ГЕНЕТИЧНО МОДИФІКОВАНІ ОРГАНІЗМИ: ТРАНСГЕННІ КУЛЬТУРИ, ФЕРМЕНТНІ ПРЕПАРАТИ, ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ

Ескіз недоступний

Дата

2014

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Київський національний торговельно-економічний університет

Анотація

Монографію присвячено глобальній проблемі стрімкого розвитку генетично модифікованих організмів у світі та в Україні: проаналізовано міжнародні документи, законодавча база України, динаміка обсягів виробництва, досвід регулювання в окремих країнах, різновиди, методи та процедури виявлення генетичної модифікації. Висвітлено позитивні, негативні, етичні аспекти розвитку діяльності з генної інженерії. Буде корисна фахівцям з товарознавства, харчових технологій, біотехнології, науковцям, освітянам, практикам.

Опис

GENETICALLY MODIFIED ORGANISMS: TRANSGENIC CROPS, ENZYME PREPARATIONS, FOOD PRODUCTS The monograph is devoted to the global problem of the rapid development of genetically modified organisms in the world and in Ukraine: international documents, the legislative framework of Ukraine, the dynamics of production volumes, regulatory experience in individual countries, types, methods and procedures for detecting genetic modification are analyzed. Positive, negative, and ethical aspects of the development of genetic engineering activities are highlighted. It will be useful for experts in commodity science, food technology, biotechnology, scientists, tutors, practitioners.

Ключові слова

ГМО, генна інженерія, трансгенні культури, харчові продукти, ферментні препарати, екологічні технології, біобезпека, законодавство, моніторинг продукції, методика виявлення, етичні аспекти, біотехнологія, GMOs, genetic engineering, transgenic crops, food products, enzyme preparations, environmental technologies, biosafety, legislation, product monitoring, detection methods, ethical aspects, biotechnology

Бібліографічний опис

Пономарьов, П. Х., Притульська, Н. В., & Донцова, І. В. (2014). Генетично модифіковані організми: трансгенні культури, ферментні препарати, харчові продукти. Київський національний торговельно-економічний університет. https://doi.org/10.31617/m.knute.2014-1289 Ponomaryov, P., Prytulska, N., & Doncova, I. (2014). Genetically modified organisms: transgenic crops, enzyme preparations, food products. Kyiv National University of Trade and Economics. https://doi.org/10.31617/m.knute.2014-1289