РЕСТОРАННІ ТЕХНОЛОГІЇ
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд РЕСТОРАННІ ТЕХНОЛОГІЇ за Ключові слова "iodine deficiency"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Технологія холодних закусок із бринзи для профілактики йододефіцитних станів(Державний торговельно-економічний університет, 2023) Ярцев, І.Для профілактики захворювання йододефіциту, перспективним є підвищення його вмісту в харчових продуктах унаслідок комплексного використання функціональних інгредієнтів, в яких міститься йод в сукупності зі своїми синергістами. З огляду на це, розроблено технологію холодних закусок з бринзи з додаванням порошку креветки та шпинату. Експериментально встановлено співвідношення рецептурних інгредієнтів, визначено органолептичні та фізико-хімічні показники досліджуваних виробів. Встановлено, що розроблена сирна закуска з додаванням порошку креветки та шпинату характеризуються вищим вмістом йоду та його синергістів, що є способом профілактики йододефіцитних захворювань.