Бізнес проект ресторану формату "UKRAINE CUISINE" у місті Києві
Ескіз недоступний
Дата
2020
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
КНТЕУ
Анотація
Актуальінсть теми діяльність закладів ресторанного господарства в Україні підпадає під
вплив ряду факторів, а також вимагає дотримання ряду нормативних та
технічних вимог. Проектування ресторану дозволяє створити дієву бізнес -модель закладу, яка буде орієнтована на задоволення інтересів власників та
споживачів продукції.
Основна бізнес-ідея проекту полягає у розробці необхідної документації
та проведенні техніко-економічного обґрунтування створення закладу
ресторанного господарства у форматі «Ukraine cuisine».
Катастрофічні наслідки світової пандемії COVID-19 на усі сфери та види
економічної діяльності, у тому числі - ресторанного бізнесу, призвели до
пошуку інноваційних концептів, форматів закладів ресторанного бізнесу та
появи нових смакових потреб споживачів, що зумовило актуальність
проектування закладу у форматі «Ukraine cuisine». Адже з урахуванням останніх
тенденцій розвитку ресторанного бізнесу обраний напрям є досить популярним
як серед внутрішніх споживачів, так і гостей з інших країн.
Відтворити смак справжніх українських страв у проектованому закладі
дозволить спеціально інтегрована піч у відкриту кухню ресторану для випікання
хліба за автентичними рецептами.
У меню закладу можна буде скоштувати широкий асортимент свіжої
хлібобулочної продукції, борщ червоний та зелений у найкращих українських
традиціях, вареники з різноманітною начинкою та інше, тобто усі страви, які
знайомі кожному з дитинства. А креативна подача стане родзинкою
проектованого ресторану.
Мета випускної кваліфікаційної роботи – за результатами комплексу
організаційно-технологічних, дослідницько-інноваційних та маркетингових
методів та з урахуванням вимог НАССР та ISO розробити проект об’єкта
ресторанного бізнесу.
Досягнення мети передбачає вирішення ряду завдань, а саме:
- обгрунтувати локація, нейминг та атмосферу закладу ресторанного
господарства;
- розробити організаційний план;
- здійснити розробку концептуального меню та плану випуску продукції;
- обґрунтувати механізм організації виробництва з урахуванням
енергоефективності;
- запропонувати напрямки впровадження системи контролю якості та
безпечності ресторанної продукції;
- оцінити бюджет та термін окупності проекту;
- за економічними показниками оцінити перспективи подальшого
розвитку закладу.
Об’єкт дослідження – процес бізнес-проектування об’єкта ресторанного
бізнесу за визначеним форматом
Предмет дослідження – теоретичні, методичні та прикладні засади
ефективного функціонування та стратегічного розвитку закладу ресторанного
господарства.
Опис
ВИПУСКНА КВАЛІФІКАЦІЙНА РОБОТА