інженерно-технологічні науки І engineering and technological sciences
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд інженерно-технологічні науки І engineering and technological sciences за Назва
Зараз показуємо 1 - 7 з 7
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ ВОДНО-ДИСПЕРСІЙНІ ФАРБИ: ТОВАРОЗНАВЧА ОЦІНКА(Київський національний торговельно-економічний університет, 2015) Караваєв, Тарас АнатолійовичУ монографії розкрито наукові основи формування властивостей та товарознавчої оцінки водно-дисперсійних фарб і покриттів. Проведено комплексні дослідження вітчизняних мінеральних наповнювачів для застосування у складі водно-полімерних систем. Розроблено та здійснено оптимізацію складу водно-дисперсійних фарб та властивостей покриттів. Досліджено та розроблено шляхи покращання фізико-механічних, водовідштовхувальних, естетичних та інших експлуатаційних властивостей покриттів. Проведено товарознавчу оцінку асортименту водно-дисперсійних фарб і властивостей покриттів різного цільового призначення. Видання розраховане на науковців і практиків, аспірантів, студентів та інших спе-ціалістів у сфері товарознавства і експертизи непродовольчих товарів, хімії і технології лакофарбових матеріалів і покриттів.Документ ГЕНЕТИЧНО МОДИФІКОВАНІ ОРГАНІЗМИ: ТРАНСГЕННІ КУЛЬТУРИ, ФЕРМЕНТНІ ПРЕПАРАТИ, ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ(Київський національний торговельно-економічний університет, 2014) ПОНОМАРЬОВ Петро, PONOMARYOV Petro; ПРИТУЛЬСЬКА Наталія, PRYTULSKA Nataliia; ДОНЦОВА Інна, DONCOVA InnaМонографію присвячено глобальній проблемі стрімкого розвитку генетично модифікованих організмів у світі та в Україні: проаналізовано міжнародні документи, законодавча база України, динаміка обсягів виробництва, досвід регулювання в окремих країнах, різновиди, методи та процедури виявлення генетичної модифікації. Висвітлено позитивні, негативні, етичні аспекти розвитку діяльності з генної інженерії. Буде корисна фахівцям з товарознавства, харчових технологій, біотехнології, науковцям, освітянам, практикам.Документ ДІАГНОСТИКА ФІЗИЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ(Київський національний торговельно-економічний університет, 2017) Шаповал, Світлана Леонідівна; Романенко, Роман Петрович; Форостяна, Нінель ПетрівнаРозроблено інформаційно-вимірювальний комплекс для дослідження та реєстрації змін фізичних властивостей харчових продуктів з метою контролю їх якості на всіх стадіях технологічного процесу, а також набір методів технічного забезпечення для дослідження теплофізичних, реологічних і оптичних властивостей харчових продуктів у процесі зберігання та кулінарної обробки. Запропоноване обладнання і методика обробки результатів досліджень осьової релаксації, пенетрації, динаміки температурного градієнта й оптичної проникності дозволяють оцінювати ступінь змін реологічних, теплофізичних та оптичних властивостей, їх кореляцію із органолептичними та мікробіологічними показниками якості харчових продуктів, а також формувати рекомендації щодо режимів кулінарної обробки.Документ ЕНТЕРАЛЬНА НУТРІТИВНА ПІДТРИМКА НАСЕЛЕННЯ В УМОВАХ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ(Київський національний торговельно-економічний університет, 2018) Притульська, Наталія Володимирівна; Гуліч, Марія Павлівна; Мотузка, Юлія Миколаївна; Асланян, Сергій Арменакович; Заруцький, Ярослав Леонідович; Лакша, Андрій Михайлович; Антюшко, Дмитро ПетровичУ монографії розглянуто концептуальні засади розробки та використання продуктів для нутрітивної підтримки поранених, постраждалих, хворих і військовослужбовців в умовах надзвичайних ситуацій. Особливу увагу приділено науковому обґрунтуванню інгредієнтного складу продуктів для ентерального харчування, дослідженню їх споживних властивостей, доведено їх фізіологічну ефективність у клінічних умовах. Визначено соціальний ефект, економічну доцільність розробки та впровадження продуктів для ентерального харчування. Монографія розрахована на фахівців у галузі гігієни харчування, медицини, товарознавства та широке коло практиків, що застосовуватимуть продукти для ентерального харчування.Документ КЛАСИФІКАЦІЯ НЕПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ(Київський національний торговельно-економічний університет, 2017) Мазаракі, Анатолій Антонович; Мережко, Ніна Василівна; Коптюх, Леонід Андрійович; Індутний, Володимир Васильович; Мокроусова, Олена Романівна; Калуга, Ніна Василівна; Караваєв, Тарас Анатолійович; Коломієць, Тетяна Миколаївна; Осієвська, Валентина Валеріївна; Глушкова, Тетяна Геннадіївна; Сім’ячко, Олена Іванівна; Черняк, Людмила Володимирівна; Михайлова, Галина Миколаївна; Галько, Світлана Василівна; Піркович, Катерина Анатоліївна; Золотарьова, Оксана Григорівна; Андрієвська, Людмила Валентинівна; Стретович, Світлана Сергіївна; Шульга, Ольга Сергіївна; Комаха, Володимир ОлександровичУ монографії проведено аналіз теоретико-методологічних засад класифікації непродовольчих товарів, опрацьовано інформацію щодо систем класифікацій ДКПП, УКТЗЕД, МКТУ-10. Наведено приклади практичного використання класифікації непродовольчих товарів на міжнародному рівні: при здійсненні експортно-імпортних операцій, тарифних і нетарифних заходів регулювання міжнародної торгівлі тощо. Запропоновано нові методологічні підходи до класифікації непродовольчих товарів, які передбачають розширення угруповань середніх і нижчих розрядів класифікації, що найчастіше використовуються в освітньому процесі та практиці роботи сучасних торговельних підприємств і митних установ. Рекомендовано для фахівців та наукових працівників, викладачів, студентів ЗВО у галузі товарознавства.Документ ПАПЕРОВІ ПАКУВАЛЬНІ МАТЕРІАЛИ(Київський національний торговельно-економічний університет, 2018) Осика, Віктор Анатолійович; Коптюх, Леонід АндрійовичМонографія є науковою працею, що містить результати досліджень властивостей пакувальних матеріалів для харчових продуктів на основі паперу і картону, у тому числі комбінованих та композиційних, різноманітного асортименту, розкриває науково-технічні засади покращання їхніх структурно-фізичних, бар’єрних, санітарно-гігієнічних, хімічних, друкарських властивостей залежно від призначення, сфер та умов застосування, особливостей технологій виробництва й перероблення, визначає перспективні напрями виробництва. Видання розраховано на науковців, викладачів, студентів, фахівців паперової, поліграфічної, таропакувальної, харчової галузей промисловості та спеціалістів із розроблення картонно-паперової продукції для пакувальної індустрії.Документ ТЕКСТИЛЬНІ ПОСТІЛЬНІ ВИРОБИ З ОБ’ЄМНИМИ НАПОВНЮВАЧАМИ(Державний торговельно-економічний університет, 2024) МИХАЙЛОВА Галина, MYKHAYLOVA Нalyna; СЛІЗКОВ Андрій, SLIZKOV AndriiУ монографії наведено й узагальнено результати комплексних досліджень з розроблення і товарознавчої оцінки асортименту, якості та безпечності нових текстильних постільних виробів з об’ємними наповнювачами. Розроблено наукову класифікацію ковдр, подушок і наматрацників та систематизовано показники їх споживних властивостей. Удосконалено наукові основи формування якості та без¬печності, визначено вплив біоцидної обробки на збереження їх безпечності, досліджено гігієнічні та теплозахисні властивості постільних виробів. Визначено соціально-економічну ефективність формування якості та безпечності новостворених текстильних постільних виробів з об’ємними наповнювачами. Видання призначене для наукових працівників, а також спеціалістів у галузі текстильної промисловості, аспірантів, студентів. The monograph presents and summarizes the results of comprehensive research on the development and commodity evaluation of the range, quality and safety of new textile bedding products with volume fillers. A scientific classification of blankets, pillows and mattress toppers has been developed and indicators of their consumption properties have been systematized. The scientific foundations of quality and safety formation were improved, the effect of biocidal treatment on keeping them safe was determined, and the hygienic and heat-protective properties of bedding products were investigated. The socio-economic efficiency of forming the quality and safety of newly created textile bedding products with volume fillers was determined. The publication is intended for researchers, as well as specialists in the textile industry, postgraduate students, and students.