241 Готельно-ресторанна справа
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing 241 Готельно-ресторанна справа by Author "Дяченко Анна"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item МІЖНАРОДНІ СТАНДАРТИ ЯКОСТІ ПОСЛУГ МЕРЕЖІ ГОТЕЛІВ ТА РЕСТОРАНІВ «КОНТИНЕНТ КАРТ»(КНТЕУ, 2020) Дяченко АннаАктуальність теми випускної кваліфікаційної роботи. У сучасних умовах глобалізації та високого рівня конкуренції якість являє собою один з найважливіших інструментів конкурентної боротьби. Оскільки надання якісних послуг відвідувачам сприяє збільшенню обсягу їхньої реалізації, рентабельності підприємства, зростанню престижу готелю. Споживання послуг поліпшеної якості та більшої споживчої вартості зменшує поточні витрати споживачів та забезпечує більш повне задоволення їхніх вимог. Разом з тим сучасні дослідження показують, що на підприємствах готельного господарства спостерігається значна невідповідність зростаючих потреб і запитів споживачів обсягам і якості пропонованих послуг. Це зумовлено застарілою матеріально -технічною базою підприємств, обмеженістю інвестиційної активності, недостатнім рівнем професійної підготовки персоналу, неефективним управлінням. Тому впровадження ефективної системи управління якістю стає приорітетним напрямком діяльності підприємств готельного господарства. Ефективність системи якості досягається шляхом збалансування двох показників: задоволення потреб і очікувань споживачів послуг та забезпечення інтересів готелю та його працівників. Тоб то задоволеність всіх зацікавлених сторін свідчить про ефективність роботи системи менеджменту якості на підприємстві. Проте досягнення такого балансу можливе лише за умови розумного та раціонального управління, з використанням сучасних методів та підходів. Сьогодні керівники підприємств прикладають чимало зусиль для пошуку ідеальної моделі системи управління якістю, проте специфіка функціонування готельного господарства (нематеріальний характер) певним чином ускладнює застосування загальнонаукових концепцій управління якістю в сфері готельного бізнесу та потребує їх методологічного удосконалення та галузевої адаптації. Ступінь розробленості проблеми. Із розвитком ринкових відносин та посиленням конкуренції у вітчизняній та зарубіжній літературі почали шир око висвітлювати питання якості, розглядати його концепції та моделі, досліджувати досвід впровадження систем управління якості на підприємствах. Теоретичні та практичні засади якості розглядаються у працях відомих вітчизняних вчених, таких як А. П. Ваві лова, О.В. Геруса, І.В. Головачова, В.К. Злобіна, С.Д. Ільєнкової, Ю.І. Койфмана, Г.Д. Крилової, М.З. Круглова, Є.М. Купрякова, В.А. Лапідуса, Б.Г. Литвака, А.А. Мазаракі, С.В. Мельниченко, В.В. Окрепілова, Т.Ю. Росохи, Н.Д. Свірідової, М.З. Свиткіна, Т.І. Ткаченко, М.І. Шаповала, В.А. Швандара та ін., так і іноземних вчених Р. Уотермена, Дж. Харингтона, Р.А. Браймера, Е. Демінга, Дж.М. Джурана, К. Ісікава, Ф. Корсбі, Ф. Котлера, М. Мескона, Г. Тагуті, А. Фейгенбаума та ін . Вивчення опублікованих праць з питань управління якістю дозволяє констатувати, що в теорії розроблено різноманітні моделі та підходи до управління якістю, які в адаптованому варіанті можна використовувати в готельних підприємствах. Але специфіка готельних посл уг зумовлює особливий підхід до їхнього управління, що не завжди повною мірою враховується, що зумовлено недоліками самої системи управління. Необхідність удосконалення теоретичних і методичних основ з управління якістю на підприємствах готельного господарства, їх практична значущість обумовили актуальність теми випускного дослідження. Мета і завдання випускної кваліфікаційної роботи. Метою даної випускної кваліфікаційної роботи є дослідження теоретичних і методологічних засад та розроблення практичних рекомендацій щодо розроблення стандартів якості мережі готелів.Реалізація мети обумовила необхідність визначення і розв’язання наступних завдань: - розглянути якість як об’єкт управління в мыжнародному готельному бызнесы ; - визначити сутність загального управління якістю та дослідити процес його впровадження в практику діяльності субэктыв мыжнародного готельного бызнесу; - провести управлінську та економічну оцінку діяльності готелю "Континент Карт", м. Київ у площині умов забезпечення якості послуг; - проаналізувати рівень якості готельного продукту; - оцінити ефективність системи менеджменту якості готелю "Континент Карт", м. Київ; - дослідити чинники системи управління якістю послуг г; - визначити напрями вдосконалення системи управління якістю; - обгрунтувати програму заходів щодо удосконалення рівня якості готельного продукту. Об’єкт дослідження – процес розроблення стандартів якості мережі готелів Предмет дослідження – теоретичні, методологічні та практичні засади розроблення стандартів якості мережі готелів