ІННОВАЦІЇ В ПІДПРИЄМНИЦТВІ І ТОРГІВЛІ (Частина 1)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 26 з 26
  • Документ
    Моніторинг конкурентного середовища товарної категорії борошна пшеничного
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Федоренко, Д.
    Стаття присвячена аналізу конкурентного середовища товарної категорії борошна пшеничного. Розглянуто вплив конкурентних сил за моделлю М. Портера на рівень інтенсивності конкуренції в борошномельній галузі.
  • Документ
    Споживчі переваги та порівняльна оцінка якості продукції товарної категорії фруктових соків
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Степаненко, Д.
    У статті проаналізовано обсяги виробництва та реалізації фруктових соків, що представлені на ринку Україні, охарактеризовані споживчі переваги та наведено результати товарознавчої оцінки якості продукції категорії фруктових соків.
  • Документ
    Теоретичні аспекти управління асортиментом товарної категорії круп
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Ревюк, С.
    У статті визначено основні теоретичні підходи управління асортиментом товарної категорії круп. Розглянуто ґенезу категорії «товарний асортимент». Встановлено особливості товарної категорії круп, розкрито її структуру.
  • Документ
    Моніторинг конкурентного середовища товарної категорії шоколадних виробів спеціального призначення
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Іванова, І.
    У статті досліджено конкурентоспроможність шоколаду спеціального призначення. Проведений SWOT-аналіз продукції, аналіз сильних та слабких сторін шоколадних виробів, проведений моніторинг конкурентного середовища товарної категорії шоколадних виробів спеціального призначення.
  • Документ
    Аналіз цільових систем управління товарної категорії охолодженої риби
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Хойнацька, Л.
    У статті розглянуто системи управління якості, безпечності та системи екологічного управління. Проаналізовано цільові системи управління товарної категорії охолодженої риби підприємства ТОВ «СІЛЬПО-ФУД».
  • Документ
    Тенденції розвитку ринку та споживчі переваги категорії овочевих соків в Україні
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Слуцький, Я.
    Стаття присвячена дослідженню сучасного стану ринку товарної категорії овочевих соків в України. Визначена тенденцій розвитку ринку овочевих соків в непередбачуваних умовах впливу. В ході дослідження визначено фактори впливу, проблеми розвитку. Визначено обсяги виробництва соків в розрізі видів, розрахована ємність ринку в досліджуваний період. Визначено основних операторів ринку, їх частки. Визначено основні переваги споживачів, розглянуто особливості пошукової інтернет-активності споживачів. За результатами дослідження сформовані висновки та пропозиції.
  • Документ
    Моніторинг конкурентного середовища товарної категорії сирів
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Люлькун, О.
    У статті проведено аналіз ринку сиру в Україні, виявлено тенденції виробництва для експорту та попиту на імпортну продукцію. Також проаналізовано тенденції споживання сиру в Україні, щоб краще зрозуміти споживчі відмінності та вподобання на ринку сиру.
  • Документ
    Конкурентоспроможність товарної категорії лікерів на ринку України
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Куник, Є.
    Стаття пропонує огляд результатів досліджень, що стосуються конкуренто-спроможності товарів товарної категорії лікерів. Дослідження базується на комплексній оцінці якості лікерів та аналізі їх маркування.
  • Документ
    Товарознавча оцінка якості продукції товарної категорії насіння соняшникового
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Кутішенко, Ю.
    У статті наведені результати товарознавчої оцінки якості насіння соняшни¬кового, що реалізується на продовольчому ринку України.
  • Документ
    Оцінка конкурентних позицій товарної категорії овочевих консервів
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Квокша, О.
    Стаття присвячена дослідженню конкурентних позицій товарної категорії овочевих консервів. Охарактеризовані конкурентні переваги зеленого горошку консервованого вітчиз-няних виробників, що реалізується ТОВ «Гурман Трейд».
  • Документ
    Сучасний стан і тенденції розвитку міжнародного та вітчизняного ринку плитки керамічної
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Чорнокозинська, Я.
    У статті проаналізовано сучасний стан ринку плитки керамічної, розглянуто дина-міку виробництва плитки керамічної та визначено тенденції та перспективи розвитку ринку плитки керамічної в Україні.
  • Документ
    Стан та перспективи розвитку ринку снеків м’ясних
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Тертична, В.
    У статті розглянуто та проаналізовано стан та перспективи розвитку ринку виробництва м’ясних снеків в Україні.
  • Документ
    Моніторинг ринку та кваліметрія рапсової олії
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Середа, А.
    У статті проаналізовано актуальні проблеми ринку рапсової олії, досліджено чинники формування сучасного асортименту та споживних характеристик рапсової олії різних виробників України. Проведено кваліметрію ріпакової олії за органолептичними та фізико-хімічними показниками.
  • Документ
    Виявлення переваг споживачів кавових машин ТОВ «Епіцентр К»
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Несміян, В.
    У статті розглядаються особливості виявлення переваг споживачів щодо купівлі кавових машин для домашнього використання. Проведено аналіз ринку на основі офіційних статистичних даних, представлених державними установами України. За результатами проведеного анкетування споживачів ТОВ «Епіцентр К» виявлено переваги споживачів щодо асортименту, показників властивостей та якості кавових машин.
  • Документ
    Експертиза якості консервованих ананасів
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Лісник, Д.
    У статті проаналізовано нормативні вимоги до якості плодів консервованих в Україні та наведено результати оцінювання якості досліджуваних зразків ананасів консервованих, представлених в торгівельній мережі Києва.
  • Документ
    Споживчі переваги та управління ланцюгами постачання напою соєвого
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Кононенко, М.
    Стаття розглядає споживчі переваги та особливості управління ланцюгами постачання напою соєвого в контексті сучасних екологічних трендів. Розкривається значущість ефективного управління ланцюгами постачання, враховуючи збільшення споживчої уваги до відповідального виробництва. Вказується на переваги впровадження принципів сталості в бізнес-процеси, особливо у контексті зменшення вуглецевого сліду.
  • Документ
    Прогнозування якості та управління ланцюгами постачання сублімованих харчових продуктів
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Ковальчук, Д.
    У статті розглянуто важливі аспекти, пов’язані з прогнозуванням якості та управлінням ланцюгами постачання сублімованих харчових продуктів в Україні. Визначено методи та стратегії, які допомагають забезпечити високу якість сублімованих продуктів на різних етапах їх виробництва та постачання. Проаналізовано стан ринку сублімованих харчових продуктів в Україні та розглянуто важливість ефективного управління ланцюгами постачання для забезпечення якості та доступності цих продуктів для споживачів.
  • Документ
    Управління ланцюгами постачання товарів ТОВ «Епіцентр К»
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Камєнєва, І.
    Стаття присвячена дослідженню управління ланцюгами постачання товарів. В ході роботи було досліджено основні складові процесу управління ланцюгами постачання на підприємстві ТОВ «Епіцентр К. Було окреслено теоретико-методичні завдання транспортного забезпечення ланцюгів постачань вітчизняних підприємств. Проведено дослідження АВС товарних груп ТОВ «Епіцентр К» за здійсненими логістичними операціями у 2022 році. Надано оцінку параметрів якості ланцюгів постачання ТОВ «Епіцентр К» згідно методики Окландера (за 5-бальною шкалою).
  • Документ
    Прогнозування якості та управління збутом технічних олив
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Гетьман, О.
    Стаття розглядає методи прогнозування якості технічних олив та сучасні підходи до управління їх збутом. Акцентується увага на інноваційних технологіях, викликах ринку та стратегіях оптимізації продажів.
  • Документ
    Стан ринку попкорну в Україні
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Хоміцький, Д.
    В статті досліджено сучасний стан ринку попкорну в Україні. Аналізуються економічні аспекти, вплив на аграрний сектор та перспективи експорту. Ринок попкорну має потенціал для росту та впливає на розвиток галузей харчової промисловості та сільського господарства. Проведемо глибокий та всебічний аналіз стану ринку попкорну в Україні. Вивчення історії та динаміки розвитку цього сегмента, аналіз економічних аспектів та конкурентних переваг, дослідження споживчого попиту та оцінка перспектив розвитку нададуть нам можливість зрозуміти ключові фактори, що визначають сучасний стан ринку попкорну в Україні.
  • Документ
    Тенденції та перспективи розвитку ринку насіння в Україні та світі
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Фоміна, К.
    У статті проводиться огляд ринку насіння в Україні та світі. Крім того, в статті розглянуті основні тенденції розвитку ринку насіння в Україні та світі, а також перспективи його розвитку. Розглядається значення насіння для розвитку сільського господарства. Також розглянуті проблеми та виклики, з якими стикається ринок насіння, технологічні та інноваційні тенденції та інші аспекти, які впливають на розвиток цього ринку.
  • Документ
    Інформаційний супровід обігу ікри осетрових риб
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Радзимінська, К.
    Дана стаття надає комплексну інформацію щодо важливості інформаційного супроводу обігу ікри осетрових риб. Надано загальну товарну характеристику ікри осетрових риб, проведено аналіз вимог до її якості, включаючи зовнішній вигляд, смак, аромат та показники хімічного складу. Особлива увага приділяється критеріальним факторам формування якості та гарантування безпечності ікри. Проаналізована законодавча база, яка регулює вилов та обіг ікри осетрових риб.
  • Документ
    Кваліметрія сухих вершків, що реалізуються на ринку України
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Мирець, І.
    У статті проаналізовано актуальні проблеми ринку сухих вершків, досліджено чинники формування сучасного асортименту та споживних характеристик сухих вершків різних виробників. Надано пропозиції щодо покращення якості сухих вершків та рекомендації щодо їх вибору споживачами.
  • Документ
    Аналіз міжнародного та вітчизняного ринку комплектуючих до військової техніки
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Кондрашевський, А.
    У цій науковій статті досліджуються особливості міжнародної торгівлі комплек-туючими для військової техніки. Аналізуються виклики, з якими стикаються країни-експортери та країни-імпортери, а також розглядаються можливості підвищення конкурентоспроможності у міжнародному військовому ринку.
  • Документ
    Стан та тенденції розвитку ринку генераторів в Україні
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Євтушок, М.
    У статті розглянуто сучасний ринок генераторів в Україні. Проаналізовано взаємозв’язок попиту та пропозиції генераторів в Україні. Визначено основні тенденції, прогнози та проблеми ринку генераторів.
  • Документ
    Фактори формування та збереження споживних властивостей горілки
    (Державний торговельно-економічний університет, 2023) Гордієвська, К.
    У статті викладено трактування понять «горілка» та «горілка особлива». Розглянуто основні етапи виробництва горілки та її фізіологічний вплив на організм людини. Наведено вимоги до органолептичних та фізико-хімічних показників горілки, та фактори, які впливають на її якість. Представлено асортимент горілок та основних її компонентів. Проведено аналіз маркування та пакування горілчаної продукції.