Інноваційна технологія заварних пряничних виробів підвищеної харчової цінності

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2024

Affiliation

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Державний торговельно-економічний університет

Анотація

В статті розглянуто технологію виробництва заварних пряників із використанням підсолоджувача тауматину та вівсяних висівок, що дозволило отримати заварні пряники підвищеної харчової цінності за рахунок збільшення вмісту білку, харчових волокон, вітамінів, мінеральних речовин, а також зі зниженим вмістом вуглеводів та енергетичною цінністю. Наведено порівняльну характеристику хімічного складу традиційних та дослідних зразків з використанням тауматину та вівсяних висівок. Розраховано комплексний показник якості розроблених заварних пряників з тауматином та вівсяними висівками, побудовано модель якості.

Опис

Ключові слова

Бібліографічний опис

Дарміна, А. (2024). Інноваційна технологія заварних пряничних виробів підвищеної харчової цінності. У Т. І. Юдіна (Ред.). Крафтові технології: гастрономічні інновації: Збірник наукових статей студентів, які здобувають освітній ступінь «магістр». (с. 25–32). Державний торговельно-економічний університет.

Doi

UDC

Orcid

Pages