Бізнес- проект ресторану формату "ASIAN CUSINE"у місті Києві
Ескіз недоступний
Дата
2020
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
КНТЕУ
Анотація
Актуальність дослідження. Ресторанний бізнес відрізняється від усіх
інших видів бізнесу. Ресторан – це підприємство, яке поєднує в собі
мистецтво і традиції, механізми діяльності і досвід маркетологів, філософію
обслуговування та концепцію формування потенційної аудиторії. З року в рік
ресторанний бізнес України розвивається, на нього виходять нові гравці з
новими гастрономічними пропозиціями. Актуальність дослідження розвитку
ресторанного бізнесу в Україні в нових умовах господарювання пов’язана з
особливістю ресторанного господарства як складової сфери гостинності,
високою його ризикованістю і водночас соціальністю, пов’язаною з
задоволенням життєвих потреб населення у послугах з організації
харчування, відпочинку та дозвілля.
Ресторани формату «Asian cusine» це можливість експериментувати зі
смаками і коштувати самі незвичайні поєднання продуктів, відкриваючи для
себе незвичайний світ традицій та екзотики. Так як це виникло як результат
громадського розподілу праці та сприяє ощадливому видатку праці і
створює умови для прийому їжі поблизу місця роботи, навчання і відпочинку
- економічне обґрунтування доцільності створення саме ресторану формату
«Asian cusine» є актуальним питанням.
В умовах ринкової системи господарювання жодне підприємство не
може працювати прибутково без ретельно підготовленого плану. Досвід
організації підприємництва свідчить, що планування діяльності організації
набуває все більшого значення швидких змін у середовищі функціонування
підприємства. Чим більш динамічним та невизначеним стає середовище
діяльності, тим більше порядку має бути на самому підприємстві, тим більше
уваги слід приділяти розробці стратегій та оперативних дій для їх реалізації.
Успіх підприємницького проекту, незалежно від його масштабів, сфер
діяльності, форми організації бізнесу, неможливий без чіткого уявлення про
перспективи діяльності, без опрацювання надійних орієнтирів і реального
плану господарювання. Головне завдання кожного підприємства – розробити
8
таку методику планування діяльності, при якій можна 5 відстежити зміни
умов виробництва й реалізації окремо взятого продукту на кожному етапі
його життєвого циклу. Такою методикою визнана методика
бізнеспланування. Бізнес-план охоплює практично всі функціональні
напрями підприємства, починаючи від детального опису технології бізнес -проекту і закінчуючи ґрунтовними фінансовими розрахунками ефективності
господарювання. Тому його розробка і контроль реалізації (в подальшому)
значно сприяє як підвищенню ефективності, так і зниженню ризиків у
започаткуванні нових напрямів підприємницької діяльності. Досвід
зарубіжних і вітчизняних підприємств свідчить, що бізнес-планування є
важливою умовою функціонування підприємств, їх економічного росту та
розвитку.
Метою дослідження випускної кваліфікаційної роботи є
проектування ресторануформату «Asian cusine» у місті Києві.
Як і будь-яка складна система, ресторан починається з задуму його
засновників і закінчується контролем функціонування установи. Головну
роль у цьому виконує практична філософія його власника. Її розкриває підхід
до ведення бізнесу, який визначає етичні й моральні цінності, що
реалізуються в процесі функціонування підприємства. Головна ідея
засновників ресторану визначає його кредо і покликана максимально
задовольняти відвідувачів.
Для досягнення цієї мети були сформульовані такі завдання роботи:
визначити концептуальні засади діяльності підприємства ресторанного
господарства формату «Asian cusine» у місті Києві;
провести маркетингові дослідження ринку ресторанних послуг у районі
дислокації проектованого підприємства ресторанного господарства;
обґрунтувати місце розміщення ресторану , надати характеристику
цільових груп споживачів;
розробити неймінг, загальну концепцію ресторанного продукту,
концепцію дизайну, сервісу підприємства ресторанного господарства;
визначити і обґрунтувати організаційно-правовий статус об’єкта;
розробити перелік основних і додаткових послуг підприємства
ресторанного господарства: визначити умови та чинники забезпечення
процесу обслуговування (функціональне зонування приміщень відповідно до
класупідприємства ресторанного господарства, забезпечення послуг
харчування і додаткових послуг);
обґрунтувати вибір просторового рішення торговельної зон
обслуговування споживачів, обладнання та інвентарю, організацію роботи
персоналу;
визначити перелік приміщень для здійснення виробничого процесу
підприємства ресторанного господарства;
обґрунтувати організацію сервісних процесів у ресторані,
функціональні показники роботи його структурних підрозділів, визначити
кадрове забезпечення виробничих та сервісних процесів;
розробити раціональну організаційну структуру управління і визначити
функції кожної структурної одиниці;
розробити пропозиції щодо добору, розстановки та розвитку персоналу,
оцінити результативність діяльності; розробити штатний розпис;
обґрунтувати операційні доходи об’єкта, обсяги та структуру
операційних активів;
розробити план із праці та спланувати поточні витрати;
сформувати операційний прибуток за перший рік створення та
функціонування підприємства;
оцінити ефективність капітальних вкладень, визначити термін
окупності проекту;
розробити прогноз результатів фінансової діяльності закладу виходячи
з потреб забезпечення необхідного соціального і виробничого розвитку,
окреслити ризики реального інвестиційного проекту;
Об’єктом дослідження єпроект ресторану формату «Asian cusine» у
місті Києві.
Предметом дослідження є ресторан на 50 місць.
Методи дослідження: аналіз та синтез, порівняння, систематизація та
критичний аналіз, моделювання, експеримент, розрахунковий метод,
узагальнення.
Інформаційною базою є законодавчі та нормативніакти, що
регламентують роботу закладів ресторанного господарства, закони України,
сучасні періодичні наукові виданя, методичні рекомендації, а також ресурси
в інтернеті.
Опис
ВИПУСКНА КВАЛІФІКАЦІЙНА РОБОТА