інженерно-технологічні науки І engineering and technological sciences
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд інженерно-технологічні науки І engineering and technological sciences за Автор "Шаповал, Світлана Леонідівна"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ ДІАГНОСТИКА ФІЗИЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ(Київський національний торговельно-економічний університет, 2017) Шаповал, Світлана Леонідівна; Романенко, Роман Петрович; Форостяна, Нінель ПетрівнаРозроблено інформаційно-вимірювальний комплекс для дослідження та реєстрації змін фізичних властивостей харчових продуктів з метою контролю їх якості на всіх стадіях технологічного процесу, а також набір методів технічного забезпечення для дослідження теплофізичних, реологічних і оптичних властивостей харчових продуктів у процесі зберігання та кулінарної обробки. Запропоноване обладнання і методика обробки результатів досліджень осьової релаксації, пенетрації, динаміки температурного градієнта й оптичної проникності дозволяють оцінювати ступінь змін реологічних, теплофізичних та оптичних властивостей, їх кореляцію із органолептичними та мікробіологічними показниками якості харчових продуктів, а також формувати рекомендації щодо режимів кулінарної обробки.