Технологія емульсійних соусів на основі напівфабрикату з м’якоті гарбуза

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2024

Affiliation

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Державний торговельно-економічний університет

Анотація

Розроблено технологію напівфабрикату на основі пюре гарбуза з подрібненим насінням та сироваткою сухою підсирною. Виявлено, що цей напівфабрикат має високі стабілізуючі та емульгуючі властивості у широкому діапазоні концентрацій. Доведено можливість використання його як ефективної емульгуючої основи для виробництва соусів емульсійного типу. Проведені дослідження определили оптимальні параметри (температура, рН середовища) для процесу емульгування. На основі теоретичних та експериментальних досліджень обґрунтовано можливість розробки нових технологій емульсійної продукції на основі цього напівфабрикату. Представлено інноваційну модель технології соусу емульсійного типу з різними смаковими добавками, що розширює асортимент харчової продукції, підвищує її харчову та біологічну цінність та дозволяє більш повно використовувати потенціал молочної та рослинної сировини.

Опис

Ключові слова

Бібліографічний опис

Кущенко, В. (2024). Технологія емульсійних соусів на основі напівфабрикату з м’якоті гарбуза. У М.Ф. Кравченко (Ред.), Ресторанні технології. Інноваційні технології ресторанної продукції: Збірник наукових статей студентів, які здобувають освітній ступінь «магістр». (с. 108–114). Державний торговельно-економічний університет

Doi

UDC

Orcid