Бізнес проект суші-бару у місті Києві
Ескіз недоступний
Дата
2020
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
КНТЕУ
Анотація
Актуальність теми гостинність є одним із фундаментальних понять людської цивілізації,
яка в наш час забезпечується такими видами економічної діяльності, як го-тельне і ресторанне господарство. Ресторанне господарство , як специфічна
галузь включає в себе підприємства різних форм власності, об'єднані за ха-рактером перероблюваної сировини і продукції, що випускається, за органі-зацією виробництва і формами обслуговування населення, за послуги, що на-даються.
Місія підприємств ресторанного господарства полягає в задоволенні
потреб населення в організації харчування та дозвілля допомогою виробле-них і покупних продукції та послуг.
Ресторанний бізнес в Україні зазнає великих змін. Якщо раніше відві-дування ресторанів було прерогативою високооплачуваних верств населення,
то сьогодні мало не кожен житель мегаполісу може вибрати для себе відпо-відне місце для проведення дозвілля. Ефективна діяльність будь-якого закла-ду ресторанного господарства складається з безлічі факторів. Це і ведення
продуманої фінансової та маркетингової діяльності, і формування команди
досвідчених професіоналів, і грамотне позиціонування закладу на ринку, і
створення умов для успішного просування бренду.
У даний час ринок послуг ресторанного господарства постійно поши-рюється та видозмінюється під впливом різних факторів внутрішнього та
зовнішнього середовища. Як сфера підприємницької діяльності, ресторанне
господарство виконує соціальну (задоволення потреб споживачів) та еконо-мічну(підприємницька діяльність в обслуговуванні споживачів) функції.
Економічні функції сфери ресторанного господарства розглядаються як
єдиний комплексний механізм виробництва й обігу продукції, що забезпечує
ресторанному бізнесу певні переваги порівняно з іншими галузями народного
господарства. Перш за все, це перспективна галузь для інвестування капіталу,
що гарантує достатньо швидку оборотність вкладених коштів.
Метою цієї роботи є розкриття основних елементів управління проек-том створення нового ресторану. Також метою написання випускної квалі-фікаційної роботи є поглиблення теоретичних і практичних знань з ресторан-ного бізнесу, вироблення умінь застосовувати їх при вирішенні конкретних
практичних завдань, сприяння розвитку пошуку сучасних наукових досяг-нень у сфері ресторанного бізнесу та уміння їх самостійно застосовувати при
вирішенні прикладних проблем.
Предметом дослідження є процес управління проектом створення но-вого підприємства ресторанного бізнесу.
Об’єктом дослідження є проект створення суші-бару та його головні
складові.
В ході дослідження будуть вирішені наступні завдання:
– визначення особливостей сучасного розвитку ресторанного бізнесу в
Україні;
– розкриття специфічних рис управління в галузі ресторанного госпо-дарсва;
– розгляд методологічних підходів до управління проектами в ресто-ранній галузі;
– встановлення цілей та завдань управління проектом створення ресто-рану, визначення шляхів його реалізації;
– розрахунок бюджету проекту та витрат на реалізацію окремих зав-дань, у тому числі у випадках затримок та перевищення витрат над плановим
рівнем;
– узагальнення результатів створення проекту та формулювання вис-новків про доцільність його реалізації з позицій економічної ефективності та
керованості на базі проектного підходу.
У дослідженні були використані наступні методи та прийоми: про-грамно-цільового управління; проектного аналізу; інвестиційного аналізу;
діагностики; моделювання; графічної інтерпретації економічної та управ-лінської інформації, різні теоретичні, аналітичні та статистичні матеріали, за-кони України та інші нормативні документи з питань ресторанного та готель-
ного бізнесу, економічного та фінансового аналізу, бухгалтерського обліку та
аудиту.
Головним результатом дослідження є розробка обґрунтованого
проекту , створення нового підприємства ресторанного бізнесу із визначен-ням усіх основних елементів та компонентів управління його реалізацією.
Опис
ВИПУСКНА КВАЛІФІКАЦІЙНА РОБОТА