Бізнес проект ресторану формату "Chinese cuisine" у місті Києві
Ескіз недоступний
Дата
2020
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
КНТЕУ
Анотація
Актуальність теми розвинене ресторанне господарство є прибутковим сектором економіки
країни, який, окрім обслуговування різних контингентів споживачів та надання їм
послуг у сфері харчування, вигідно позиціонує країну на міжнародному ринку.
Розвинена сфера послуг, складовою якої є ресторанне господарство, є ознакою
належного соціально-економічного рівня країни, прогресивної структури її
господарства.
У загальному розумінні ресторанне господарство – це галузь національного
господарства, основу якої становлять підприємства, що характеризуються єдністю
форм, організації виробництва й обслуговування споживачів, які розрізняються за
типами та спеціалізацією.
Трансформації, які відбулися у світовій економіці протягом останніх
десятиріч, спричинили істотні зміни в ресторанному господарстві. У сучасних
умовах ресторанний бізнес є прибутковим видом економічної діяльності, якому
притаманні високі рівні ліквідності капіталу та конкурентності. Окрім цього,
впродовж останніх років спостерігається зростання ролі закладів ресторанного
господарства у туристичному секторі економіки. З огляду на це, проектування та
розвиток ресторанного господарства у регіонах України є актуальними і має
вагоме практичне значення.
Мета випускного кваліфікаційної роботи – за результатами комплексу
організаційно-технологічних, дослідницько-інноваційних та маркетингових
методів та з урахуванням вимог НАССР та ISO розробити проект об’єкта
ресторанного бізнесу.
Об’єкт дослідження – процес бізнес-проектування об’єкта ресторанного
бізнесу за визначеним форматом.
Предмет дослідження – теоретичні, методичні та прикладні засади
ефективного функціонування та стратегічного розвитку закладу ресторанного
господарства.
Виходячи з мети поставлено наступні завдання бізнес-проекту:
- визначення локації майбутнього закладу ресторанного господарства,
неймінгу та атмосфери;
- обґрунтувати організаційний план підприємства харчування;
- визначити особливості концептуального меню закладу, розробити план
випуску продукції;
- надати характеристику системі контролю якості та безпечності
ресторанної продукції;
- сформувати бюджет, визначити термін окупності.
Інформаційну базу дослідження склали законодавчі й нормативно-правові
акти України, каталоги закладів ресторанного господарства, рекламних
проспектів, мережі Інтернет, публікацій у вітчизняній і закордонній періодичній
пресі. Розрахунки проведені на основі навчального посібника «HoReCa:
ресторани» за редакцією А.А. Мазаракі, доктора економічних наук, професора,
академіка НАПН України, заслуженого діяча науки і техніки.
Опис
ВИПУСКНА КВАЛІФІКАЦІЙНА РОБОТА