241 Готельно-ресторанна справа
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 241 Готельно-ресторанна справа за Автор "Барановська Дар'я"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Проект хостелу в місті Києві(КНТЕУ, 2020) Барановська Дар'яАктуальність теми готельна сфера в усьому світі є провідним напрямом економічного і соціального розвитку, забезпечуючи туристичні потоки матеріально-технічними умовами перебування. Сьогодні туризм переживає складні часи, спричинені поширенням пандемії, що зупинило функціонування багатьох економічних сфер, в тому числі туризм і готельне господарство. Проте посткарантинний період прогнозовано настане і готельні підприємства стануть актуальними у своєму розвитку. Оцінювання стану і тенденцій розвитку готельного бізнесу України до карантинного режиму можна охарактеризувати наступними положеннями: 1. Досягнення готельної сфери України є дуже скромними на тлі загальносвітової тенденції неухильного зростання, процвітання і розвитку. 2. Готельний фонд країни не відповідає міжнародним вимогам та стандартам. 3. Технологічна відсталість галузі (низький рівень автоматизації та інновацій готелів). 4. Відсутність готельних підприємств, які орієнтуються на молодь та бюджетних туристів. Останнім часом зростає кількість туристів, які виявляють бажання зупинятись у більш «дешевих» засобах розміщення, саме тому потреба в розвитку хостелу є досить актуальною на сьогоднішній день. Темою випускного кваліфікаційного проекту є проект хостелу на 124 місця в місті Київ. Відповідно до поставленої мети визначені наступні завдання: - розробити концептуальне рішення готелю та визначити його локацію, визначити функціональні характеристики, розробити організаційний дизайн готелю; - обґрунтувати обрану архітектуру готелю, розробити екстер’єр та інтер’єр готелю. Обгрунтувати дизайнерське рішення номера готелю; - розрахувати інвестиційну пропозицію проекту, визначити фінансові результати, терміни окупності та ризики проекту. Об’єкт дослідження - процес проектування хостелу на 124 місця у місті Києві. Предмет дослідження - теоретичні, методичні, прикладні засади проектування хостелу на 124 місця у місті Київ. Інформаційну базу дослідження склали законодавчі й нормативно-правові акти України, каталоги готелів, рекламних проспектів, мережі Інтернет, публікацій у вітчизняній і закордонній періодичній пресі , статистичні дані, інтернет-сайти готелів. Розрахунки проведені на основі навчального посібника «HoReCa: готелі» за редакцією А.А. Мазаракі.