РЕСТОРАННІ ТЕХНОЛОГІЇ
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд РЕСТОРАННІ ТЕХНОЛОГІЇ за Автор "Залевська, К."
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Безлактозний мусовий десерт на основі вівсяного молока з підвищеним вмістом протеїну(Державний торговельно-економічний університет, 2024) Залевська, К.Стаття присвячена розробці безлактозного мусового десерту на основі вівсяного молока з підвищеним вмістом протеїну. Основна увага приділена аналізу проблеми інтолерантності до лактози та необхідності створення безлактозних продуктів для покращення якості життя хворих. У статті проаналізовано різні види рослинного молока і вершків, їх харчову цінність та органолептичні властивості. На основі досліджень розроблено модельні композиції безлактозного десерту і проведено їх органолептичну оцінку. Органолептична оцінка зразків показала, що найкращі результати отримані при використанні вівсяного молока і кокосових вершків у певних пропорціях. Запропоновано технологічну схему виробництва безлактозного мусового десерту, яка може бути впроваджена у виробничих умовах закладів ресторанного господарства. Розроблений десерт не лише задовольняє потреби людей з інтолерантністю до лактози, але й має потенціал стати популярним серед широкого кола споживачів завдяки своїм високим смаковим якостям та харчовій цінності