241 Готельно-ресторанна справа
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing 241 Готельно-ресторанна справа by Author "Бибик Вікторія"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item Стратегія виходу готелю «Опера» на ринок Польщі(КНТЕУ, 2020) Бибик ВікторіяАктуальність вибраної теми. Ринок готельних послуг з кожним днем стає все більш різноманітним. Тому проблематика впровадження інноваційних ідей у готельний бізнес в наш час є дуже актуальною. Споживачі наразі мають широкий вибір послуг розміщення, починаючи від дизайну закінчуючи унікальними додатковими послугами. Отже, суб’єкти готельного бізнесу мають завжди стежити як за нововведеннями і сучасними технологіями, так і за можливими бажаннями та потребами споживачів. Стеження за мінімальними міжнародними стандартами є обов’язковим, та систематичний розвиток дає змогу українським готелям стати більш успішними та привабливими для гостей, в тому числі закордонним. Це позитивно вплине на розвиток туризму в Україні. Важливим фактором успішного функціонування підприємств в складних ринкових умовах є стратегічне управління, але на жаль в діяльності підприємств готельного бізнесу часто можна спостерігати відсутність стратегічності, що і призводить до поразок в конкурентній боротьбі. Пріоритетним напрямком вирішення цієї проблеми є застосування сучасних механізмів стратегічного управління. Значною перешкодою для розвитку готельного бізнесу в Польщі є низька частка закладів високої категорії. Вирішенням такої проблеми є додаткові інвестиції в сферу гостинності. Для оптимізації розміщення готельного бізнесу, надання якісних готельних послуг важливою є національна і регіональна політика розвитку галузі, спрямована на формування регіональних програм розвитку готелів і підтримку формування готельних комплексів. Адже підготовка міської адміністрації м. Києва до проведення фінального матчу Ліги Чемпіонів УЄФА у травні 2018 р. засвідчила, що недостатній рівень організаційного, матеріально-технічного, сервісного, інформаційного, безпекового, транспортного, кадрового забезпечення діяльності операторів готельного ринку та суміжних бізнесів є перешкодою для подальшого розвитку конкурентного, прозорого ринку, сегментованого за купівельною спроможністю туриста, та перспектив розвитку підприємств індустрії гостинності. За останніми даними Eurostatu, Республіка Польща у 2017 р. обіймала 46 місце серед країн світу за індексом конкурентоспроможності подорожей і туризму, в той час як Україна – лише 88 місце [1]. Тому вивчення стану, динаміки, тенденцій і закономірностей розвитку готельного господарства країн-сусідів, зокрема регіонів Польщі, є одним із способів екстраполяції адаптованого зарубіжного досвіду формування сприятливого інвестиційного і бізнесового, організаційного та інвестиційного досвіду для регіонів України. Мета роботи: дослідити теоретичні й прикладні засади формування стратегії виходу суб’єкту готельного бізнесу на міжнародний ринок та розробити рекомендації щодо її удосконалення. Завданнями дослідження є: 1. Ознайомитися зі сутністю стратегії виходу суб’єкту готельного бізнесу на міжнародний ринок 2. Визначити методичні підходи до оцінки стратегічного потенціалу суб’єкту готельного бізнесу для виходу на міжнародний ринок 3. Оцінити стратегічну привабливість ринку послуг готельного бізнесу Польщі 4. Дослідити економічний потенціал готелю «Опера» 5. Визначити стратегічний потенціал готелю «Опера» для виходу на ринок Польщі 6.Визначити стратегії виходу готелю «Опера» на ринок Польщі 7. Проаналізувати економічну оцінку запропонованих заходів Об’єкт дослідження: процес формування стратегії виходу суб’єкту готельного бізнесу на міжнародний ринок. Предмет дослідження: теоретичні та практичні аспекти формування стратегії виходу готелю «Опера» м. Київ на ринок Польщі. У процесі підготовки роботи використані загальнонаукові, економіко-логічні методи дослідження. Застосовані загальнонаукові методи: аналіз і синтез;порівняння. Використані економіко-логічні методи пізнання.