Безлактозний мусовий десерт на основі вівсяного молока з підвищеним вмістом протеїну

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2024

Affiliation

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Державний торговельно-економічний університет

Анотація

Стаття присвячена розробці безлактозного мусового десерту на основі вівсяного молока з підвищеним вмістом протеїну. Основна увага приділена аналізу проблеми інтолерантності до лактози та необхідності створення безлактозних продуктів для покращення якості життя хворих. У статті проаналізовано різні види рослинного молока і вершків, їх харчову цінність та органолептичні властивості. На основі досліджень розроблено модельні композиції безлактозного десерту і проведено їх органолептичну оцінку. Органолептична оцінка зразків показала, що найкращі результати отримані при використанні вівсяного молока і кокосових вершків у певних пропорціях. Запропоновано технологічну схему виробництва безлактозного мусового десерту, яка може бути впроваджена у виробничих умовах закладів ресторанного господарства. Розроблений десерт не лише задовольняє потреби людей з інтолерантністю до лактози, але й має потенціал стати популярним серед широкого кола споживачів завдяки своїм високим смаковим якостям та харчовій цінності

Опис

Ключові слова

Бібліографічний опис

Залевська, К. (2024). Безлактозний мусовий десерт на основі вівсяного молока з підвищеним вмістом протеїну. У М.Ф. Кравченко (Ред.), Ресторанні технології. Інноваційні технології ресторанної продукції: Збірник наукових статей студентів, які здобувають освітній ступінь «магістр». (с. 62–68). Державний торговельно-економічний університет

Doi

UDC

Orcid