ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ТА КОНСТРУКТИВНЕ РОЗВ’ЯЗАННЯ КОНФЛІКТІВ У ПРАЦІВНИКІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА
Ескіз недоступний
Дата
2020
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
КНТЕУ
Анотація
Актуальність проблеми. За даними Асоціації ресторанного бізнесу
України, темпи розвитку ринку ресторанних послуг протягом останнього часу
коливалися в межах 60-100% на рік. З впливом глобалізаційних процесів,
виникає необхідність впровадження не лише технологічних інновацій, але й
управлінських рішень з питань визначення та вирішення конфліктних ситуацій в
колективі, що позитивно сприяє на розвиток закладу. Через плинність кадрів і
постійну взаємодію працівників з гостями неминуче виникають конфліктні
ситуації серед працівників на різних рівнях управління. Конфлікти в закладах
ресторанного господарства є повсякденною реальністю, тому для ефективного
вирішення виникаючих проблем працівник повинен володіти теоретичними
знаннями і практичними навичками поведінки в конфліктних ситуаціях.
Важливість та актуальність психології конфліктів починаючи з 60–70х
років доводить велика кількість робіт та наукових досліджень в сфері психології
конфліктів та конфліктології, опублікованих зарубіжними вченими. Насамперед
варто зазначити таких конфліктологів як З. Фройд, А. Пфеффер, К. Левін, К.
Томас, Л.Р. Понді [22; 24-26; 50; 56; 69].
Вітчизняні вчені Г.В. Ложкін, М.І. Пірен та Н. І. Пов’якель, М.С.
Корольчук, В.М. Корольчук [27; 28; 33; 34; 47; 48; 51] зробили вклад у розвиток
конфліктології в Україні вивчаючи особливості виникнення та вирішення
конфліктних ситуацій. В своїх працях особливу увагу приділяють питанням
регуляції та діагностики конфліктів.
Також проблематику конфліктів розглядають такі вчені як С.М. Ємельянов
А.Я. Анцупов, А.І. Шипілов [1; 14; 15; 69]. У своїх працях надають багато
теоретичного та практичного матеріалу з методиками соціально-психологічної
діагностики. Розкривають питання появи та причин конфліктів у підходах до
реалізації управлінських рішень, в субординаційному характері стосунків, у
соціальній та професійній адаптації керівника, тощо.
Опис
ВИПУСКНА КВАЛІФІКАЦІЙНА РОБОТА