Технологія тортильї із використанням гарбузового насіння

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2024

Affiliation

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Державний торговельно-економічний університет

Анотація

У статті визначено перспективність заміни в рецептурі тортильї частини борошна пшеничного на гарбузове насіння, яке характеризується покращеним хімічним складом з більш високим вмістом білків, ліпідів, вуглеводів, клітковини, вітамінів, макро- та мікро-елементів. Розроблено та досліджено органолептичні показники модельних композицій з використанням гарбузового насіння та олії авокадо в різних співідношеннях. На основі техно¬логічних відпрацювань визначено оптимальну модельну композицію. Розраховано поживну цінність тортильї з використанням гарбузового насіння. Представлено техно-логічну схему приготування розробленої страви

Опис

Ключові слова

тортилья, гарбузове насіння, олія авокадо, модельні композиції tortilla, pumpkin seeds, avocado oil, model compositions

Бібліографічний опис

Савінова, Д. (2024). Технологія тортильї із використанням гарбузового насіння. У М.Ф. Кравченко (Ред.), Ресторанні технології. Інноваційні технології ресторанної продукції: Збірник наукових статей студентів, які здобувають освітній ступінь «магістр». (с. 155–162). Державний торговельно-економічний університет

Doi

UDC

Orcid