РЕСТОРАННІ ТЕХНОЛОГІЇ
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд РЕСТОРАННІ ТЕХНОЛОГІЇ за Автор "Паламарчук, В."
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Інноваційні технології десертів на основі псиліума(Державний торговельно-економічний університет, 2024) Паламарчук, В.В даній статті проведено аналіз розвитку інноваційних технологій в галузі кондитер-ської продукції. Проаналізовані сучасні вимоги споживачів на попит десертної продукції, що спрямовані на розвиток здорового харчування, а саме на низькокалорійні безглютенові десерти з мінімальним вмістом цукру на основі натуральних інгредієнтів. Цим вимогам відповідають інноваційні технології з використанням фітопорошків та цукрозамінників у виробництві десертної продукції. Проведене дослідження показало, що при приготуванні плодово-ягідного мусу, заміняючи манну крупу на псиліум, ми отримаємо улюблений десерт, який не тільки не втрачає своїх смакових якостей, а і набуває нових. До того ж десерт має зменшену енергетичну цінність у порівнянні з рецептурою на основі манної крупи, не містить глютену та має високий вміст клітковини, що позитивно відображається на роботі шлунково-кишкового тракту і відповідає вимогам здорового харчування.