121 Інженерія програмного забезпечення

Permanent URI for this collection

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 46 of 46
  • Item
    Розробка програмного продукту «Книжковий органайзер»
    (КНТЕУ, 2020) Мороз Ярослав
    Дипломна робота на тему «Розробка програмного продукту «Книжковий органайзер» містить 62 сторінки, 29 рисунків та 1 додаток. Перелік посилань налічує 29 найменувань. Мета дослідження: аналіз наявних електронних органайзерів книжок та вивчення й аналіз питань розробки програм для створення продукту «Книжковий органайзер». Об’єкт дослідження: облік книг домашньої бібліотеки. Предметом дослідження є розробка програмного продукту «Книжковий органайзер». У першому розділі складено технічне завдання, де визначено мету, призначення та передумови створення «Книжкового органайзера»; проведено маркетингове дослідження, де проаналізовано цільову аудиторію та вже існуючі програми для обліку й організації книг; створено вимоги до розробки програми та обраної платформи й засоби для її реалізації. У другому розділі проаналізовано платформи для розробки першої візуалізації програми за допомогою вайрферймів та надано зразки; описано процес роботи з базами даних: розробка концептуальної, логічної, фізичної моделей бази даних і внесення даних у програму MS SQL. У третьому розділі описано реалізацію програми «Книжковий органайзер». Тут подано інформацію про інтерфейс програми, пояснено, як працювати з «Органайзером» та як підключати базу даних до застосунку.
  • Item
    Розробка web-додатку діяльності тур оператора
    (КНТЕУ, 2020) Шафір Віктор
    Даний дипломний проект присвячений дослідженню технологій створення веб-сайту туристичної компанії. Проведено дослідження сучасних мов програмування для створення веб-сайтів, розглянуто засоби супроводження веб-сайтів та вирішення проблем які виникають. У ході виконання роботи було розроблено веб-сайт підтримки туристичної діяльності. Для функціонування веб-сайту використовуються форми вводу даних користувачами ресурсу. Для розробки веб-сайту туристичної компанії представленого в даній роботі було використано мову гіпертекстової розмітки - HTML, каскадні таблиці стилів - CSS та скриптову мову програмування PHP. Загальний обсяг роботи: 37 сторінок, з яких 1 додаток обсягом 7 сторінок,13 рисунків, 7 таблиць. Кількість посилань: 20. Ключові слова: HTML, CSS, JavaScript, PHP, ЕОМ, туризм, веб-сайт.
  • Item
    Розробка навчально-ігрової програми з алгебри для учнів середньо-освітніх закладів
    (КНТЕУ, 2020) Шапочка Денис
    Дана випускна кваліфікаційна робота присвячена розробці програми з навчально-ігрового додатку. Метою роботи є розробка додатку для навчально-ігрового процесу У роботі було досліджено основні теоретичні відомості про навчально-ігровий процес. Проведено аналіз та дослідження використання навчально-ігрових програм, а також проаналізовано їх загальні характеристики та стан в Україні. Створено — технічне завдання та постановку задачі. Також, було наведено доцільність використання для даної роботи таких компонентів, як: мова С, графічна бібліотека SDL та середовища розробки Visual Studio 2019 та Unity. Детально описано процес створення програми, та її головних функціональних моментів. Загальний обсяг роботи: 31 сторінок, 3 розділи, 8 рисунків, 26 джерел. Ключові слова: Навчання, Гра, навчально-ігровий додаток, Алгебра.
  • Item
    Розробка програми візуалізації фракталів для GameDev
    (КНТЕУ, 2020) Чудік Михайло
    Дана випускна кваліфікаційна робота присвячена розробці програми з візуалізації фракталів для сфери GameDev. Метою роботи є застосування фракталів та їх вплив на сферу GameDev. У роботі було досліджено основні теоретичні відомості про фрактали. Проведено аналіз та дослідження використання фракталів у сфері GameDev, а також проаналізовано її загальні характеристики та стан в Україні. Створено – технічне завдання та постановку задачі. Також, було наведено доцільність використання для даної роботи таких компонентів, як: мова С, графічна бібліотека SDL та середовища розробки Visual Studio 2019. Детально описано процес створення програми, та її головних функціональних моментів. Загальний обсяг роботи: 50 сторінок, 3 розділи, 39 рисунків, 38 джерел. Ключові слова: фрактал, GameDev, самоподібність, SDL, Мандельброт, рекурсія, комплексні числа.
  • Item
    Розробка інформаційної системи управління структурою логістичного підприємства
    (КНТЕУ, 2020) Чернюк Євген
    Бакалаврську роботу виконала студент Є.О. Чернюк. Тема роботи: «Розробка інформаційної системи управління структурою логістичного підприємства» Мета дослідження – проектування і створення інформаційної системи для зберігання, наповнення та обробки інформації для підвищення ефективності бізнес-процесів логістичної компанії. Об'єкт дослідження - Інформаційна веб система в логістиці. Методи дослідження: методи порівняльного аналізу, статистичні методи обробки даних. Короткі висновки по роботі. На сьогоднішній день для організацій є актуальним виявлення можливостей веб-додатків та адаптування інформаційно логістичної системи на веб платформу. Практична значимість роботи полягає в тому, що окремі її положення у вигляді матеріалу розділів 2, 3 можуть бути застосовані на практиці фахівцями логістичних компаній. Робота складається з вступу, 3-х розділів, висновків, списку використаних джерел. Загальний обсяг роботи - 81 сторінок машинописного тексту. Ключові слова: web-розробка, web-програмування, web-сайт, інформаційна система, база даних, логістика
  • Item
    Розробка web-сайту підприємства Страхова компанія ТАС
    (КНТЕУ, 2020) Твардовський Артур
    Дипломна робота на тему «Розробка web – сайту підприємства «Страхова компанія ТАС»» містить 48 сторінок, 6 рисунків та 1 додаток. Перелік посилань налічує 5 найменувань. Мета дослідження: створення веб-сайту для страхової компанії, який дозволить клієнтам подивитися про переваги компанії та її види страхувань. Також змогу відправити запит на оформлення страховки. Об’єкт дослідження: є діяльність підприємства “Страхової компанії ТАС”. Предметом дослідження є технологія створення сайту. У першому розділі описано основні функції html, які потрібні для створення веб – сайту, описано вимоги до розробки веб – сайту та засоби для реалізації. У другому розділі проаналізовано мови програмування та самі програми які використовувались в ході написання веб – сайту, описано технічне та програмне забезпечення потрібне для написання сайту та технічне устаткування для його роботи. У третьому розділі описано процес розробки веб – сайту. Тут подано інформацію про інтерфейс програми, описано основні моменти розробки.
  • Item
    Розробка програмного забезпечення «Learn Phyton base» на ОС Android»
    (КНТЕУ, 2020) Суржик Максим
    З кожним роком все більше і більше людей потребують знань в галузі програмування, а сама галузь з кожним роком росте зі швидкістю геометричної прогресії. В наш час інформація та різні способи її передачі набули величезного значення. Відстань, на яку можна передати інформацію розрослась майже на весь світ, а технології які для цього застосовуються стають більш високотехнологічними. Саме тому спеціалісти в галузі ІТ працюють над покращенням якості зберігання, обробки і передачі інформації, створенням нових технологій. Сьогодні вже важко уявити наше життя без комп'ютерів і комп'ютерних програм, які керують комп'ютерами і виконуються на них. Мало кого цікавить, як написані ці програми, яка при цьому використовувалась мова програмування. З цієї причини було обрано розглянути саме мови програмування в сучасному світі. За популярністю станом на 2019 рік лідерами списку на GitHub стали JavaScript, Phyton, Java. Їх популярність обумовлена тим, що ці мови програмування легко вивчити(особливо Phyton), вони використовуються при веб розробці а також в якості мов програмування для створення мобільних додатків . Багато поважних діячів від колишнього президента США Білла Клінтона до творця Facebook Марка Цукерберга і фізика і космолога Стівена Хокінга публічно заявляли про те, що базові навички програмування необхідні всім в сучасному світі. Виконавчий директор Mozilla Foundation Марк Серман вважає що уміння програмувати стало четвертою складовою грамотності. Він говорить, що кожен повинен знати, як наш цифровий світ працює, не тільки інженери. Мова програмування Python відома тим, що за допомогою її можна зробити Веб-додатки, призначені для користувача інтерфейси, проаналізувати великий обсях даних, зробити детальну статистику. Її особливістю є те що, для будь-якої необхідної задачі в якій потрібно знайти рішення, швидше за все, знайдеться відповідний фреймфорк. Вчені прийшли до висновку, що Python можна використовувати в якості основного інструменту для обробки гігантських обсягів даних практично в будь-якій галузі. Тому, обрана мною тема «Створення програмного забезпечення «Learn Phyton base» на операційній системі Android» є актуальною. Метoю дocлідження випускної кваліфікаційної роботи є дослідження освітніх баз даних та інтеграції їх у мобільні додатки, а також розробка мобільного додатку засобами Android Studio для створення освітнього додатку «Easy Phyton». Oб’єктoм дocлідження є освітній процес. Предметoм дослідження є освітній додаток «Easy Phyton». Зaвдaння дocлідження: - створення дизайну додатку «Easy Phyton»; - розробка технічного завдання; - дослідження існуючих інструментів та платформ для розробки освітнього додатку; - проектування логічної та фізичної моделей бази даних освітнього додатку; - підключення спроектованої бази даних до освітнього додатку; - розробка алгоритмів налаштувань всередині додатку. Методи дослідження: метод аналізу, метод систематизаці даних, метод синтезу даних, метод класифікації даних
  • Item
    Розробка програмного дадатку_моніторингу ринку цінних паперів
    (КНТЕУ, 2020) Рачок Віктор
    Актуальність даного програмного продукту залежить від декількох факторів. По-перше, ринок цінних паперів відображає стан економіки у світі чи в окремій державі. Через те, що за звичайних умов — економіка росте та розвивається — то розвивається і ринок цінних паперів та кількість його учасників. По-друге,так як для багатьох людей ринок цінних паперів є цікавим варіантом у плані інвестицій — це збільшує і зацікавленість у програмних додатках, створених для цієї сфери.Загалом, актуальність створення програмних проектів у цій сфері є високою. Мета дипломної роботи Метою дипломної роботи є перевірка набутих навичок у створенні програмних додатків, керування ними та застосування у створенні програмних продуктів,також розробка програмного забезпечення з використанням цих знань. Завдання дипломної роботи Аналіз існуючих програмних продуктів для ведення моніторингу ринку цінних паперів та створити на цій основі програмний продукт. Опис Комплекс програм призначений для ведення моніторингу ринку ціннихпаперів та інше. Об’єкт дослідження: Ринок цінних паперів. Предмет дослідження:процес проектування та моніторингу ринку цінних паперів , а також процес програмування додатків мовою Python.
  • Item
    Розробка web-сайту інтернет-магазину "CoffeeOk"
    (КНТЕУ, 2020) Плотницький Микита
    У дипломному проекті описується розробка web-сайту інтернет-магазину з продажу кави, кавових автоматів та аксесуарів. Метою даного дипломного проекту є створення web-сайту, що представляє собою інтернет-магазин з продажу кави, кавоварок та аксесуарів для кави за назвою «CoffeeOk». Визначаються методи та засоби розробки сайту. Описано результати дипломного проекту і зміст створеного web-сайту. Розроблено керівництво користувача. У додатках наведені коди сторінок створеного web-сайту інтернет-магазину. Ключові слова: електронна комерція, інтернет-магазин, web-сайт, система управління вмістом сайту, адміністрування web-сайту, SEO-оптимізація.
  • Item
    Розробка web-сайту студії краси «MKATE Beauty Studio»
    (КНТЕУ, 2020) Палій Марія
    Дипломна робота на тему "Розробка web-сайту студії краси «MKATE Beauty Studio»" містить 28 сторінок, 4 рисунки та 1 додаток. Список посилань включає 9 пунктів. Мета – пoглиблення знaнь з розробки web-сторінок та створення функціонуючого інформаційного сайту для будь-якого підприємства. Об’єкт – діяльність студії краси «MKATE Beauty Studio». Предмет – розробка web-сторінки для комерційного підприємства. Зaвдaння дocлідження: розглянути основні принципи побудови сучасних web-сторінкок, структуру готових посилань; засвоїти основні поняття та визначення з web-програмування; розробити діючу web-сторінку з актуальною інформацією для користувачів про дане підприємство. Методи дослідження: аналіз, моделювання, програмування, створення. У першому розділі йдеться про діяльність студії краси «MKATE Beauty Studio», про систему та принцип роботи; детально описана постановка задачі. У другому розділі йдеться про програмне та технічне забезпечення, йде мова про засоби розробки, про технології які можуть використовуватися в створенні web-сторінки. У третьому розділі описуються реалізації самого сайту, описуючи покрокову розробку кожної з сторінок потрібного сайту.
  • Item
    Створення додатку з підтримкою бази даних на Unity Sengine
    (КНТЕУ, 2020) Освальд Владислав
    В випускній кваліфікаційній роботі розглянуто типи освітніх ігор, проведено аналіз їх використання у освіті та надано їх класифікація, також розглянуті вже існуючі освітні ігрові платформи. Також в випускній роботі показано послідовність розробки гри для провадження в освітній процес; яким чином відбудеться зв'язок з базою даних (навчальні матеріали) та етапи розробки; розглянуто характеристику ігрового движку та технології для розробки всієї гри. У розділі про розробку гри описуються концепт розробки гри, використані елементи інтерфейсу та можливості Unity Еngine та за допомогою яких елементів відбувається взаємодія з базою даних. Випускна кваліфікаційна робота на тему «Створення додатку з підтримкою бази даних на Unity Sengine» містить 44 сторінки, 1 таблицю, 14 рисунків та 5 додатків. Список посилань включає 13 пунктів Ключові слова: освітня гра, ігровий движок, Unity Еngine, база даних.
  • Item
    Розробка web-служби для інтеграції інформаційної системи підприємства ОСП «Укрексперт»
    (КНТЕУ, 2020) Навроцький Владислав
    Тема: Розробка web-служби для інтеграції інформаційної системи підприємства ОСП «Укрексперт». Обсяг випускної кваліфікаційної роботи складає 43 сторінки, 17 рисунків. Для написання даного проекту використовувалось 17 джерел. Мета завдання полягає в аналіз засобів систем контролю вмісту для проведення інтеграції інформації підприємства, створення веб-служби для інтеграції інформаційних систем та автоматизація її роботи, створення приємного та функціонального дизайну та легкість в читанні інформації. В першому розділі, описано предметне середовище, яке потрібно вивчити, щоб мати змогу розробити сайт В другому розділі описуємо програмне та апаратне середовище розробки. В третьому розділі, розглядаємо інформаційне середовище, вхідні та вихідні дані, також в ньому описується керівництво користувача, а також програміста та адміністратора. Загальний висновок в якому коротко описано усі кроки здійснені під час створення проекту.
  • Item
    Розробка системи адміністрування віртуальних спільнот на платформі Telegram Bot
    (КНТЕУ, 2020) Мілевський Дмитро
    Telegram є одним із найпопулярніших месенджерів , програмного забезпечення для персональних комп’ютерів, смартфонів та планшетів, що дозволяє користувачам обмінюватись текстовими повідомленнями, медіа файлами, а також безкоштовно телефонувати іншим користувачам. Для месенджера Telegram був створений спеціальний протокол MTProto, що передбачає використання декількох протоколів шифрування. При авторизації та аутентифікації використовуються алгоритми RSA-2048, DH-2048 для шифрування. При передачі повідомлень протоколу у мережу вони шифруються AES із ключем, щ о відомий клієнту та серверу. Із переходом на протокол MTProto 2.0 застосовується криптографічний хеш-алгоритм SHA-256. У 2013р. в месенджері з’явився режим секретних чатів. Цей режим реалізує шифрування, при якому лише відправник та отримувач володіють спільним ключем (end-to -end шифрування), із використанням алгоритму AES-256 в режимі IGE (Infinite Garble Extension) для відправки повідомлень. На відміну від звичайного режиму, повідомлення у секретних чатах не розшифровуються сервером, історія переписки зберігається лише на тих двох пристроях, на котрих було створено чат. При обміну файлами можна відправляти як файли пристрою, так і шукати медіа контент в інтернеті, в тому випадку, коли використовується мобільна версія для iOS або Android. Розмір файлів, що передаються, обмежено в 1.5 Гб. Програма використовує систему довантаження файлів після втрати підключення. Існує можливість змінювати форматува ння тексту, роблячи його жирним, курсивом або моноширним. Наразі офіційні клієнти для месенджеру Telegram включаються в себе: Мобільний додаток для Android та iOS /iPadOS ; • Настільні додатки для Windows, Linux та macOS; • Веб-додаток, веб-додаток для Chrome, веб додаток для React. Окрім звичайних та секретних чатів у Telegram є групи (спільноти) та канали. Групи – це окр емий вид чатів, в котрому можливе спілкування одразу великої кількості учасників. Спочатку групи могли вміщати лише до 200 учасників. У 2015 р. супергрупи могли вміщати до 1000 учасників. Потім у 2016 р. ліміт було збільшено до 5000 учасників. У 2017 р. розмір супергруп збільшився до 10000 учасників, пізніше у 2018 р. – до 100000. З 2019 р. і дотепер, супергрупи можуть вміщати до 200000 учасників. Кількість спільнот та їх розміри постійно зростають, а з цим зростає і складність їх адміністрування . Власник спільноти може надавати адміністративні права іншим учасникам, що, звісно, полегшує процес адміністрування. Проте деякі процеси можна навіть автоматизувати, для цього месенджер Telegram надає Telegram Bot API. За допомогою Bot API інші розробники можуть створювати «ботів», спеціальні акаунти, що керуються програмами. Типові боти відповідають на спеціальні команди у персональних та групових чатах, також вони можуть здійснювати пошук в інтернеті або виконувати інші задачі. Боти застосовуються для розважальних цілях та бізнесі. Telegram надає досить великі можливості ботам, серед яких можна виділити альтернативні клавіатури, клавіатури під повідомленнями, вбудований режим, за допомогою якого бота можна використовувати у будь -якому чаті, навіть якщо він не є його учасником. Одним із гарних прикладів застосування вбудованого режиму є боти, що здійснюють пошук в інтернеті.
  • Item
    Розробка мобільного додатку "MyEnglish на базі операційної системи Android"
    (КНТЕУ, 2020) Макаренко Андрій
    Розробка мобільного додатку "MyEnglish на базі операційної системи Android» Обсяг випускної кваліфікаційної роботи складає 48 сторінки, 28 рисунків. Для написання даного проекту використовувалось 10 джерел. Ключові слова: Gradle, AndroidPicasso, XML, Kotlin. Метою дослідження випускної кваліфікаційної роботи являється розробка програмного продукту для платформи Android, з використанням методів розробки та головним програмним інструментом Kotlin. До випускної кваліфікаційної роботи входять 4 розділи, 4 висновка до кожного розділу, та загальний висновок до роботи. В першому розділі, описано предметне середовище, яке потрібно вивчити та постановка задач. В другому розділі описуємо програмне та апаратне середовище розробки, для того щоб знати які програмні та апаратні засоби потрібні для розробки. В третьому розділі, розглядаємо інформаційне середовище, та саме проектування. В четвертому розділі практична реалізація компонентів. Загальний висновок в якому коротко описано усі кроки здійснені під час створення проекту.
  • Item
    Розробка криптографічного алгоритму прихованого листування
    (КНТЕУ, 2020) Лучко максим
    Випускна кваліфікаційна робота «Розробка криптографічного алгоритму прихованого листування» складається з: основної частини 28 сторінок, 3 рисунка. В даній випускній кваліфікаційній роботі представлені: вступна частина, історичний опис криптографії, види та порі вняння криптографічних алгоритмів, рекомендації вибору алгоритмів, процес створення інтерфейсу сайту та процес написання функціональної частини
  • Item
    Проектування архітектури програмного додатку інтернет-магазину «АВК»
    (КНТЕУ, 2020) Лукашевич Олександр
    Метoю дocлідження випускної кваліфікаційної роботи є розробка клієнт серверної системи на базі лоравель для спрощення способу придбання квитків у мережі кінотеатрів “Метрополітан”. Oб’єктoм дocлідження є мережа кінотеатрів “Метрополітан”. Предметoм дослідження є клієнт серверна система на базі лоравель . Зaвдaння дocлідження: - Створити дизайн веб-системи; - розглянути інструменти розробки, з-за допомогою яких буде створена веб-система; - спроектувати логічну та фізичну моделі на основі яких створити базу даних; - створити клієнт серверну систему. Методи дослідження: В проекті використовуються методи об’єктно орієнтованого програмування, програмування на мовах високого рівня PHP та Javascript, розробка інтерфейсу користувача.
  • Item
    Розробка клієнт-серверної системи мережі кінотеатрів «Metropolitan» на платформі Loravel»
    (КНТЕУ, 2020) Ліщук Богдан
    Метoю дocлідження випускної кваліфікаційної роботи є розробка клієнт серверної системи на базі лоравель для спрощення способу придбання квитків у мережі кінотеатрів “Метрополітан”. Oб’єктoм дocлідження є мережа кінотеатрів “Метрополітан”. Предметoм дослідження є клієнт серверна система на базі лоравель . Зaвдaння дocлідження: - Створити дизайн веб-системи; - розглянути інструменти розробки, з-за допомогою яких буде створена веб-система; - спроектувати логічну та фізичну моделі на основі яких створити базу даних; - створити клієнт серверну систему. Методи дослідження: В проекті використовуються методи об’єктно орієнтованого програмування, програмування на мовах високого рівня PHP та Javascript, розробка інтерфейсу користувача.
  • Item
    Розробка системи управління базою даних POS-терміналів
    (КНТЕУ, 2020) Коркош Максим
    Дипломна робота на тему "Розробкасистеми управління базою даних POS-терміналів" містить 57 сторінок, 22 рисунка та 1 додаток. Мета – проаналізувати діяльність POS-терміналів, а саме інформаційну систему POS-терміналів. Об’єкт– база даних інформаційної системи POS-терміналів. Предмет – створення бази даних за допомогою SQL Server та форми для неї за допомогою мови програмування C# у середовищі розробки Visual Studio. Зaвдaння дocлідження: розглянути основні принципи побудови бази даних; засвоїти основні поняття мови SQL; розробити базу даних для системи POS-терміналів. Методи дослідження: аналіз, синтез, моделювання. У першому розділі йдеться про загальні відомості системи, мету, вимоги до системи в цілому та до конкретних задач, що будуть виконуватися системою. У другому розділі йдеться проосновний принцип роботи та опис окремих елементів системи. У третьому розділі описуються реалізація самої системи за допомогою SQL Server та форми для неї за допомогою мови програмування C# у середовищі розробки Visual Studio.
  • Item
    Розробка програмного забезпечення навчального додатку вивчення теорії музики
    (КНТЕУ, 2020) Концевич Яна
    Мета роботи: аналіз існуючих сайтів з вивчення теорії музики та розробка власного веб-додатку, якому будуть враховані та зібрані переваги аналогічних існуючих інформаційних систем. Об’єкт дослідження: теорія музики. Предмет дослідження: розробка програмного забезпечення вивчення теорії музики.
  • Item
    Розробка web-сайту підприємства ТОВ «Fireline»
    (КНТЕУ, 2020) Іваненко Вячеслав
    Епоха, у якій ми живемо, характеризується не тільки швидкоплинністю часу, а й вкрай прискореним розвитком технологій, що зумовлює необхідність технічних працівників сфери інформаційних технологій завжди бути обізнаними в останніх тенденціях та підходах. Еволюція спіткала також й сферу web-розробки. Наприклад, якщо раніше сайти були статичні і були спроможні лише відображати певну інформацію користувачам, то станом на сьогодні технології web-розробки здатні наділити сайт інтерактивністю та значно розширити їх функціонал до рівня додатка. Вид підприємницької діяльності, що найширше застосовує власні сайти для просування бізнесу, є реалізація товарів та послуг. Дійсно, наявність у компанії сайту значно спрощує пошук потенційних клієнтів та виступає вагомою конкурентною перевагою перед іншими представниками бізнес-сфери. Так, власник підприємства ТОВ «Fireline», яке нещодавно відкрило власний автокомплекс, прийняв рішення про створення web-сайту компанії, що дозволить заявити про себе та поширити інформацію про всі наявні послуги, цікаві пропозиції, переваги та віддалено приймати замовлення на автомобілі, що в Україні є важкодоступними. Об’єктом дослідження є діяльність підприємства ТОВ «Fireline». Предметом дослідження є розробка web-сайту ТОВ «Fireline» з використанням сучасних інформаційних технологій. Мета роботи: дослідження можливостей у сфері web-розробки, набуття навичок щодо застосування мов web-розмітки та web-програмування, середовищ розробки та спеціалізованих текстових редакторів, систем управління базами даних тощо.
  • Item
    Розробка програмного продукту інтернет магазин з продажу комп’ютерної техніки
    (КНТЕУ, 2020) Єрохін Володимир
    Дипломна робота на тему розробка інтернет-магазину з продажу комп’ютерної техніки містить 56 сторінок, 15 рисунків та 1 додаток. Перелік посилань налічує 24 найменування. Мета дослідження: аналіз існуючих платформ хмарних середовищ та існуючих СУБД, які використовуються при створенні інтернет -магазинів, розробка веб-додатку з продажу комп’ютерної техніки. Об’єкт дослідження: діяльність магазину комп’ютерної техніки. Предмет дослідження: автоматизація роботи магазину з продажу комп’ютерної техніки. У першому розділі складено технічне завдання для створення інтернет магазину з продажу комп’ютерної техніки, оглянуто існуючі хмарні середовища, системи управління базами даних та операційні сист еми, все те, що необхідно для побудови програмного продукту. У другому розділі спроектовано логічну та фізичну моделі для бази даних, організовано інфраструктуру у хмарному середовищі Amazon, для функціонування веб додатку, налаштовано середовище для запуску віртуальної машини, на якій буде хоститися додаток та під’єднано його до бази даних MySQL. У третьому розділі спроектовано макети веб сторінок для графічного інтерфейсу інтернет магазину, розроблено сам графічний інтерфейс за створеними макетами та створено серверну частину за встановленими рекомендаціями.
  • Item
    Розробка сайту з продажу логістичних послуг
    (КНТЕУ, 2020) Євдокименко володимир
    Випускна кваліфікаційна робота на тему «Розробка web-додатку управління логістичними послугами» містить 43 сторінки, 16 рисунків та 1 додаток. Список використаних джерел включає 9 пунктів. Об’єктом дослідження є діяльність логістичних компаній. Предметом дослідження є методи та алгоритми розробки web-додатку. Метoю дocлідження випускної кваліфікаційної роботи є дослідження можливостей у сфері web-розробки, набуття навичок щодо застосування мов web-програмування, середовищ розробки та спеціалізованих текстових редакторів, систем управління базами даних тощо. Завдання дослідження: Вибір мови програмування, аналіз існуючих підходів до розробки візуального web-додатку управління логістичними послугами. Методи дослідження: Аналіз технологій для створення web-додатку. Перший розділ мітить основні поняття для розуміння потрібності продажу логістичних послуг через веб-сайт. Другий розділ розробка web-додатку з архітектурою «клієнт-сервер». Третій розділ безпосереднє створення самого сайту з використанням фреймворк Symfony, створення модел і бази данних.
  • Item
    Розробка програмного забезпечення управління системою фільтрації та очищення води
    (КНТЕУ, 2020) Доманчук Денис
    Дипломна робота на тему "Розробка програмного забезпечення управління системою фільтрації та очищення води" містить 53 сторінки, 30 рисунків та 1 додаток. Список посилань включає 15 пунктів. Мета – рoзрoбкa кoнсoльнoгo дoдaткa Об’єкт – системa фiльтрaцiї вoди Предмет - рoзрoбкa прoпoзицiї щoдo iнфoрмaцiйнoї системи упрaвлiння системoю фiльтрaцiї вoди Зaвдaння дocлідження: вибiр пiдхoдящoї мoви прoгрaмувaння, aнaлiз iснуючих пiдхoдiв дo рoзрoбки кoнсoльних дoдaткiв тa ентерпрaйз систем. Методи дослідження: Aнaлiз технoлoгiй для ствoрення веб-дoдaткiв. Перший розділ містить опис основного завдання відділу контролю, також аналіз діяльності даного відділу на підприємстві Другий розділ містить опис та схему системи очистки води. Також розділ має дані роботи системи і підтримку необхідних концентрацій реагентів Третій розділ представляє структурну схему управління і повний перелік усіх використаних комплектуючих з описом і перевагами даного вибору.
  • Item
    Розробка програмного забезпечення «Happy Smile»
    (КНТЕУ, 2020) Перетокін Володимир
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку (50с., 18 рис., 6 таб., 1 додаток). Об’єкт розробки – програмний додаток під назвою «Happy Smile» –гра-додаток для стаціонарних комп’ютерів та телефонів?, що тренує швидкість реакції, яку можна випускати у повноцінне використання для людей будь-якого віку. Завданням дослідження є: розробка гри-додатку, можливість гри на будь-яких пристроях, можливість монетизації. В процесі розробки було використано мову програмування C#, а також C# – модулі. Visual Studio – для розробки графічного інтерфейсу. UWP – для створення додатку. Ключові слова: гра-додаток, об'єктно-орієнтоване програмування, розробка графічного інтерфейсу, C#, Visual Studio, UWP.
  • Item
    Розробка мобільного додатку обліку особистих фінансів на ОС Android
    (КНТЕУ, 2020) Юрчак Павло
    Для багатьох людей телефон це не тільки зв’язок, а маленький комп’ютер у кишені. Сьогодні понад 2 млрд користувачів користуються Android системою. Підтримуються багато пристроїв на даній платформі. Android відкрита система для розробників ПЗ. На приклад платформи Android studio, Eclipse, Visual studio вони є повністю безкоштовні і кожний за бажанням може створити свою програму. Для порівняння візьмемо IPhone (від розробників Apple) всі їх платформи для розробки ПЗ платні і потребують немаленьких фінансових вкладень. Android містить велику кількість безкоштовних бібліотек для роботи зі сторонніми ресурсами наприклад Google Map API, а в той час для Windows Phone Mobile бібліотека не доступна. ОС Android це не тільки смартфони, але дана ОС використовується в смарт телевізорах, смарт годинниках, в системах розумний дім, планшетних комп’ютерах, т.д. То програма написана наприклад для смартфону технічно може підходити і на інші пристрої зазначених вище. В даній дипломній роботі буде описано створення програми обліку особистих фінансів на платформу ОС Android, для користувачів всіх вікових категорій. Використання новітніх технологій для розробників під ОС Android буде використовуватися платформа Android studio, бо вона є безкоштовною, з відкритим кодом, зручним інтерфейсом та редактором зі своїм компілятором налаштованим для ОС Android. Актуальність дипломної роботи є розробка програми для ведення особистих фінансів для OC Android використанні мови java з редактором на платформі Android studio. Метою дослідження випускної кваліфікаційної роботи є контролювати витрати та заздалегідь визначити частину з них. Проаналізувати створену програму для ведення особистих фінансів для формування певних висновків. Предмет дослідження – програма обліку особистих фінансів на ОС Android.
  • Item
    Розробка системи підтримки діяльності логістичної компанії «Автолюкс»
    (КНТЕУ, 2020) Яковлєв Антон
    Актуальність, цілі й завдання даної роботи визначаються нижченаведені положення: необхідністю ведення обліку великих обсягів специфічної інформації, що стосуються діяльності підприємства; складністю і трудомісткістю контролю за виконанням замовлень, наявністю і станом замовлень; попередженням непорозумінь, викликаних помилками з доставки вантажів; формування нових видів перевезення з притягненням судохідних підприємств для збільшення обсягів поставок та підвищення рентабельності підприємства. Мета та завдання дослідження. Мета даного дипломного проекту – дослідити комп'ютерні технології обробки інформації з логістики та розглянути автоматизацію робочого місця менеджера по перевезенням на підприємстві. Для досягнення поставленої мети у роботі необхідно виконати низку завдань: навести характеристику та здійснити аналіз предметної області; розробити вимоги та здійснити моделювання інформаційної системи по вантажним перевезенням на підприємстві; виконати проектування та здійснити реалізацію інформаційної системи по вантажним перевезенням на підприємстві. Об’єкт та предмет дослідження. Об’єктом дослідження виступає робоче місце менеджера по вантажним перевезенням на підприємстві. Предметом є комп'ютерні технології обробки інформації з логістики. Методи дослідження та відповідний інструментарій. Вивчення та аналіз наукової літератури. Системний та порівняльний аналіз. Дедукція - вид умовиводу від загального до окремого, від абстрактного до конкретного. Моделювання. Конструювання та проектування.
  • Item
    Розробка системи захисту персонального комп’ютера від несанкціонованого доступу
    (КНТЕУ, 2020) Поляков Ярослав
    У бaнківській, а також у багатьох інших сфeрах чaстo пoтрібні cпеціaльні прoгрaмні рішeння для зaбезпечення надійної та бeзпeчної рoбoти з кoнфіденційними дaними. Змоделюємо ситуацію, коли на робочих комп’ютерах готелю встановлено софт, який відповідає темі даного проекту. Нехай місцем дії нашої ситуації буде готель. Готель – це місце, де люди орендують номери з ціллю тимчасового проживання. Для реєстрації гості мають залишити контактну інформацію, а також паспортні дані, що допоможуть ідентифікувати їх. Виходячи з цього, необхідно прийняти заходи щодо захисту даних, що накопичує підприємство. Зазвичай, доступ до внутрішніх даних підприємства можна отримати з робочого комп’ютера адміністратора готелю. А отже необхідно ввести особливий режим доступу до всіх робочих комп’ютерів у готелі, щоб не допустити несанкціонований доступ до конфіденційної інформації. Для захисту від несанкціонованого доступу на комп’ютерах встановлено спеціальний програмний додаток, що перетворює звичайну флешку у ключ доступу до персонального комп’ютера. Програма запам’ятовує флешку співробітника, і повністю блокує комп’ютер, коли довірений носій не підключено у usb порт. Задумка полягає у тому, щоб спростити процес доступу до робочого персонального комп’ютера, шляхом простого підключення флеш-носія. Без наявності підключеного довіреного носія використання комп’ютера неможливе. Кожен раз, коли працівник залишає своє робоче місце, він має забирати носій із собою. При цьому відбувається повне блокування робочого комп’ютера, і потенційний зловмисник залишиться ні з чим. Співробітники багатьох компаній, зокрема ті, що працюють у банках мають отримувати максимально якісний софт для роботи з даними клієнтів, адже від такої важливої сфери залежить не лише репутація фінансової установи, а й економічний розвитокдержави, не кажучи про спокій клієнтів. Також варто зазначити, що у банках завжди використовують особливий режим доступу до всіх комп’ютерів, серверів, терміналів, світчів, роутерів. Завдяки цьому всі співробітники поділяються на набір ролей із різним рівнем допуску, і уся ця система реалізована на рівні програмного забезпечення. Все банківське програмне забезпечення повинно відповідати наступим вимогам: надійність роботи, простота використання, лаконічність програмного коду, можливість підтримки та супроводу розробником, а також високий рівень безпеки. Варто пам’ятати, що із таким програмним забезпеченням будуть працювати не лише програмісти, а й звичайні користувачі. Отже кінцевий програмний продукт має бути візуально простим та інтуїтивно зрозумілим, у ньому варто використовувати прості форми та кольори, що не перевантажують зір користувача. Враховуючи вимоги, кваліфікація розробника має бути досить високою. Програмний додаток для захисту персональних комп’ютерів від несанкціонованого доступу планується розробляти у середовищі Visual Studio, мовою C#, відповідно госту 24.201-79, що забезпечить зручність розробки, високий коефіцієнт дебагінгу (debugging), а також високу якість кінцевого продукту. У проекті буде реалізовано безпечне зберігання даних для авторизації користувача, а також програмний додаток для доступу і роботи із ними. Даний проект може бути корисним не тільки у банківській сфері, а й у будь-яких інших підприємствах, для фізичних та приватних осіб а також для задоволення особистих цілей розробника. Метoю дocлідження випускної кваліфікаційної роботи є розробка програмного додатку, користувацького інтерфейсу а також механізму для безпечного та надійного зберігання даних про користувача, що в сумі забезпечить захист персонального комп’ютера від несанкціонованого доступу та безпеку інформації . Oб’єктoм дocлідження є безпека доступу до персональних комп’ютерів. Предметoм – програмний додаток для забезпечення захисту персонального комп’ютера від несанкціонованого доступу.
  • Item
    Розробка системи обробки інформації в поліграфічному підприємстві
    (КНТЕУ, 2020) Коблай Андрій
    Тема роботи – «Розробка системи обробки інформації на поліграфіч-ному підприємстві». Об’єкт дослідження – інформаційна система обробки інформації. Предмет дослідження – програмне забезпечення, що створено задля то-го, щоб підприємство мало змогу швидко розрахувати необхідну їм кількість матеріалів, що буде використана під час створення поліграфічної продукції (газет та книжок, зокрема). Мета проекту – створити програмне забезпечення, яке буде обробляти інформацію щодо типу продукції, та кількості цієї продукції, та показувати необхідну кількість матеріалів, що потрібно закупили, показуватиме собівар-тість одного екземпляру, та всієї продукції в цілому. Завдання проекту – створення програмного забезпечення, яке буде вра-ховувати кількість необхідних матеріалів для створення поліграфічної про-дукції, мати можливість зберігати шаблон продукції, буде рахувати ціну за одну одиницю продукції, та ціну всієї партії.
  • Item
    озробка online-платіжної системи
    (КНТЕУ, 2020) Руденко Андрій
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку(50с., 14 рис., 5 таб., 8 додатків). Об’єкт розробки – веб-додаток, online-платіжна система, для користувачів всесвітньої мережі Internet з миттєвими транзакціями та відсутніми комісіями. Зaвдaнням дocлідження є: - Аналіз наявності інструментів для розробки веб-додатку; - Формування технічного завдання для розробки online-платіжної системи; - Розробка архітектуру та аналіз структури веб-додатку; - Проектування структури бази даних та реалізація засобами MySQL - Моделювання інтерфейсу веб-додатку для користувачів; - Розробка платіжної системи. В процесі розробки було використано мову програмування Java та Spring Framework. IntelliJ IDE – для розробки графічного інтерфейсу та створення веб-додатку. Ключові слова: веб-додаток, об'єктно-орієнтоване програмування, розробка графічного інтерфейсу, Java, IntelliJ IDE, Spring Framework, Spring MVC, Spring DATA JPA, Spring Sequarity, DB MySQL, ORM, UI, online-платіжна система, архітектура, база даних, гаманці, користувачі, транзакції.
  • Item
    Розробка довідково-інформаційної системи рекламного агентства «Арго»
    (КНТЕУ, 2020) Ромасішин Владислав
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку (35с., 11 рис., 3таб., 3 додатки). Об’єкт розробки – довідково-інформаційна система рекламного агенnства «Арго» – довідково-інформаційна система, функціонал якої дозволяє користувачу оглянути відомості та запропонований товар рекламного агентства. Завданням дослідження є: розробка візуального додатка рекламного агентства «Арго», створення індивідуального входу в додаток, визначення каталогу товарів підприємства. В процесі розробки було використано мову програмування C#, а також C# – модулі. Visual Studio – для розробки графічного інтерфейсу. Xampp – для роботи з мережею, phpmyadmin – для підготовки даних. Ключові слова: довідково-інформаційна система, об'єктно-орієнтоване програмування, розробка графічного інтерфейсу, phpmyadmin, C#, Visual Studio, Xampp.
  • Item
    Розробка навчально-тренінгової програми для підприємства «Кей Логістикс»
    (КНТЕУ, 2020) Романченко Лінда
    Актуальність: На сьогоднішній день одними з найбільш широко використовуваних компонентів стека технологій, що використовуються при розробці веб-додатків, є Spring Framework. Знання даного фреймворка, і розуміння принципів і патернів, що лежать в його основі широко затребувані на ринку праці. Хоча у відкритому доступі є велика кількість матеріалів за даними фреймворками, досить складних опенсорсний проектів з їх використанням вкрай мало, в зв'язку з чим їх практичне вивчення ускладнене. Об'єкт дослідження: навчально-тренінгова програма. Предмет дослідження: розробка пропозиції щодо навчально-тренінгової програми для підприємства «Кей Логістикс». Мета роботи: розробка добре документованого, багаторівневого веб-додатка, в стек технологій якого входить Spring Framework. Методи і технології розробки: Аналіз технологій для створення веб-додатків, вибір підходящої мови програмування, аналіз існуючих підходів до розробки веб-додатків та ентерпрайз систем, вибір технологій та кращих алгоритмів для доступу до баз даних, технологій для відображення даних у графічному вигляді з використанням браузерів. Результат роботи: Створення модуля доступу до бази даних веб-додатку навчально-тренінгової програми.
  • Item
    Розробка програмного модулю організації обміну даними в межах локальної мережі підприємства
    (КНТЕУ, 2020) Муквіч Андрій
    Випускна кваліфікаційна робота на тему «Розробка програмного модулю організації обміну даними в межах локальної мережі підприємства» складається з: 1. Загальний обсяг роботи: 50 сторінок 2. Кількість рисунків: 23 3. Ключові поняття: LAN – локальна мережа Сутність роботи: створення програмного продукту, здатного до організації локальної мережі на підприємстві довільного типу. Реалізація у розробленому модулю програмних методів, здатних забезпечити обмін даними між персональними комп’ютерами підприємства.
  • Item
    Розробка програмного забезпечення електронного інформаційно-консультативного центру спортивного комплексу
    (КНТЕУ, 2020) Агафонцев Едуард
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку (28с., 14 рис., 1 додаток). Об’єкт розробки –інформаційно-консультативна система спортивного комплексу, функціонал якої дозволяє користувачу оглянути інформацію, та розклади тренувань спортивного комплексу . Завданням дослідження є: розробка інформаційно-консультативного центру спорт комплексу, створення інформаційної бази. В процесі розробки було використано мову програмування HTML, а також Css та Javasript. HTML– для розробки графічного інтерфейсу. Css – для роботи зі стилями, Javasript– для розробки функціоналу. Ключові слова: інформаційно-консультативна система, розробка Web-сайту, розробка графічного інтерфейсу, HTML, CSS, Javasript.
  • Item
    Розробка мобільного додатку фітнес-студії «Body Sculptor» на платформі Android
    (КНТЕУ, 2020) Басюк Євгеній
    Дипломна робота викладена на 41 сторінках, вона містить 3 розділи, 40 рисунків, та 16 джерел в переліку посилань. Об'єктом дослідження є зручний облік тренувань для працівників фітнес-центру. Предмет дослідження - мобільний додаток фітнес-студії «Body Sculptor». Метою дослідження є створення мобільного застосування що дасть можливість контролювати прогрес підопічних, вести облік клієнтів та контролювати стан абонементів. Проаналізувати створену програму для фітнес-студії «Body Sculptor». У першому розділі описано технічне завдання у вимогах для створення програмного продукту. Проаналізовано існуючі мобільні додатків фітнес-центрів. У другому розділі описано два класи в UML діаграмах та розглянута архітектура проекту. Розділ 3 описано створення програмного додатку з використанням Android studio. Описано створення основних класів, activity та fragment. Поетапно описано інструкцію використання програми фітнес-студії. Виконано роботу по розробці мобільний додаток для фітнес-студії «Body Sculptor» на операційну систему Android використовуючи мову програмування Kotlin.
  • Item
    Розробка програмного забезпечення для приховування інформації
    (КНТЕУ, 2020) Демченко Вадим
    Сьогодні життя без доступу до інформації в будь-який час, у будь-якому місці через безлічі типів пристроїв неможливо уявити. Однак її безпека стала важливішою, ніж сама інформація. Насправді, сьогодні інформаційна безпека є однією з найважливіших тем. Перше що ми робимо на початку дня - перевіряємо телефон з підключенням до Інтернету, шукаємо інформацію, користруємося соціальними мережами, банківською діяльністю, покупками та багатьма іншими функціями в Інтернеті. Ми не досконало захищаємо безпеку персональних комп’ютерів, де зберігаються конфіденційні дані, такі як документи, особисті фотографії, електронні листи, бесіди, важливі номери та багато іншої інформації. На протязі усього дня нас супроводжують смартфони, щоб завжди залишатися на зв’язку. За допомогою бездротового Інтернету ми купуємо квиток на автобус або платимо за паркування, користуємося кредитними картками, які також містять важливу для нас інформацію. Все це стало можливим завдяки великим вдосконаленням, які відбулися останнім часом у сфері технологій. Однак останнім часом ми все менше чуємо про нововведення, щодо збереження використаної, оброблюваної інформації в електронному вигляді, але новини про несанкціонований доступ, кібератаки, хакерські порушення, порушення конфіденційності тощо, ми чуємо усе частіше. Це явища вже не на рівні окремих випадків, компаній чи підприємств, а і проблеми, які стають актуальними навіть на державному рівні чи урядової та міжнародної установи. Найпопулярніші загрози: хакерство, віруси, трояни, підробка, відмови впослугах, шпигунство, зловмисне програмне забезпечення, мобільне зловмисне програмне забезпечення, криптовірологія тощо. Пошкодження можуть бути жахливими, скориставшись прогалинами у безпеці, зловмисники можуть отримати доступ до комп'ютерної системи без усвідомлення власника, змусивши комп'ютерну систему не працювати належним чином, змінивши джерело / IP-адрес, щоб показати, що вона походить з захищеного джерела, але насправді це може надходити від хакера, який має доступ до всих пакетів бездротової мережі, таким чином, знижуючи цільову мережу і відмовляючи у послугах для законних користувачів. Для протистояння таким діям співробітники інформаційної безпеки протягом цих років розробили системи для захисту інформації за допомогою таких понять, як: антивірус, антишпигунське програмне забезпечення, програмне забезпечення, Windows та його додатки оновлення системи, брандмауери, фільтрація вмісту і батьківський контроль, коди та алгоритми шифрування, такі як Стеганографія. Об’єктом дослідження є захист інформації. Предметом дослідження є розробка програми для приховування інформації з використанням сучасних технологій.
  • Item
    Розробка програмного забезпечення інтернет-магазину продажу автозапчастин
    (КНТЕУ, 2020) Горбулін Ігор
    Дипломна робота на тему «Розробка програмного забезпечення інтернет-магазину продажу автозапчастин» містить 55 сторінок, 25 рисунків та 1 додаток. Мета дослідження: аналіз наявних програм для ведення обліку та продажу автозапчастин, а також вивчення й аналіз питань розробки програм для створення продукту «Магазин автозапчастин». Об’єкт дослідження: діяльність магазину з продажу автозапчастин. Предметом дослідження є розробка інформаційної системи обліку та продажу автозапчастин. У першому розділі складено технічне завдання, проведено маркетингове дослідження; створено вимоги до розробки програми. У другому розділі було спроектовано та створено базу даних програми. У третьому розділі описано процес реалізації програми
  • Item
    Розробка мобільного додатку «Task Manager» на ОС Android
    (КНТЕУ, 2020) Гайдукевич Ярослав
    Дипломна робота викладена на 45 сторінках, вона містить 3 розділи, 10 рисунків, 3 таблиці та 15 джерел в переліку посилань. Об'єктом дослідження є проект розробки мобільного застосування. Предмет дослідження - управління проектом розробки мобільного застосування. Метою дослідження є аналіз і виявлення особливостей і найбільш ефективних підходів до управління проектами в області розробки мобільних застосувань, розробка власного проекту для мобільних застосувань. У першому розділі проаналізовані і описані основні поняття ринку мобільних застосувань та її сегментації, розроблено технічне завдання мобільного додатку “TaskManager”. У другому розділі розглянуті дві основні методології з управлінням проектами: Waterfall та Agile та наведена їх порівняльна статистика. Розділ 3 або “управління проекту мобільного застосування” включає в себе розробку проекту мобільного застосування “TaskManager”. Окремо розглняута програма та лістинг коду “TaskManager”, описана структура додатку та опис додатку. За результатами роботи розроблено мобільний додаток, а також надані пропозиції щодо обрання правильної методології та її впровадження в проект.
  • Item
    Розробка корпоративного web-порталу з використанням технології Jquery
    (КНТЕУ, 2020) Пальчук Сергій
    Дана дипломна робота присвячена розробці корпоративного веб порталу «Хостинг компанії XHOST». Метою роботи є розробка веб сайту за допомогою HTML, CSS, Javascript, Jquery та допоміжних плагінів. В роботі було розглянуто принципи побудови Інтернет-сайтів, проведено їх типізацію. Було досліджено особливості побудови сайтів за допомогою систем керування вмістом. В роботі зроблено порівняльну характеристику розробки на чистому Javascript та використовуючи Jquery. В результаті виконання роботи було створено зовнішній вигляд сайту, додані додаткові модулі та компоненти. Детально описаний процес встановлення та налаштування нових шаблонів, модулів та компонентів. Загальний обсяг роботи: 38 сторінок, 25 рисунків. Ключові слова: веб-сайт, Gquery, сторінка сайту , шаблон, модуль.
  • Item
    Розробка мобільного додатку інтеграції соціальних мереж на платформі iOS
    (КНТЕУ, 2020) Марценюк Антон
    Дипломна робота на тему «Розробка мобільного додатку інтеграції соціальних мереж на платформі iOS» містить 41 сторінки, 31 рисунків та 1 додаток. Перелік посилань налічує6 найменувань. Мета дослідження: розробка мобільного додатка на платформі ios, що дозволяє інтегрувати кілька соціальних мереж для перегляду, створення, редагування і публікації постів. Об’єкт дослідження: додаток дляiOS, архітектура системи. Предметом дослідження: розробка програмного продукту з інтеграцією соціальних мереж. В першому розділі були проаналізовані існуючі рішення схожих додатків. Були виявлені недолікі та переваги кожного з них, які допомогли поєднати в собі функціональні вимоги додатку. Опрацьовані сценарії використання додатку. Перш за все, при складанні сценарію виявляється мета, якої будуть досягати користувачі на кожному з екранів додатка. В другому розділі ми розглянули детально всі шари iOS архітектури, переглянули життєвий цикли мобільного додатку, як відбувається компілюється додаток, та обрали архітектурний патерн який будеме застосовувати для дизайну. Обрали мову програмування котра відповідає сучасним вимогам. Розглянули переваги середи розробки iOS додатків, яку підтримуєApple. Для оптимізація екранів застосовуємо Кординатор. В третьому розділі було стовернно зв'язок з сервером котрий буде зберігати данні про користувача. Створили навігацію по проекту між контролерами. Інетгрували дані до соціальних мереж та протестували додаток на коректність різних інтерфейсів на системі iOS.
  • Item
    Розробка системи управління біржовою діяльністю
    (КНТЕУ, 2020) Бур'янов Олексій
    ктуальність. В міру становлення українського біржового ринку формується та налагоджується система управління біржовою діяльністю. Біржова діяльність в умовах ринкової економіки суворо регулюється як з боку держави, так і безпосередньо з боку учасників біржового процесу. В умовах ринкової економіки необхідність забезпечення ефективного функціонування біржових відносин є одним із важливих шляхів економічної стабільності. Біржова діяльність є ключовим економічним інструментом, що забезпечує прозорість і відкритість товарних ринків, конкуренцію й вільне пересування товарів і послуг. У країнах з розвиненими ринковими відносинами вона виконує широкий спектр економічних функції, як забезпечення ринкового ціноутворення, страхування цінових ризиків, трансферт товарних і фінансових потоків, стабілізація економіки тощо. Біржова діяльність в Україні потребує глибокої трансформації, особливо на фоні євроінтеграційних намірів. Ці процеси ускладнені посиленням конкуренції та виходом на вітчизняний ринок глобальних торгівельних мереж. Тому управління та стимуляція розвитку усіх економічних процесів, біржової діяльності зокрема, має стати однією з стратегічно важливих для національної економіки. Проте обмеженість існуючих механізмів вирішення цих завдань зумовлює пошук моделей стимулювання цього розвитку, зокрема й через створення системи управління біржовою діяльністю. Метoю дocлідження випускного кваліфікаційного проекту є дослідження теоретичних та методичних підходів щодо формування системи управління біржовою діяльністю та розробка прoгрaмнoгo зaбезпечення для управління біржовою діяльністю. Oб’єктoм дocлідження управління біржовою діяльністю. Предметoм – рoзрoбкa прoгрaмнoгo зaбезпечення системи управління біржовою діяльністю.
  • Item
    Розробка програмного забезпечення цифрової обробки зображень
    (КНТЕУ, 2020) Силенко Олександр
    ктуальність. Сьогодні зображення та відео є скрізь. Інтернет-сайти для обміну фотографіями та соціальні мережі мають їх у мільярдах штук. Пошукові системи будуть знаходити зображення майже на будь-який можливий запит. Практично всі телефони та комп’ютери оснащені вбудованими камерами. Не рідкість що у багатьох людей на своїх пристроях мають багато гігабайтів фотографій та відео. Багато галузей техніки, що мають відношення до отримання, обробки, зберігання та передачі інформації, в значній мірі орієнтуються в даний час на розвиток систем, в яких інформація має характер зображень. Зоб раження, яке можна розглядати як двовимірний сигнал, є значно більш ємкісним носієм інформації, ніж звичайний одновимірний (часовий) сигнал. Разом з тим, рішення наукових та інженерних задач при роботі з візуальними даними вимагає особливих зусиль, що спираються на знання специфічних методів, оскільки традиційна ідеологія одновимірних сигналів і систем мало придатна в цих випадках. В особливій мірі це проявляється при створенні нових типів інформаційних систем, які вирішують такі проблеми, які до сих пір в науці і техніці не вирішувалися, і які вирішуються зараз завдяки використанню інформації візуального характеру. Вже багато років стрімко розвиваеться ринок пристроїв із графічним інтерфейсом. У розробці комп'ютерної графіки, наприклад, при розташуванні об'єктів, потрібно пропонувати досить великі і складні розробки для аналізу та періодизації інформації за обраною обставиною. На сьогоднішній день існує безліч різних методів, отриманих на обробку зображень. На данний час розробка програм з графічним інтерфейсом є одніею з найприбутковіших галузей, а також однією з найактуальніших. Бо усі хочуть бачити яскравий інтерфейс на своєму єкрані або моніторі. На меті данного дослідження буде сворення программи з графчним інтерфейсом у мінімалістичному стилі, що буде здатна до редагування фото. А також дати визначення що собою являє графічний інтерфейс та бібліотеки з якими надалі планується робота. Метою дослідження випускної кваліфікаційної роботи є aнaліз функціональних характеристик цифрової обробки зображень тa розробка прoгрaмнoгo зaбезпечення цифрової обробки зображень мовою Python. Об’єкт дослідження цифрова обробка зображень. Предмет дослідження рoзрoбкa прoгрaмнoгo зaбезпечення цифрової обробки зображень
  • Item
    Розробка прототипу інформаційної системи управління наймом працівників
    (КНТЕУ, 2020) Луцька Марія
    м виникaє неoбхідніcть cтвoрення cиcтем, щo дoзвo ляють нaкoпичувaти велику кількіcть інфoрмaції, зберігaти її, упрaвляти нею, a тaкoж вирішувaти цілі кoмплекcи різних зaвдaнь, нaприклaд oблік рoбoчoгo чacу. Інфoрмaційні технoлoгії дають мoжливіcть цілкoвитoї інфoрмaційнoї підтримки нa вcіх етaпaх прoхoдження інфoрмaції нa ocнoві інтегрoвaнoї бaзи дaних, якa передбaчaє oдну уніфікoвaну фoрму пoдaння, зберігaння, пoшуку, відoбрaження, віднoвлення тa зaхиcту дaних. Oдним з бaгaтьoх прoцеcів, які пoтребують aвтoмaтизaції тa упрaвління є прoцеc управління наймом працівників. Кваліфікований персонал є одним з ключових факторів успішного розвитку будь-якої компанії. Особливе значення забезпечення людськими ресурсами набуває в періоди активного росту і розвитку компанії. Тому можна цілком обґрунтовано стверджувати, що в жорстокій конкурентній боротьбі може перемогти підприємство, яке використовує в управлінні сучасні інформаційні технології та системи. Метoю дocлідження випускної кваліфікаційної роботи є aнaліз управління наймом працівників тa cтвoрення прoгрaмнoгo зaбезпечення для управління наймом прaцівників. Oб’єкт дocлідження – управління наймом прaцівників. Предмет дослідження– рoзрoбкa прoгрaмнoгo зaбезпечення управління наймом працівників.
  • Item
    Розробка програмного забезпечення «What is in common
    (КНТЕУ, 2020) Баркар Ігор
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку (60с., 18 рис., 7таб., 1 додаток). Об’єкт розробки – програмний додаток під назвою «What is in common» – розвиваюча гра-додаток для стаціонарних комп’ютерів та телефонів, яку можна випускати у повноцінне використання для людей будь-якого віку. Завданням дослідження є: розробка розвиваючої гри-додатку, можливість гри на будь-яких пристроях, можливість монетизації. В процесі розробки було використано мову програмування C#, а також C# – модулі. Visual Studio – для розробки графічного інтерфейсу. UWP – для створення додатку. Ключові слова: гра-додаток, об'єктно-орієнтоване програмування, розробка графічного інтерфейсу, phpmyadmin, C#, Visual Studio, UWP.
  • Item
    Розробка програмного забезпечення нейронної мережі прямого поширення
    (КНТЕУ, 2020) Маслов Артем
    Дипломна робота на тему "Розробка програмного забезпечення нейронної мережі прямого поширення" містить 56 сторінок, 27 рисунків та 1 додаток. Список посилань включає 18 пунктів. Мета – аналіз і розробка методу створення та навчання глибоких мереж прямого поширення. Об’єкт – нейронні мережі прямого поширення. Предмет – розробка методу навчання нейронної мережі прямого поширення. Зaвдaння дocлідження: розглянути основні принципи побудови сучасних нейронних мереж, структуру готових рішень для глибокого навчання; засвоїти основні поняття та визначення з лінійної алгебри та усвідомити їхнє геометричне представлення; розробити бібліотеку навчання нейронної мережі прямого поширення. Методи дослідження: аналіз, синтез, моделювання, дедукція, аналогія. У першому розділі йдеться про загальні відомості системи, мету, вимоги до мережі в цілому та до конкретних задач, що будуть виконуватися системою. Також наведений огляд готових рішень для розробки нейромереж. У другому розділі йдеться про основні поняття лінійної алгебри та опис окремих елементів мережі. Пояснюється також безпосередній метод навчання мереж – градієнтний спуск. У третьому розділі описуються реалізації самої мережі на мові програмування Python, описані формули, що були використані при написанні мережі
  • Item
    Розробка аналітичної системи обліку жителів кампусу
    (КНТЕУ, 2020) Давидова Анна
    Дипломна робота на тему «Розробкааналітичної системи обліку жителів кампусу» містить 57 сторінок, 18 рисунків та 5 додатків. Перелік посилань налічує 29 найменувань. Мета дослідження: роботи є дослідження існуючих аналітичних та інформаційно-аналітичних систем обліку жителів кампусу та розробка програмного продукту, котрий буде зберігати інформацію про жителів студмістечка, дозволить, завдяки аналітичним інструментам, обирати кімнату для поселення студентів, спростить час та завдання комендантам гуртожитків. Об’єкт дослідження: облік студентів, котрі проживають на кампусі університету. Предметом дослідження є інформаційно-аналітична система обліку студентів-жителів кампусу. У першому розділі проаналізованоіснуючі у світі інформаційно-аналітичні системи обліку жителів кампусу, складено технічне завдання, де визначено мету, призначення та передумови створення інформаційно-аналітичної системи обліку жителів кампусу, описано вимоги до розробки програми та обраної платформи й засоби для її реалізації. У другому розділі проаналізовано інформацію про студентів, створено анкету нового жителя кампсусу танаведено її зразок, описано процес алгоритм вибору кімнати для нового жителя системою та створено і наповнено базу даних для подальшого її використання у інформаційно-аналітичнійсистемі обліку жителів кампусу. У третьому розділі описано процес розробки аналітичної системи обліку жителів кампусу. Тут подано інформацію про інтерфейс програми, описано основні моменти розробки системи та наведено фрагменти коду, що використовувся під час роботи.
  • Item
    Розробка інтернет-порталу компанії «Ubisoft» на платформі Wordpress
    (КНТЕУ, 2020) Хоменко Денис
    Інтернет-портал – це багатофункціональний майданчик з різноманітним інтерактивним сервісом, що включає в себе великі можливості і послуги, в тому числі шляхом надання користувачам посилань на інші сайти, що значно розширює функціональні можливості та збільшує обсяг наданої інформації. Якщо інтернет-портал розроблений якісно і згідно всіх сучасних тенденцій, то користувач значно полегшує задачу пошуку, адже все необхідне буде знаходитися в одному місці. Актуальність теми пояснюється тим, що з розвитком сучасних технологій обсяг інформації в мережі Інтернет збільшується величезними масштабами. Важливо, щоб користувач мав можливість знайти всю необхідну інформацію скориставшись мінімальною кількістю Інтернет-ресурсів. Саме в такому випадку інтернет-портал – ідеальне рішення. Основна задача сайту – надати матеріали в повному обсязі по одному певного предмету, а ціль інтернет-порталу зовсім інша. Інтернет-портал ставить за мету допомогти користувачеві знайти відповідь на своє питання і за допомогою посилань на зовнішні сервіси направити його на потрібний ресурс за необхідною інформацією. Темою дипломної роботи є розробка інтернет-порталу компанії «Ubisoft» на платформі Wordpress. WordPress – вільне програмне забезпечення, яке можна використовувати для створення красивого сайту, блогу чи веб-додатку. [1, 4] Серед основних переваг даної платформи можна виокремити наступні: налаштовуваний дизайн, SEO- дружність, адаптивність сайтів, висока продуктивність, можливість керування сайтом в дорозі, висока безпека, гнучке управління медіа файлами, легкість та доступність у використанні.