241 Готельно-ресторанна справа
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing 241 Готельно-ресторанна справа by Author "Онопко Ірина"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item Міжнародна конкурентоспроможність готельної мережі "Accor" на ринку послуг(КНТЕУ, 2020) Онопко ІринаАктуальність обраної теми дипломної роботи обумовлена недостатньою теоретичною розробленістю питання конкурентоспроможності саме у готельній сфері та її значущістю для підвищення ефективності функціонування готельних мереж в умовах високої конкуренції на міжнародному ринку послуг. Заходи щодо покращення якості сервісу досліджуваного готельного оператора, які створять конкретні конкурентні переваги, стануть підґрунтям для високої конкурентоспроможності та забезпечать стійке положення у переліку готельних мереж -лідерів міжнародного ринку індустрії гостинності. Мета роботи: дослідження теоретичних і методологічних засад та розроблення практичних рекомендацій щодо міжнародної конкурентоспроможності готельної мережі. Для досягнення поставленої мети в випускній кваліфікаційній роботі визначено такі завдання: - розкрити сутність поняття міжнародної конкурентоспроможності та її значення для підприємств готельного бізнесу; - проаналізувати наукові підходи до оцінки конкурентоспроможності та розглянути методи оцінки конкурентоспроможності підприємства; - дослідити сучасну конкурентну ситуацію на міжнародному ринку готельних послуг; - проаналізувати функціонування готельного оператора « Accor» на міжнародному ринку та виявити конкурентні переваги мережі; - оцінити конкурентоспроможність готельної мережі « Accor» на основі її стратегічних пріоритетів та обґрунтувати доцільність програми міжнародної конкурентоспроможності; - запропонувати комплекс сервісних інновацій для підвищення конкурентоспроможності готельної мережі « Accor» на міжнародному ринку. Об’єкт дослідження: процес міжнародної конкуренції готельної мережі. Предмет дослідження: теоретичні, методологічні та практичні засади міжнародної конкуренції готельної мережі. Методи дослідження. Теоретичним і методологічним підґрунтям випускної кваліфікаційної роботи є класичні і сучасні теорії конкурентоспроможності, базис структурного, ресурсного, ситуативного, цільового та якісного підходів до оцінки конкурентоспроможності. У процесі дослідження використано комплекс загальнонаукових і спеціальних методів: аналітичних, історичних та логічних узагальнень, індукції та дедукції, систематизації, конкретизації, аналізу та синтезу – для уточнення понятійного апарату та визначення ключових ознак окремих дефініцій, аналізу підходів до визначення сутності управління конкурентоспроможністю підприємств готельного бізнесу, структуризації підходів до класифікації методів оцінки конкурентоспроможності готельних підприємств; економіко-статистичних методів – з метою візуального представлення результатів дослідження, встановлення динаміки змін основних економічних показників діяльності готельного оператора « Accor» для дослідження стану конкурентоспроможності на міжнародному ринку готельних послуг; експертних оцінок – для оцінювання складових, що створюють конкурентні переваги бренду «Accor».