241 Готельно-ресторанна справа

Permanent URI for this collection

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 6 of 6
  • Item
    Прект апарт-готелю в місті Києві
    (КНТЕУ, 2020) Сичинська Олександра
    Актуальним на сьогодні є розширення нормативно-правової бази для різних типів готелів та стандартизація відносно нових типів готелів, що дедалі більше з’являються на ринку готельних послуг. Зміцнення національних стандартів, а також підвищення якості туристичних послуг, що надаються. Темою випускного кваліфікаційного проекту є проект апарт-готелю у місті Києві. Відповідно до поставленої мети визначені наступні завдання:  розробити загальну концепцію готельного продукту, концепцію дизайну, сервісу підприємства, визначити конкурентні переваги готельного підприємства;  обґрунтувати організацію роботи структурних підрозділів готельного підприємства та сервісу. Визначити площу приміщень різного функціонального призначення при готелі;  розрахувати загальну площу об’єкта, вибір форми будівлі та поверховості, розробити планувальне рішення об’єкта;  розробити прогноз результатів фінансової діяльності підприємства виходячи з потреб забезпечення необхідного соціального і виробничого розвитку. Окреслити ризики реального інвестиційного проекту. Об’єкт дослідження - процес проектування апарт-готелю у місті Києві. Предмет дослідження - теоретичні, методичні, прикладні засади проектування апарт-готелю у місті Києві. Інформаційну базу дослідження склали законодавчі й нормативно-правові акти України, каталоги готелів, рекламних проспектів, мережі Інтернет, публікацій у вітчизняній і закордонній періодичній пресі , статистичні дані, інтернет-сайти готелів. Розрахунки проведені на основі навчального посібника «HoReCa: готелі» за редакцією А.А. Мазаракі. Практичне значення одержаних результатів полягає у можливості їх застосування при здійсненні проектування та реконструкції в підприємствах готельного господарства, розробленні концепції та управлінні їх господарською діяльністю.
  • Item
    Проект бізнес-готелю у туристичній дестинації "Пуща Водиця "в місті Києві
    (КНТЕУ, 2020) Раскосов Владислав
    Актуальність теми темою випускного кваліфікаційного проекту є проект бізнес-готелю на 150 місце у туристичній дестинації «Пуща Водиця». Відповідно до поставленої мети визначені наступні завдання: - розробити концептуальне рішення готелю та визначити його локацію, визначити функціональні характеристики, розробити організаційний дизайн готелю; - обґрунтувати обрану архітектуру готелю, розробити екстер’єр та інтер’єр готелю. Обгрунтувати дизайнерське рішення номера готелю; - розрахувати інвестиційну пропозицію проекту, визначити фінансові результати, терміни окупності та ризики проекту. Об’єкт дослідження - процес проектування бізнес-готелю на 150 місць у туристичній дестинації «Пуща Водиця». Предмет дослідження - теоретичні, методичні, прикладні засади проектування бізнес-готелю на 150 місць у туристичній дестинації «Пуща Водиця». Інформаційну базу дослідження склали законодавчі й нормативно-правові акти України, каталоги готелів, рекламних проспектів, мережі Інтернет, публікацій у вітчизняній і закордонній періодичній пресі , статистичні дані, інтернет-сайти готелів. Розрахунки проведені на основі навчального посібника «HoReCa: готелі» за редакцією А.А. Мазаракі. Практичне значення одержаних результатів полягає у можливості їх застосування при здійсненні проектування та реконструкції в підприємствах готельного господарства, розробленні концепції та управлінні їх господарською діяльністю. Структура випускного кваліфікаційного проєкту визначена метою і завданнями дослідження, викладена на 76 сторінках, включає: вступ, три розділи, висновки та пропозиції, список використаних джерел, 5 додатків та 2 графічних матеріали.
  • Item
    Проект бутик-готелю на 50 місць у місці Київ
    (КНТЕУ, 2020) Златов Федор
    Актуальність теми темою випускного кваліфікаційного проекту є проект готелю на 50 місць у місті Київ. Відповідно до поставленої мети визначено наступні завдання: - визначити концептуальні засади діяльності та розробити загальну концепцію готельного продукту, концепцію дизайну, сервісу підприємства, визначити конкурентн і переваги проектованого готелю; - розробити заходи з охорони праці, техніки безпеки, протипожежної безпеки, охорони навколишнього середовища та цивільного захисту; - визначити і обґрунтувати організаційно-правовий статус об’єкта; побудувати органи управління і визначити завдання вирішення для кожної структурної одиниці; - розробити прогноз результатів фінансової діяльності підприємства виходячи з потреб забезпечення необхідного соціального і виробничого розвитку. Окреслити ризики реального інвестиційного проекту. Об’єкт дослідження - процес проектування готелю на 50 місць у місті Київ. 9 Предмет дослідження - теоретичні, методичні, прикладні засади проектування готелю на 50 місць у місті Київ. Інформаційну базу дослідження склали законодавчі й нормативно-правові акти України, каталоги готелів, рекламних проспектів, мережі Інтернет, публікацій у вітчизняній і закордонній періодичній пресі, статистичні дані, інтернет -сайти готелів. Розрахунки проведені на основі навчального посібника «HoReCa: готелі» за редакцією А.А. Мазаракі Практичне значення одержаних результатів полягає у можливості їх застосування при здійсненні проектування та реконструкції в підприємствах готельного господарства, розробленні концепції та управлінні їх господарською діяльністю. Наукові праці: абробація результатів випускного кваліфікаційного проекту здійснена у збірнику наукових праць.
  • Item
    Проект готелю в туристичній дестинації "Буковиця"в місті Борислав
    (КНТЕУ, 2020) Дзюбак Тетяна
    Актуальність нашої роботи. У теперішній час не є секретом те, що сфера гостинності є одним із найперспективнішим сектором туристичного бізнесу. Стрімко розвивається готельна індустрія із сучасними тенденціями. Поширюються інтереси на послуги та продукти, які надають готелі, а раніше надавали інші галузі. Наша робота складається із трьох основних розділів та підпунктів до них. Розвиток готельного бізнесу це не проста справа, та водночас вона несе комплексний характер із залученням уваги гостей. Проект готелю у туристичній дестинації при гірськолижному курорті «Буковиця», володіє унікальними рекреаційними ресурсами. Туристичні готелі все більше й більше набувають популярності, особливо це стосується готелів, які розташовані біля визначних пам’яток або території із розвиненою туристичною діяльністю. Так, як наш проект розташований при гірськолижному курорті, існує чимало переваг високої конкурентоспроможності між іншими готелями. Темою випускного кваліфікаційного проекту є туристичний готель в дестинації «Буковиця» в місті Борислав , кількість номерного фонду складає 260 місць шестиповерхового готелю. Об’єктом дослідження виступає гірськолижній курорт «Буковиця», а предметом є надання послуг розташування, послуг гостинності. Готельна послуга складається з послуг : основних та додаткових, що пропонуються споживачу при розміщенні і проживанні у готелі. Предметом дослідження – методичні та прикладні, теоретичні засади проектування об’єкта готельного бізнесу. Метою дослідження є проект готелю, визначення його сегменту відвідувачів, надання послуг. У нашій роботі ми розглянемо метод системного аналізу, економічного аналізу та метод порівняльного аналізу. Відповідно до поставленої мети визначено наступні завдання у 3 розділах: - концепцію закладу, його можливості на локації, та конкурентоспроможність між іншими готелями в найближчі 30 кілометрів, переваги підприємства; - розробити експлікацію приміщень готелю, обґрунтувати організацію роботи структурних підрозділів; - обґрунтування дизайну , інтер’єру та екстер’єру готельного підприємства; - розрахувати кошторис будівництва, експлуатаційні показники проекту; - розрахуємо загальну площу, та площу кожного із підрозділів; - розробити цінову політику проектованого готелю; - прогнозування інвестицій та окупність проекту за декілька років.
  • Item
    Проект хостелу в місті Києві
    (КНТЕУ, 2020) Барановська Дар'я
    Актуальність теми готельна сфера в усьому світі є провідним напрямом економічного і соціального розвитку, забезпечуючи туристичні потоки матеріально-технічними умовами перебування. Сьогодні туризм переживає складні часи, спричинені поширенням пандемії, що зупинило функціонування багатьох економічних сфер, в тому числі туризм і готельне господарство. Проте посткарантинний період прогнозовано настане і готельні підприємства стануть актуальними у своєму розвитку. Оцінювання стану і тенденцій розвитку готельного бізнесу України до карантинного режиму можна охарактеризувати наступними положеннями: 1. Досягнення готельної сфери України є дуже скромними на тлі загальносвітової тенденції неухильного зростання, процвітання і розвитку. 2. Готельний фонд країни не відповідає міжнародним вимогам та стандартам. 3. Технологічна відсталість галузі (низький рівень автоматизації та інновацій готелів). 4. Відсутність готельних підприємств, які орієнтуються на молодь та бюджетних туристів. Останнім часом зростає кількість туристів, які виявляють бажання зупинятись у більш «дешевих» засобах розміщення, саме тому потреба в розвитку хостелу є досить актуальною на сьогоднішній день. Темою випускного кваліфікаційного проекту є проект хостелу на 124 місця в місті Київ. Відповідно до поставленої мети визначені наступні завдання: - розробити концептуальне рішення готелю та визначити його локацію, визначити функціональні характеристики, розробити організаційний дизайн готелю; - обґрунтувати обрану архітектуру готелю, розробити екстер’єр та інтер’єр готелю. Обгрунтувати дизайнерське рішення номера готелю; - розрахувати інвестиційну пропозицію проекту, визначити фінансові результати, терміни окупності та ризики проекту. Об’єкт дослідження - процес проектування хостелу на 124 місця у місті Києві. Предмет дослідження - теоретичні, методичні, прикладні засади проектування хостелу на 124 місця у місті Київ. Інформаційну базу дослідження склали законодавчі й нормативно-правові акти України, каталоги готелів, рекламних проспектів, мережі Інтернет, публікацій у вітчизняній і закордонній періодичній пресі , статистичні дані, інтернет-сайти готелів. Розрахунки проведені на основі навчального посібника «HoReCa: готелі» за редакцією А.А. Мазаракі.
  • Item
    Проект хостелу в місті Одесі
    (КНТЕУ, 2020) Бабін Артем
    Актуальність дослідження. Розвиток готельного господарства у світі швидко розвивається. Однією з головних причин його розвитку є туристи, які подорожують. Одеський регіон є однією з найпривабливіших частин України з точки зору туризму і готельного бізнесу. Його перевагами є особливості економіко—географічного розташування, розвинута транспортна мережа, бла-годатні природно-кліматичні умови, наявність пам’ятників природи, архітектури, історії та культури. Дослідженню стану готельного господарства Одеської області присвячені наукові роботи таких вітчизняних учених, як С. С. Галасюк, В.Г. Герасименко, С.Г. Нездоймінова, О.В. Шикіної та ін. Отже, проектуваня закладу готельного госопдартсва середнього цінового сегменту в м. Одесе є актуальним. Мета випускного кваліфікаційного проекту – проектування об’єкта готельного бізнесу за результатами дослідження маркетингових, економічних, технологічних факторів та з урахуванням ергономічних, технічних, екологічних вимог. Для досягнення цієї мети у проекті вирішуються наступні завдання: - провести маркетингові дослідження регіонального ринку послуг готельного господарства в м. Одеса і обґрунтувати місце розміщення хостелу; - розробити загальну концепцію хостелу, концепцію дизайну, сервісу підприємства, визначити конкурентні переваги; - розробити перелік основних і додаткових послуг хостелу: визначити умови та чинники забезпечення процесу обслуговування; - розробити експлікацію приміщень хостелу; - обґрунтувати вибір просторового рішення приміщень різного функціонального призначення при хостелу; організацію роботи структурних підрозділів, спроектувати процес обслуговування в готелі на основі структурно-технологічних схем; - обґрунтувати організаційний дизайн проекту; - розробити прогноз результатів фінансової діяльності закладу виходячи з потреб забезпечення необхідного соціального і виробничого розвитку. Об’єкт дослідження – процес проектування об’єкта готельного бізнесу. Предмет дослідження – теоретичні, методичні та прикладні засади проектування об’єкта готельного бізнесу. Методи дослідження. В випускному кваліфікаційному проекті використані різні способи і прийоми наукових досліджень: статистичні спостереження, аналіз – для проведення маркетингових досліджень регіонального ринку послуг, математичні методи, безпосереднього обстеження підприємств готельного господарства, графічного (для візуалізації основних положень досліджень). Для систематизації отриманої інформації використані методи комп’ютерної обробки здійснені за допомогою пакетів прикладних програм. Інформаційна база. Основними інформаційними джерелами, що були використані в процесі виконання випускного кваліфікаційного проекту є матеріали наведені в вітчизняній та закордонній літературі, законодавчих та нормативних актах, наукових працях вітчизняних та зарубіжних вчених та мережі Інтернет, статистичні дані. Розрахунки проведені на основі навчального посібника «HoReCa: готелі» за редакцією А.А. Мазаракі, доктора економічних наук, професора, академіка НАПН України, заслуженого діяча науки і технік. Практичне значення одержаних результатів виступають в ролі пропозицій щодо проектування підприємства готельного господарства відповідно до вимог індустрії гостинності