВФАБРИКАТУ(Український інститут інтелектуальної власності, 2018) Притульська, Наталія Володимирівна; Федорова, Діна ВолодимирівнаКорисна модель належить до харчової промисловості, а саме до виробництва рибних продуктів (сухого рибо-рослинного фаршу, борошна рибо-рослинного харчового), і може бути використана на підприємствах харчової промисловості та у закладах ресторанного господарства. Отримані за даним способом сухі рибо-рослинні напівфабрикати можуть бути використані як складові компоненти харчових концентратів швидкого приготування (соусів, супів-пюре, других обідніх страв), готової кулінарної продукції, борошняних булочних і кондитерських виробів, снекових продуктів. Спосіб виробництва сухого порошкоподібного напівфабрикату з дрібної низькожирної рибної сировини включає попередню механічну, гідротермічну обробку рибної сировини, її грубе подрібнення, сушіння до низького залишкового вологовмісту, тонке подрібнення. Тушки та голови риби обробляють окремо, попередньо гідротермічно оброблену рибну сировину (окремо тушки і голови) залишають на ситах для стікання зайвої вологи та охолодження та подрібнюють. Фарш з гідролізованих рибних голів піддають додатковій дезодорації у знежиреній молочній сироватці з отриманням щільного залишку та змішують підготовлені фарші із підготовленою рослинною сировиною у співвідношенні 12:1…6:1. Отримані рибо- рослинні фаршеві суміші (окремо фарш з тушок і дезодорований фарш з рибних голів) ретельно перемішують протягом 8-10 хв. і залишають на 80-90 хв. для стабілізації масообміну та вдруге подрібнюють на вовчку, викладають на перфоровані решітки, розміщують у конвективній сушильній камері і висушують за двоступеневого температурного режиму. Після сушіння рибо-рослинні фаршеві суміші охолоджують до температури 20±2 °C та подрібнюють на порошок за допомогою роторного подрібнювача Thermomix.Документ ТЕПЛОІЗОЛЯЦІЙНИЙ МУРУВАЛЬНИЙ РОЗЧИН(Український інститут інтелектуальної власності, 2018) Свідерський, Валентин Анатолійович; Демченко, Валентина ОлександрівнаКорисна модель, що запропонована, належить до будівельної промисловості, зокрема до мурувальних розчинів для газобетонних блоків, що забезпечують підвищення якості системи в цілому шляхом підвищення їх теплоізоляційних та експлуатаційних властивостей та покращення інших фізико-механічних характеристик при їх експлуатації. Мурувальний розчин з високими теплоізоляційними та експлуатаційними властивостями для заповнення містків холоду між газобетонними блоками містить зв'язуючу речовину (цемент), воду, наповнювач та модифікатор. Як наповнювач використовують зольні мікросфери з середнім діаметром часток 90 мкм (відходи ТЕС, що утворюються при високотемпературному факельному спалюванні твердого палива). Як модифікатор для підвищення механічної міцності сухої будівельної суміші використовують комплексну добавку "Tylose 30000 YP + гідролізат етилсилікату". Як зв'язуючу речовину (цемент) використовують Портландцемент М500.Документ КЕКС БЕЗГЛЮТЕНОВИЙ(Український інститут інтелектуальної власності, 2019) Юдіна, Тетяна Іллівна; Гніцевич, Вікторія Альбертівна; Безрученко, Ольга Миколаївна; Павлюченко, Валентина ОлексіївнаКорисна модель належить до харчової промисловості, а саме до кондитерського виробництва, зокрема борошняних кондитерських виробів, і може бути використана в закладах ресторанного господарства. Кондитерський виріб - кекс містить: борошно, цукор-пісок, масло вершкове, молочно-білковий компонент, меланж, амоній двовуглекислий, двовуглекислий натрій, згідно з корисною моделлю, як борошно використовують кукурудзяне та рисове борошно, а як молочно-білкового компонент використовують молочно-білковий концентрат сколотин, у наступному співвідношенні інгредієнтів, мас. %: борошно рисове 8,1…11,4 борошно кукурудзяне 17,1…20,4 цукор-пісок 25,0…26,5 масло вершкове 23,0…23,5 молочно-білковий концентрат сколотин 32,0…33,5 меланж 16,5…17,0 амоній двовуглекислий 0,07…0,09 двовуглекислий натрій 0,05…0,07.Документ КОМБІНОВАНЕ ТОНКОШАРОВЕ КРЕМНІЙОРГАНІЧНЕ ПОКРИТТЯ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ МІЦНОСТІ ЦЕЛЮЛОЗОВМІСНИХ МАТЕРІАЛІВ(Український інститут інтелектуальної власності, 2019) Мережко, Ніна Василівна; Осауленко, Ксенія Валентинівна; Шульга, Ольга Сергіївна; Комаха, Володимир ОлександровичКорисна модель належить до галузей хімічної та целюлозно-паперової промисловості, зокрема - до створення тонкошарових кремнійорганічних комбінованих покриттів, що можуть бути використані для захисту поверхні целюлозовмісних матеріалів від впливу зовнішніх експлуатаційних та атмосферних факторів. Комбіноване тонкошарове кремнійорганічне покриття для захисту поверхні целюлозовмісних матеріалів складається з адгезійного підшару та основного захисного шару. Воно містить соляну або щавлеву кислоту як каталізатор та як кремнійорганічні сполуки використовуються гідролізат етилсилікату, суміш поліметил- і поліетилгідридсилоксанів.Документ КЕКС ШОКОЛАДНИЙ БЕЗГЛЮТЕНОВИЙ(Український інститут інтелектуальної власності, 2020) Юдіна, Тетяна Іллівна; Гніцевич, Вікторія Альбертівна; Безрученко, Ольга Миколаївна; Агапова, Олександра ВадимівнаКекс містить борошно, цукор-пісок, масло вершкове, молочно-білковий компонент, меланж, амоній двовуглекислий та натрій двовуглекислий. При цьому як борошно кекс містить кукурудзяне та рисове борошно, як молочно-білковий компонент містить молочно-білковий концентрат сколотин та додатково містить какао-порошок.Документ КОМПОЗИЦІЯ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ЗИМОВИХ ТА ЛІТНІХ ДИЗЕЛЬНИХ ПАЛИВ З ВИСОКИМ ЦЕТАНОВИМ ЧИСЛОМ(Український інститут інтелектуальної власності, 2020) Мережко, Ніна Василівна; Ткачук, Валентина Віталіївна; Романчук, Вікторія Володимирівна; Топільницький, Петро Іванович; Речун, Оксана ЮріївнаКорисна модель належить до нафтопереробної промисловості і може бути використана для отримання дизельних палив з використанням біододатків, депресорних і цетанопідвищуючих присадок. Композиція для отримання зимових та літніх дизельних палив з високим цетановим числом містить паливо дизельне гідроочищене, депресорну присадку, цетанопідвищуючу присадку, ізобутиловий естер ріпакової олії.Документ СПОСІБ ОТРИМАННЯ ПІГМЕНТНОГО КОНЦЕНТРАТУ ДЛЯ ОЗДОБЛЕННЯ ШКІР(Український інститут інтелектуальної власності, 2020) Бондарєва, Анна Олександрівна; Мокроусова, Олена Романівна; Охмат, Олена АнатоліївнаСпосіб отримання пігментного концентрату шляхом модифікації активного силікатного субстрату на основі бентоніту комплексними сполуками хрому, з наступним осадженням на отриманому модифікаті аніонних (кислотних або прямих) барвників. Як активний силікатний субстрат на основі бентоніту використовують монтморилоніт, який попередньо обробляють пірофосфатом натрію в кількості 8,0-12,0 % від маси сухого мінералу у вигляді 10 %-го розчину. Подальшу модифікацію здійснюють комплексними сполуками хрому в кількості 10,0-12,0 % з Cr2O3 від маси мінералу.Документ КОМПОЗИЦІЯ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ВИСОКООКТАНОВОГО БЕНЗИНУ ДЛЯ ДВИГУНІВ З ІСКРОВИМ ЗАПАЛЮВАННЯМ ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ БІОДОБАВОК(Український інститут інтелектуальної власності, 2020) Мережко, Ніна Василівна; Ткачук, Валентина Віталіївна; Романчук, Вікторія Володимирівна; Топільницький, Петро Іванович; Мелнік, Юріє ВісаріонКорисна модель належить до нафтопереробної промисловості і може бути використана для одержання високооктанових бензинів з використанням композиції біодобавок. Композиція для отримання високооктанового бензину для двигунів з іскровим запалюванням із використанням продуктів нафтопереробки та біодобавок, згідно з корисною моделлю містить вуглеводневі добавки та біодобавки.Документ ПОСТІЛЬНИЙ ВИРІБ З ОБ'ЄМНИМ НАПОВНЮВАЧЕМ З БАКТЕРИЦИДНИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ(Український інститут інтелектуальної власності, 2020) Михайлова, Галина Миколаївна; Поліщук, Степан Олександрович; Слізков, Андрій МиколайовичКорисна модель належить до текстильної промисловості, зокрема стосується постільних виробів з об'ємними наповнювачами (ковдри, подушки, наматрацники) з біоцидною обробкою. Постільний виріб з об'ємним наповнювачем. Для підвищення зносостійкості та збільшення терміну експлуатації наповнювач оброблений біоцидним препаратом на основі триклозану.Документ ПАПІР ВБИРНИЙ САНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ З РОЗМЕЛЕНИХ ВОЛОКОН СУЛЬФІТНОЇ БІЛЕНОЇ ЦЕЛЮЛОЗИ З ХВОЙНОЇ ДЕРЕВИНИ І СУЛЬФАТНОЇ БІЛЕНОЇ ЦЕЛЮЛОЗИ З ДЕРЕВИНИ ЕВКАЛІПТА(Український інститут інтелектуальної власності, 2020) Коптюх, Леонід Андрійович; Андрієвська, Людмила Валентинівна; Глушкова, Тетяна Геннадіївна; Осика, Віктор Анатолійович; Мережко, Ніна ВасилівнаВинахід належить до целюлозно-паперової промисловості і може бути використаний під час виготовлення паперу санітарно-гігієнічного призначення. Папір вбирний містить 52-58 мас. % волокон сульфітної біленої целюлози із хвойної деревини, розмелених до ступеня помелу 29-36 °ШР, і 42-48 мас. % волокон сульфатної біленої целюлози з деревини евкаліпта, розмелених до ступеня помелу 17-23 °ШР. Папір характеризується високим рівнем показників механічної міцності, вбирної здатності та пухкості.Документ СПОСІБ ВИРОБНИЦТВА ТОНКОГО ВБИРНОГО ПАПЕРУ ФІЛЬТРУВАЛЬНОГО ТА САНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ З РОЗМЕЛЕНИХ ВОЛОКОН БАВОВНЯНОЇ ЦЕЛЮЛОЗИ ТА СУМІШІ ВОЛОКОН СУЛЬФАТНОЇ БІЛЕНОЇ ЦЕЛЮЛОЗИ З ДЕРЕВИНИ ЕВКАЛІПТА ТА ОСИКИ(Український інститут інтелектуальної власності, 2020) Коптюх, Леонід Андрійович; Андрієвська, Людмила Валентинівна; Глушкова, Тетяна ГеннадіївнаВинахід належить до целюлозно-паперової промисловості. Спосіб виготовлення тонкого вбирного паперу полягає в тому, що волокна бавовняної целюлози розмелюють до ступеня помелу 36-46 °ШР (І фракція), суміш волокон сульфатної біленої целюлози з деревини евкаліпта і деревини осики за співвідношення, мас. %, 55 і 45 відповідно, розмелюють спільно до ступеня помелу 17-23 ШР (II фракція). Отримані фракції волокна змішують між собою у воді за співвідношення фракцій І, ІІ, що дорівнює 42-48, 52-58 мас. %, відповідно. Здійснюють формування паперового полотна, його крепування і сушіння. Папір характеризується високою механічною міцністю, вбирною здатністю та пухкістю.Документ СПОСІБ ВИРОБНИЦТВА ВБИРНОГО ПАПЕРУ ФІЛЬТРУВАЛЬНОГО ТА САНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ З РОЗМЕЛЕНИХ ВОЛОКОН СУЛЬФАТНОЇ БІЛЕНОЇ ЦЕЛЮЛОЗИ З ХВОЙНОЇ ДЕРЕВИНИ, ДЕРЕВИНИ ЕВКАЛІПТА ТА ОСИКИ(Український інститут інтелектуальної власності, 2020) Коптюх, Леонід Андрійович; Андрієвська, Людмила Валентинівна; Глушкова, Тетяна Геннадіївна; Осика, Віктор Анатолійович; Мережко, Ніна ВасилівнаВинахід належить до целюлозно-паперової промисловості і може бути використаний у виробництві вбирного паперу фільтрувального та санітарно-гігієнічного призначення. Спосіб виробництва включає розмелювання сульфатної біленої целюлози з хвойної та листяної деревини, з отриманням волокнистої суспензії, формування з неї паперового полотна, його крепування і сушіння. Волокна сульфатної біленої целюлози з хвойної деревини розмелюють до ступеня помелу 29-36 °ШР (І фракція). Суміш волокон сульфатної біленої целюлози з деревини евкаліпта і з деревини осики за співвідношення, мас. % 55 і 45 відповідно, розмелюють спільно до ступеня помелу 17-23 °ШР (II фракція). Отримані фракції волокна перед формуванням паперового полотна змішують між собою у воді за співвідношення, при якому вміст фракції І складає 52-58 мас. %, а фракції ІІ - 42-48 мас. %. Папір має високий рівень показників механічної міцності, вбирної здатності, пухкості та пористості.Документ СПОСІБ ВИРОБНИЦТВА ВБИРНОГО ВОЛОГОТРИВКОГО ПАПЕРУ САНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНОГО АБО ФІЛЬТРУВАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ З РОЗМЕЛЕНИХ ВОЛОКОН СУЛЬФІТНОЇ БІЛЕНОЇ ЦЕЛЮЛОЗИ З ХВОЙНОЇ ДЕРЕВИНИ ТА СУЛЬФАТНОЇ БІЛЕНОЇ ЦЕЛЮЛОЗИ З ДЕРЕВИНИ ЕВКАЛІПТА ТА ОСИКИ(Український інститут інтелектуальної власності, 2020) Коптюх, Леонід Андрійович; Андрієвська, Людмила Валентинівна; Глушкова, Тетяна ГеннадіївнаВинахід належить до целюлозно-паперової промисловості і може бути використаний у виробництві вбирного вологотривкого паперу. Спосіб виготовлення включає розбивання і розмелювання сульфітної біленої целюлози з хвойної деревини, сульфатної біленої целюлози з листяної деревини, підготовку композиції паперової маси, отримання волокнистої суспензії, введення до неї зміцнюючої речовини, формування з неї паперового полотна, його пресування, крепування і сушіння. Волокна сульфітної біленої целюлози з хвойної деревини розмелюють до ступеня помелу 29-36 °ШР (фракція І). Суміш волокон сульфатної біленої целюлози з деревини евкаліпта і волокон сульфатної біленої целюлози з деревини осики за співвідношення, мас. %, 55 і 45 відповідно, розмелюють спільно до ступеня помелу 17-23 °ШР (фракція II). Отримані фракції целюлозного волокна змішують перед формуванням паперового полотна за співвідношення, при якому вміст фракції І складає 52-58 мас. %, а фракції ІІ - 42-48 мас. %. Як зміцнюючу речовину до волокнистої суспензії вводять полівінілспиртове волокно за масової частки 0,22-0,28 % від абсолютно сухого волокна. Папір має високий рівень показників вбирної здатності, механічної міцності, у тому числі у вологому стані, вологотривкості та пухкості.Документ СПОСІБ ВИРОБНИЦТВА ТОНКОГО ВБИРНОГО ВОЛОГОТРИВКОГО ПАПЕРУ САНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНОГО АБО ФІЛЬТРУВАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ З РОЗМЕЛЕНИХ ВОЛОКОН БАВОВНЯНОЇ ЦЕЛЮЛОЗИ, СУЛЬФІТНОЇ БІЛЕНОЇ ЦЕЛЮЛОЗИ З ХВОЙНОЇ ДЕРЕВИНИ ТА СУЛЬФАТНОЇ БІЛЕНОЇ ЦЕЛЮЛОЗИ З ДЕРЕВИНИ ЕВКАЛІПТА ТА ОСИКИ(Український інститут інтелектуальної власності, 2020) Коптюх, Леонід Андрійович; Андрієвська, Людмила Валентинівна; Глушкова, Тетяна ГеннадіївнаВинахід належить до целюлозно-паперової промисловості і може бути використаний у виробництві вологотривкого паперу санітарно-гігієнічного призначення або фільтрувального. Спосіб включає розмелювання волокна бавовняної целюлози до ступеня помелу 36-46 °ШР (фракція І), волокна сульфітної біленої целюлози з хвойної деревини - до 29-36 °ШР (фракція II), суміші волокон сульфатної біленої целюлози з деревини евкаліпта та осики, за співвідношення, мас. %, 55 і 45, відповідно, - до ступеня помелу 17-23 °ШР (фракція III). Отримані фракції волокон змішують між собою перед формуванням паперового полотна за співвідношення, при якому вміст бавовняної целюлози складає 28-32 мас. %, сульфітної біленої целюлози з хвойної деревини - 10-20 мас. %, суміші сульфатної біленої целюлози із деревини евкаліпта і осики - 52-58 мас. %. Як зміцнюючу речовину до волокнистої суспензії вводять полівінілспиртове волокно за масової частки 0,22-0,28 % від абсолютно сухого волокна. Надалі здійснюють формування паперового полотна, його крепування і сушіння. Папір характеризується високими показниками механічної міцності, вбирної здатності, пухкості та білості.Документ СПОСІБ ВИРОБНИЦТВА ТОНКОГО ВБИРНОГО ПАПЕРУ ФІЛЬТРУВАЛЬНОГО ТА САНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ З РОЗМЕЛЕНИХ ВОЛОКОН БАВОВНЯНОЇ ЦЕЛЮЛОЗИ ТА ВОЛОКОН СУЛЬФАТНОЇ БІЛЕНОЇ ЦЕЛЮЛОЗИ З ХВОЙНОЇ ДЕРЕВИНИ, ДЕРЕВИНИ ЕВКАЛІПТА ТА ОСИКИ(Український інститут інтелектуальної власності, 2020) Коптюх, Леонід Андрійович; Андрієвська, Людмила Валентинівна; Глушкова, Тетяна ГеннадіївнаВинахід належить до целюлозно-паперової промисловості і може бути використаний у виробництві паперу санітарно-гігієнічного призначення або фільтрувального. Спосіб включає розмелювання волокна бавовняної целюлози до ступеня помелу 36-46 °ШР (фракція І), волокна сульфатної біленої целюлози з хвойної деревини - до 29-36 °ШР (фракція II), суміші волокон сульфатної біленої целюлози з деревини евкаліпта та осики, за співвідношення, мас. %, 55 і 45, відповідно, - до ступеня помелу 17-23 °ШР (фракція III). Отримані фракції волокон змішують між собою перед формуванням паперового полотна, за співвідношення, при якому вміст бавовняної целюлози складає 28-32 мас. %, сульфатної біленої целюлози з хвойної деревини - 10-20 мас. %, суміші сульфатної біленої целюлози із деревини евкаліпта і осики - 52-58 мас. %. Надалі здійснюють формування паперового полотна, його крепування і сушіння. Папір характеризується високими показниками механічної міцності, вбирної здатності, пухкості та білості.Документ СПОСІБ ВИГОТОВЛЕННЯ КАПКЕЙКУ ВЕГЕТАРІАНСЬКОГО ПІДВИЩЕНОЇ БІОЛОГІЧНОЇ ЦІННОСТІ(Український інститут інтелектуальної власності, 2021) Антонюк, Ірина Юріївна; Медведєва, Анжеліка Олександрівна; Корзун, Віталій Наумович; Науменко, Дар'я СергіївнаСпосіб виготовлення капкейку вегетаріанського підвищеної біологічної цінності включає приготування кексової основи та приготування крему для прикрашання кексової основи, при цьому для приготування кексової основи капкейку спочатку готують тісто, для чого борошно (пшеничне та вівсяне) змішують з какао-порошком, медом квітковим, рослинною олією, напоєм рослинним "молоко мигдальне без цукру" (яке складається з меленого мигдалю і води у співвідношенні 1:3), отриману масу збивають блендером до однорідної консистенції, після чого тісто випікають 25 хв при температурі 180 °С; водночас готують крем для прикрашання кексової основи, при цьому до нарізаних бананів та фініків додають сік лимона і порошок морської водорості ламінарії, крем збивають до однорідної консистенції і охолоджують; охолоджену кексову основу прикрашають кремом з ламінарією.Документ ЦУКЕРКА ПІДВИЩЕНОЇ БІОЛОГІЧНОЇ ЦІННОСТІ З ВМІСТОМ МОРСЬКОЇ ВОДОРОСТІ - ЦИСТОЗІРИ - ТА СПОСІБ ЇЇ ВИГОТОВЛЕННЯ(Український інститут інтелектуальної власності, 2021) Антонюк, Ірина Юріївна; Медведєва, Анжеліка Олександрівна; Корзун, Віталій HаумовичВинахід стосується кондитерського виробу - цукерки, що містить: сухофрукти, такі як чорнослив або курага, горіхи, такі як грецькі або мигдаль, посипку, таку як какао-порошок або крихта пісочного печива, де додатково містить морські водорості - цистозіру, при цьому, цукерку виготовляють у наступний спосіб: підготування сухофруктів, такі як чорнослив або курага, заливання їх невеликою кількістю теплої води і витримування протягом 1 год., потім зливання води і нарізування сухофруктів шматочками; обсмажування горіхів, таких як грецькі або мигдальні, очищення мигдалю від шкірочки, подрібнення блендером горіхів у крихту; додавання підготовлених сухофруктів і перемішування блендером до утворення однорідної липкої маси; викладання отриманої маси на стіл і, змочуючи руки водою, формування кульок діаметром 2-3 см; обсипання готових цукерок какао-порошком або крихтою пісочного печива; при цьому, на стадії утворення липкої маси з сухофруктів і горіхів додатково вводять просіяну цистозіру у кількості 1 % від маси готового виробу.Документ СПОСІБ ВИРОБНИЦТВА ШКІР(Український інститут інтелектуальної власності, 2021) Жалдак, Марина Павлівна; Мокроусова, Олена РоманівнаВинахід належить до шкіряної промисловості. Спосіб включає дублення голини на відпрацьованій пікельній рідині в два прийоми з використанням хромового дубителя та модифікованої дисперсії монтморилоніту. До відпрацьованої пікельної рідини додають хромовий дубитель з витратою 0,75-1,0 % Сr2О3 від маси голини, обробку здійснюють протягом 1 год, а далі в робочу дубильну рідину вводять дисперсію монтморилоніту, модифіковану сполуками алюмінію, з витратою 2,5-3,0 % від маси голини в перерахунку на сухий мінерал. Основність дубильних сполук підвищують карбонатом натрію у кількості 0,4-0,5 % від маси голини. Винахід забезпечує зменшення витрат хромового дубителя для обробки шкір, підвищення ефективності використання сполук хрому та шкіряної сировини, підвищення якості готових шкір, зниження екологічного навантаження на довкілля.Документ КОМПОЗИЦІЯ ДЛЯ ДУБЛЕННЯ ШКІР(Український інститут інтелектуальної власності, 2021) Жалдак, Марина Павлівна; Мокроусова, Олена РоманівнаВинахід належить до шкіряної промисловості. Композиція для дублення шкір містить 10 мас. % монтморилоніту, 0,6 мас. % карбонату натрію, 0,25-1,0 мас. %- алюмокалієвих галунів (в перерахунку на Al2O3) та воду - решта. Винахід забезпечує підвищення показника гідротермічної стійкості, зменшення витрат хромового дубителя та покращення ступеня відпрацювання дубильних сполук.Документ НАПІЙ ДЛЯ ДІЄТИЧНОГО СПОЖИВАННЯ(Український інститут інтелектуальної власності, 2021) Притульська, Наталія Володимирівна; Кошельник, Анна Володимирівна; Мотузка, Юлія Миколаївна; Асланян, Сергій Арменакович; Гуліч, Марія ПавлівнаВинахід стосується напою для дієтичного споживання, що містить воду, рослинний інгредієнт з родини бобових, стабілізатор, підсолоджувач, причому як рослинний інгредієнт з родини бобових та як стабілізатор містить насіння гуньби грецької молоте, як підсолоджувач містить водорозчинний сухий екстракт стевії та додатково містить карагенан і аскорбінову кислоту.Документ КОМПОЗИЦІЯ ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ НАПОЮ АНТИДІАБЕТИЧНОЇ ДІЇ(Український інститут інтелектуальної власності, 2021) Притульська, Наталія Володимирівна; Кошельник, Анна Володимирівна; Мотузка, Юлія Миколаївна; Асланян, Сергій Арменакович; Гуліч, Марія ПавлівнаВинахід стосується композиції для приготування напою антидіабетичної дії, що містить аскорбінову кислоту, водорозчинні сухі екстракти пажитника грецького, стевії, липи та сублімований порошок чорниці і порошок кориці меленої.Документ СПОСІБ ВИРОБНИЦТВА ХОЛОДНОЇ ЗАКУСКИ ПІДВИЩЕНОЇ БІОЛОГІЧНОЇ ЦІННОСТІ З ОСЕЛЕДЦЯ(Український інститут інтелектуальної власності, 2022) Криворучко, Мирослав Юрійович; Михайлик, Віталій Сергійович; Антоненко, Артем Васильович; Неіленко, Сергій МихайловичЗаявлений спосіб виробництва холодної закуски з оселедця, при якому цибулю, картоплю, буряк, моркву піддають механічній кулінарній обробці, нарізану цибулю заздалегідь маринують у суміші води і 9 %-го оцту у співвідношенні 4:1 протягом (60…90)×60 с, інші овочі відварюють до готовності, охолоджують і нарізають кубиками. Підготовлене філе оселедця нарізають тонкими шматочками. Всі інгредієнти закладають у чашу блендера, додають вершки (10 %) для належної гідратації харчових волокон, протирають у блендері протягом (2…3)×60 с при швидкості робочого органа 10000 ÷ 12000 об./хв, поступово вводячи суміш гуміарабіку та клітковини льону (співвідношення 1:1) з розрахунку 10 г на 100 г страви. Отриману гомогенізовану пасту витримують протягом (15…20)×60 с для гідратації функціональних добавок. Викладають на лист норі, загортають, порціонують на шматочки (роли) масою 25÷30 г.Документ СПОСІБ ВИРОБНИЦТВА АНАЛОГА МОЛОКА РОСЛИННОГО ПОХОДЖЕННЯ(Український інститут інтелектуальної власності, 2022) Притульська, Наталія Володимирівна; Мотузка, Юлія Миколаївна; Кошельник, Анна ВолодимирівнаСпосіб виробництва аналога молока рослинного походження, при якому спочатку інспектують рослинну основу - насіння гуньби грецької в кількості 5,8-9,0 %, після чого її подрібнюють, змішують з водою в співвідношенні 1:8 в декантерній центрифузі із швидкістю обертів 5250 об./хв. Отриману суміш настоюють при температурі 20-25 °C протягом 15 хв. та повторно подрібнюють, фільтрують за допомогою решета із діаметром отворів 4-510-4 м. Додатково перед гомогенізацією вносять підсолоджувач екстракт стевії в кількості 0,6-0,9 %, карагенан у кількості 0,1-0,3 % та аскорбінову кислоту в кількості 0,003-0,004 %. Після чого суміш гомогенізують за допомогою ультразвуку при частоті 20 кГц, готовий напій ультрапастеризують при температурі 140 °C протягом 3 сек. та упаковують в паковання типу Tetra Рак.Документ КОМПОЗИЦІЯ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ВИСОКООКТАНОВОГО БЕНЗИНУ ДЛЯ ДВИГУНІВ З ІСКРОВИМ ЗАПАЛЮВАННЯМ ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ БІОДОБАВОК(Український інститут інтелектуальної власності, 2022) Мережко, Ніна Василівна; Ткачук, Валентина Віталіївна; Романчук, Вікторія Володимирівна; Топільницький, Петро Іванович; Мелнік, Юріє ВісаріонВинахід належить до нафтопереробної промисловості. Композиція високооктанового бензину для двигунів з іскровим запалюванням містить, мас. %: бензин каталітичного риформінгу 38-42, бензин каталітичного крекінгу гідроочищений 26-32, рафінат бензольного виробництва 5-8, сольвент нафтовий 4-6, бензин прямогонний 8-10, біоізобутиловий спирт 4-6 та метилтретбутиловий ефір 8-10.Документ КОМПОЗИЦІЯ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ЗИМОВИХ ТА ЛІТНІХ ДИЗЕЛЬНИХ ПАЛИВ З ВИСОКИМ ЦЕТАНОВИМ ЧИСЛОМ(Український інститут інтелектуальної власності, 2022) Мережко, Ніна Василівна; Ткачук, Валентина Віталіївна; Романчук, Вікторія Володимирівна; Топільницький, Петро Іванович; Речун, Оксана ЮріївнаВинахід належить до нафтопереробної промисловості і може бути використаний для виготовлення дизельних палив з використанням біододатків, депресорних і цетанопідвищуючих присадок. Композиція для виготовлення зимових та літніх дизельних палив, що містить компоненти у наступному співвідношенні, мас. %: паливо дизельне гідроочищене - 91-93; біокомпонент - ізобутиловий естер ріпакової олії 6-7; депресорна присадка - 0,1-0,5 та цетанопідвищуюча присадка - 0.01-0,1. Технічний результат: підвищення цетанового числа, зниження граничної температури фільтрованості та зменшення токсичності продуктів згорання.Документ ЗДОБНИЙ ВИРІБ ПІДВИЩЕНОЇ ПОЖИВНОЇ ЦІННОСТІ З БУРЯКОМ ТА РИБО-РОСЛИННИМ НАПІВФАБРИКАТОМ З ВИСІВКАМИ ПШЕНИЧНИМИ(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2023-12-14) Федорова, Діна Володимирівна; Зикова, Єлизавета АндріївнаВинахід стосується здобного виробу, що містить борошно пшеничне цільнозернове та борошно житнє, дріжджі пресовані хлібопекарські, цукор-пісок, масло вершкове, меланж, сіль кухонну харчову, воду, пюре буряка, сухий рибо-рослинний напівфабрикат з висівками пшеничними, горіхи волоські подрібнені.Документ ЗДОБНИЙ ВИРІБ ПІДВИЩЕНОЇ ПОЖИВНОЇ ЦІННОСТІ З ШИПШИНОЮ(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2023-12-14) Федорова, Діна Володимирівна; Медведєва, Анжеліка Олександрівна; Зикова, Єлизавета Андріївна; Онопрієнко, Ганна ЯківнаВинахід стосується здобного виробу, що містить борошно, жир, дріжджі пресовані хлібопекарські, цукор-пісок, меланж, сіль кухонну харчову, рідину, при цьому як борошно здобний виріб містить борошно пшеничне цільнозернове та борошно житнє, як жир містить олію рослинну, як рідину містить відвар шипшини та додатково містить насіння льону і порошок з шипшини.Документ КАПКЕЙК ВЕГЕТАРІАНСЬКИЙ "ДЕЛІС" ПІДВИЩЕНОЇ БІОЛОГІЧНОЇ ЦІННОСТІ(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2023-07-13) Антонюк, Ірина Юріївна; Медведєва, Анжеліка Олександрівна; Корзун, Віталій Наумович; Науменко, Дар’я СергіївнаВинахід стосується капкейку, що містить кексову основу та крем, причому кексова основа містить борошно пшеничне, какао-порошок, розпушувач та соду харчову, а крем містить банани, фініки та сік лимонний, при цьому кексова основа додатково містить вівсяне борошно, молоко мигдальне без цукру, що складається з меленого мигдалю і води у співвідношенні 1:3, мед квітковий, рослинну олію дезодоровану, оцет столовий, а крем додатково містить порошок морської водорості ламінарії.Документ СУМІШ ГЕРОДІЄТИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ДЛЯ ЕНТЕРАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ОСІБ ІЗ ЗАХВОРЮВАННЯМ НА ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2023-03-30) Притульська, Наталія Володимирівна; Асланян, Сергій Арменакович; Мотузка, Юлія Миколаївна; Антюшко, Дмитро ПетровичВинахід належить до харчової промисловості, а саме до виробництва сумішей геродієтичного призначення для ентерального харчування осіб із захворюванням на цукровий діабет. Суміш за винаходом містить концентрат білковий із молочної сироватки з масовою часткою білка 80 %, фруктозу, омега-3 поліненасичені жирні кислоти, харчову клітковину, L-глутамін, L-метіонін, L-триптофан, L-тирозин, аскорбінову кислоту, молочний кальцій, магнію гідрофосфат, коензим Q10, цинку оксид, бета-каротин, рибофлавін, піридоксин, яка відрізняється тим, що додатково містить: ксиліт, екстракт цикорію, екстракт глоду, екстракт ромашки лікарської, рутин, кальциферол.Документ СУМІШ ДЛЯ ЕНТЕРАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ОСІБ СТАРШИХ ВІКОВИХ ГРУП ІЗ ЗАХВОРЮВАННЯМ НА ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2023-03-30) Притульська, Наталія Володимирівна; Асланян, Сергій Арменакович; Мотузка, Юлія Миколаївна; Антюшко, Дмитро ПетровичВинахід належить до харчової промисловості, а саме до виробництва сумішей для ентерального харчування осіб старших вікових груп із захворюванням на цукровий діабет. Ентеральне вживання (використання) підготовленого продукту для спеціальних медичних цілей дозволить забезпечити харчові потреби осіб літнього, похилого віку та довгожителів із захворюванням на цукровий діабет чи обмежену непереносимість глюкози, нормалізувати їх метаболічні порушення, у тому числі, при недостатності харчування, фізичній та психоемоційній перевтомі, виснаженні організму, соматичних захворюваннях, упродовж реабілітаційного періоду, уповільнити процеси старіння за рахунок спеціально підібраного збалансованого компонентного складу. У вітчизняній практиці широке застосування продуктів для спеціальних медичних цілей - ентерального харчування осіб старших вікових груп із захворюванням на цукровий діабет стримується за рахунок обмеженості асортименту даної продовольчої групи, високої вартості імпортних і відсутності українських виробів.Документ Спосіб виготовлення пісочного печива підвищеної харчової та біологічної цінності з композицією шротів волоського горіха і кунжуту(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2023) Кравченко, Михайло Федорович; Михайлик, Віталій Сергійович; Криворучко, Мирослав ЮрійовичКорисна модель належить до харчової промисловості та ресторанного господарства, а саме, до способу приготування нових видів пісочних виробів з використанням композиції шротів волоського горіха і кунжуту, які можуть бути використані на підприємствах ресторанного господарства.Документ Спосіб виготовлення емульсійного соусу для спеціального дієтичного споживання(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2023) Грабовська, Олена В'ячеславівна; Федорова, Діна Володимирівна; Гніцевич, Вікторія Альбертівна; Дарміна, Аміна Дмитрівна; Овчаренко, Олександр РуслановичКорисна модель належить до галузі харчової промисловості і може бути використана на підприємствах харчової промисловості малої потужності та у закладах ресторанного господарства.Документ Спосіб виробництва бісквітного тістечка з сирним кремом та кавовим просоченням підвищеної біологічної цінності(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2023) Антонюк, Ірина Юріївна; Медведєва, Анжеліка Олександрівна; Корзун, Віталій НаумовичКорисна модель належить до галузі ресторанного господарства, зокрема до розробки нових видів борошняних кондитерських виробів із підвищеною біологічною цінністю, з підвищеним вмістом вітамінів, макро- і мікроелементів, особливо йоду та селену, що придатні для вживання особам з непереносимістю лактози.Документ Спосіб виробництва зефіру підвищеної біологічної цінності з пюре авокадо та цистозірою(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2023) Антонюк, Ірина Юріївна; Медведєва, Анжеліка Олександрівна; Васильєва, Олена ОлександрівнаКорисна модель належить до галузі ресторанного господарства, зокрема до розробки нових видів кондитерських виробів із підвищеною біологічною цінністю, з підвищеним вмістом вітамінів, поліненасичених жирних кислот, макро- і мікроелементів, особливо - йоду та селену.Документ Спосіб виробництва аналога молока рослинного походження(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Притульська, Наталія Володимирівна; Мотузка, Юлія Миколаївна; Кошельник, Анна ВолодимирівнаВинахід належить до галузі харчової промисловості та може використовуватись під час виробництва напоїв, призначених для дієтичного харчування, в тому числі осіб, хворих на гіполактазію, з непереносимістю молочних білків.Документ Спосіб виробництва гідролізованих сколотин із зниженим вмістом лактози(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Серенко, Антон Андрійович; Юдіна, Тетяна Іллівна; Гончар, Юлія МиколаївнаКорисна модель належить до харчової промисловості і може використовуватися у виробництві молочних продуктів, зокрема низьколактозних кисломолочних напоїв, призначених для харчування осіб із непереносимістю лактози.Документ Спосіб виробництва кисломолочного десерту підвищеної харчової та біологічної цінності(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Серенко, Антон Андрійович; Юдіна, Тетяна Іллівна; Лук'яненко, Лілія В'ячеславівна; Сибірцев, Євген ОлександровичКорисна модель належить до харчової промисловості, а саме до виробництва збитих кисломолочних десертів, і може бути використана на підприємствах молочної промисловості та в закладах ресторанного господарства.Документ Спосіб виробництва молочного морозива підвищеної харчової та біологічної цінності(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Юдіна, Тетяна Іллівна; Вітряк, Оксана Павлівна; Сукманов, Валерій Олександрович; Завертаний, Євген ОлександровичСпосіб виробництва морозива передбачає етапи: приготування суміші, внесення у суміш рідких рецептурних компонентів, пастеризацію, гомогенізацію, охолодження, визрівання, з подальшим фризеруванням, фасуванням і загартовуванням дозрілої суміші. На етапі приготування суміші змішують цукор з сухим молоком та стабілізатором, далі при температурі 35-45 °C при безперервному перемішуванні додають рідкі рецептурні компоненти: молоко, вершки та 1,0-1,2 мас. % екстракт з високим вмістом сумарних поліфенолів із вичавків червоного винограду, отриманий методом субкритичної екстракції; отриману суміш піддають тепловому обробленню при температурі 87±2 °C з витримкою 2-3 хв, потім гомогенізують при температурі 85±2 °C та тиску 12,5-15 МПа, швидко охолоджують до температури 0-6,0 °C та направляють на визрівання при температурі 0-4,0 °C протягом 4-6 годин.Документ Здобний виріб підвищеної поживної цінності з буряком(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Федорова, Діна Володимирівна; Медведєва, Анжеліка Олександрівна; Зикова, Єлизавета Андріївна; Онопрієнко, Ганна ЯківнаВинахід належить до галузі харчової промисловості та ресторанного господарства, що стосується технології приготування виробів із дріжджового тіста з покращеним нутрієнтним складом, яка, зокрема, може бути рекомендована для харчування школярів