Бізнес проект ресторану формату «CHINESE CUSINE» у місті Києві

No Thumbnail Available

Date

2020

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

КНТЕУ

Abstract

Актуальність дослідження. Посилення конкуренції, інтернаціоналізація та глобалізація ресторанного бізнесу, необхідність задоволення потреб всіх зацікавлених сторін: споживачів, співробітників, партнерів, власників, суспільства – обумовлюють зростання значущості менеджменту, розробку нових концептуальних підходів до визначення цілей діяльності підприємств ресторанного господарства і обґрунтування напрямків їх досягнення. Роль і значення якості сервісу постійно зростає під впливом розвитку технологій виробництва і потреб людини. Підвищення рівня культури, освіти, збільшення пропозиції в сфері ресторанного бізнесу з кожним днем робить споживачів все більш розбірливими. Актуальним на сьогодні є розроблення теоретичних положень, методичних рекомендацій щодо вдосконалення сервісної стратегії підприємств ресторанного господарства на ринку, зокрема формату «Chinese cusine». Принципи і напрями діяльності в галузі сервісу розглядали такі вітчизняні вчені, як Окрепілов В., Мунін І., Змійов А., Гришина І., Чухрай М., Мельниченко С., Ткаченко Т., Босовська М., а також зарубіжні науковці – Джуран Дж., Джонсон М., Ягмен К. Мета випускної кваліфікаційної роботи – за результатами комплексу організаційно-технологічних, дослідницько-інноваційних та маркетингових методів та бізнес-проект об’єкта ресторанного бізнесу. Відповідно до мети випускної кваліфікаційної роботи поставлено наступні завдання, які становлять конкретні послідовні шляхи вирішення проблеми: - розробити концепцію проектованого закладу ресторанного господарства; - окреслити організаційний план майбутнього підприємства; - розробити концептуальне меню закладу ресторанного господарства, на його основі визначити план випуску продукції; - провести організацію виробництва на підприємстві з урахуванням енергоефективності; - обґрунтувати систему контролю якості та безпечності ресторанної продукції; - розрахувати бюджет та термін окупності закладу ресторанного господарства. Об’єкт дослідження – процес бізнес-проектування об’єкта ресторанного бізнесу за визначеним форматом. Предмет дослідження – теоретичні, методичні, технологічні та прикладні засади застосування ресторанних технологій ресторанного бізнесу у бізнес -проектуванні. Практична реалізація. Прийняті у випускному кваліфікаційному проекті рішення можуть стати основою для будівництва ресторану формату «Chinese cusine» у місті Києві. Інформаційною базою дослідження є законодавчі та нормативні акти, що регламентують роботу закладів ресторанного господарства, закони України, наукові видання вітчизняних та іноземних авторів, матеріали періодичного друку, статистичні дані та інтернет-ресурси. Розрахунки проведені на основі навчального посібника «HoReCa: заклади ресторанного господарства» за редакцією А.А. Мазаракі.

Description

ВИПУСКНА КВАЛІФІКАЦІЙНА РОБОТА

Keywords

Citation