Бізнес проект ресторану "FAST FOOD" у місті Києві
Ескіз недоступний
Дата
2020
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
КНТЕУ
Анотація
Актуальність теми основне призначення ресторанного господарства – забезпечення населення
кулінарною продукцією, надання високого рівня обслуговування відповідно до
його потреб, організація відпочинку та дозвілля.
Визначальним критерієм вибору закладу ресторанного господарства
споживачами є якість обслуговування та виготовленої продукції, тоді як
престижність та зовнішній вигляд оздоблення відходять на другий план [22].
Основним засобом конкурентної боротьби 52% вважають ціну, 30% – якість
продукції та асортимент, 15% – рекламу. В даному випадку ресторатори нехтують
такими важливими чинниками, як якість обслуговування, інтер’єр, дотримання
санітарно-гігієнічних норм, наявність кваліфікованого персоналу.
Тому підприємства ресторанного господарства вимушені впроваджувати
найновітніші сучасні тенденції розвитку, методи та методики як на рівні
управління закладом, так і на рівні обслуговування. Сучасні тенденції розвитку у
закладах ресторанного господарства є важливим елементом обслуговування
туристів.
Актуальним завданням на сьогодні є дослідження відкриття закладів
ресторанного господарства в сучасних умовах економічної кризи та світової
пандемії Covid-19.
Різноманітні фундаментальні аспекти розвитку ресторанного господарства
висвітлено в працях зарубіжних та вітчизняних учених, серед яких особливої
уваги заслуговують наукові праці: Г. П′ятницької, С.В. Мельниченко, Л.І. Гірняк,
В. Найдюк, М. Гінди, В.А. Гросул, Т.П. Іванової, О. Бутенко, І. Воловельської, О.
Борисової та ін.
Мета випускного кваліфікаційної роботи – за результатами комплексу
організаційно-технологічних, дослідницько-інноваційних та маркетингових
методів та бізнес-проект об’єкта ресторанного бізнесу.
Відповідно до мети випускної кваліфікаційної роботи поставлені завдання,
які становлять конкретні послідовні шляхи вирішення проблеми і зазначені в
завданні до проекту.
Під час написання випускної кваліфікаційної роботи було використано такі
методи дослідження:
- системного аналізу для визначення концепції ресторану, стратегії
розвитку підприємства;
- економічного прогнозування аналізу для оцінки економічних передумов
діяльності проектованого закладу.
Об’єкт дослідження – процес бізнес-проектування об’єкта ресторанного
бізнесу за визначеним форматом.
Предмет дослідження – теоретичні, методичні, технологічні та прикладні
засади застосування ресторанних технологій ресторанного бізнесу у бізнес -проектуванні.
Інформаційну базу під час написання випускної кваліфікаційної роботи
склали підручники, публікації у пресі, матеріали науково -практичних
конференцій, статистичні дані, інтернет-ресурси та власні спостереження.
Розрахунки проведені на основі навчального посібника «HoReCa:ресторани» за
редакцією А.А. Мазаракі.
Наукова новизна одержаних результатів полягає в наступному: випускна
кваліфікаційна робота на основі осмислення концептуальних положень та
сервісного управління, обґрунтовано теоритичні та методологічні засади
проектування ресторану «Fast food» у м. Києва.
Опис
ВИПУСКНА КВАЛІФІКАЦІЙНА РОБОТА