інженерно-технологічні науки І engineering and technological sciences

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Документ
    ВОДНО-ДИСПЕРСІЙНІ ФАРБИ: ТОВАРОЗНАВЧА ОЦІНКА
    (Київський національний торговельно-економічний університет, 2015) Караваєв, Тарас Анатолійович
    У монографії розкрито наукові основи формування властивостей та товарознавчої оцінки водно-дисперсійних фарб і покриттів. Проведено комплексні дослідження вітчизняних мінеральних наповнювачів для застосування у складі водно-полімерних систем. Розроблено та здійснено оптимізацію складу водно-дисперсійних фарб та властивостей покриттів. Досліджено та розроблено шляхи покращання фізико-механічних, водовідштовхувальних, естетичних та інших експлуатаційних властивостей покриттів. Проведено товарознавчу оцінку асортименту водно-дисперсійних фарб і властивостей покриттів різного цільового призначення. Видання розраховане на науковців і практиків, аспірантів, студентів та інших спе-ціалістів у сфері товарознавства і експертизи непродовольчих товарів, хімії і технології лакофарбових матеріалів і покриттів.
  • Документ
    ПАПЕРОВІ ПАКУВАЛЬНІ МАТЕРІАЛИ
    (Київський національний торговельно-економічний університет, 2018) Осика, Віктор Анатолійович; Коптюх, Леонід Андрійович
    Монографія є науковою працею, що містить результати досліджень властивостей пакувальних матеріалів для харчових продуктів на основі паперу і картону, у тому числі комбінованих та композиційних, різноманітного асортименту, розкриває науково-технічні засади покращання їхніх структурно-фізичних, бар’єрних, санітарно-гігієнічних, хімічних, друкарських властивостей залежно від призначення, сфер та умов застосування, особливостей технологій виробництва й перероблення, визначає перспективні напрями виробництва. Видання розраховано на науковців, викладачів, студентів, фахівців паперової, поліграфічної, таропакувальної, харчової галузей промисловості та спеціалістів із розроблення картонно-паперової продукції для пакувальної індустрії.
  • Документ
    ДІАГНОСТИКА ФІЗИЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
    (Київський національний торговельно-економічний університет, 2017) Шаповал, Світлана Леонідівна; Романенко, Роман Петрович; Форостяна, Нінель Петрівна
    Розроблено інформаційно-вимірювальний комплекс для дослідження та реєстрації змін фізичних властивостей харчових продуктів з метою контролю їх якості на всіх стадіях технологічного процесу, а також набір методів технічного забезпечення для дослідження теплофізичних, реологічних і оптичних властивостей харчових продуктів у процесі зберігання та кулінарної обробки. Запропоноване обладнання і методика обробки результатів досліджень осьової релаксації, пенетрації, динаміки температурного градієнта й оптичної проникності дозволяють оцінювати ступінь змін реологічних, теплофізичних та оптичних властивостей, їх кореляцію із органолептичними та мікробіологічними показниками якості харчових продуктів, а також формувати рекомендації щодо режимів кулінарної обробки.
  • Документ
    ЕНТЕРАЛЬНА НУТРІТИВНА ПІДТРИМКА НАСЕЛЕННЯ В УМОВАХ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
    (Київський національний торговельно-економічний університет, 2018) Притульська, Наталія Володимирівна; Гуліч, Марія Павлівна; Мотузка, Юлія Миколаївна; Асланян, Сергій Арменакович; Заруцький, Ярослав Леонідович; Лакша, Андрій Михайлович; Антюшко, Дмитро Петрович
    У монографії розглянуто концептуальні засади розробки та використання продуктів для нутрітивної підтримки поранених, постраждалих, хворих і військовослужбовців в умовах надзвичайних ситуацій. Особливу увагу приділено науковому обґрунтуванню інгредієнтного складу продуктів для ентерального харчування, дослідженню їх споживних властивостей, доведено їх фізіологічну ефективність у клінічних умовах. Визначено соціальний ефект, економічну доцільність розробки та впровадження продуктів для ентерального харчування. Монографія розрахована на фахівців у галузі гігієни харчування, медицини, товарознавства та широке коло практиків, що застосовуватимуть продукти для ентерального харчування.
  • Документ
    КЛАСИФІКАЦІЯ НЕПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ
    (Київський національний торговельно-економічний університет, 2017) Мазаракі, Анатолій Антонович; Мережко, Ніна Василівна; Коптюх, Леонід Андрійович; Індутний, Володимир Васильович; Мокроусова, Олена Романівна; Калуга, Ніна Василівна; Караваєв, Тарас Анатолійович; Коломієць, Тетяна Миколаївна; Осієвська, Валентина Валеріївна; Глушкова, Тетяна Геннадіївна; Сім’ячко, Олена Іванівна; Черняк, Людмила Володимирівна; Михайлова, Галина Миколаївна; Галько, Світлана Василівна; Піркович, Катерина Анатоліївна; Золотарьова, Оксана Григорівна; Андрієвська, Людмила Валентинівна; Стретович, Світлана Сергіївна; Шульга, Ольга Сергіївна; Комаха, Володимир Олександрович
    У монографії проведено аналіз теоретико-методологічних засад класифікації непродовольчих товарів, опрацьовано інформацію щодо систем класифікацій ДКПП, УКТЗЕД, МКТУ-10. Наведено приклади практичного використання класифікації непродовольчих товарів на міжнародному рівні: при здійсненні експортно-імпортних операцій, тарифних і нетарифних заходів регулювання міжнародної торгівлі тощо. Запропоновано нові методологічні підходи до класифікації непродовольчих товарів, які передбачають розширення угруповань середніх і нижчих розрядів класифікації, що найчастіше використовуються в освітньому процесі та практиці роботи сучасних торговельних підприємств і митних установ. Рекомендовано для фахівців та наукових працівників, викладачів, студентів ЗВО у галузі товарознавства.
  • Документ
    ГЕНЕТИЧНО МОДИФІКОВАНІ ОРГАНІЗМИ: ТРАНСГЕННІ КУЛЬТУРИ, ФЕРМЕНТНІ ПРЕПАРАТИ, ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ
    (Київський національний торговельно-економічний університет, 2014) Пономарьов, Петро Хомович; Притульська, Наталія Володимирівна; Донцова, Інна Вікторівна
    Монографію присвячено глобальній проблемі стрімкого розвитку генетично модифікованих організмів у світі та в Україні: проаналізовано міжнародні документи, законодавча база України, динаміка обсягів виробництва, досвід регулювання в окремих країнах, різновиди, методи та процедури виявлення генетичної модифікації. Висвітлено позитивні, негативні, етичні аспекти розвитку діяльності з генної інженерії. Буде корисна фахівцям з товарознавства, харчових технологій, біотехнології, науковцям, освітянам, практикам.