ТЕХНОЛОГІЯ СТРАВ ІЗ М’ЯСА ПЕРНАТОЇ ДИЧИНИ З ВИКОРИСТАННЯМ ТЕХНІКИ МАРИНУВАННЯ ТА ОРГАНІЗАЦІЯ ЇХ ВИРОБНИЦТВА У ЗАМІСЬКОМУ РЕСТОРАНІ НА 50 МІСЦЬ

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2025-11

Affiliation

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Державний торговельно-економічний університет

Анотація

У кваліфікаційній роботі досліджували технологію приготування страв з м'яса пернатої дичини з використанням методів маринування та організацію їх виробництва у заміському ресторані на 50 місць. Проаналізовано процес виробництва страв із м'яса пернатої дичини у ресторанному господарстві, рецептурний склад та технології приготування таких страв. Досліджено інновації в технології виробництва, зокрема застосування техніки маринування. Розроблено технології страв із м'яса пернатої дичини з використанням техніки маринування: «Перепілка зі спеціями та цитрусовим маринадом», «Качка в ароматному трав'яному маринаді», «Фарширована качка з овочами у соєвому маринаді», «М'ясо пернатої дичини в апельсиновому маринаді». Складено концептуальне меню закладу, здійснено організацію процесу виробництва страв із м'яса пернатої дичини з використанням методів маринування. Розраховано денний обсяг реалізації продукції за різними групами страв та розроблено денну виробничу програму заміського ресторану на 50 місць. Згідно виробничої програми підібрано обладнання та визначено площу гарячого цеху, яка становить 48 м 2 . Розроблено план-схему цеху з виробництва страв із м'яса пернатої дичини та схему комунікаційного забезпечення технологічного устаткування гарячого цеху. The qualification paper is devoted to the investigation of the technology of cooking dishes from poultry meat using marinating methods and organizing their production in a suburban restaurant with 50 seats. The paper analyzes the general characteristics of the process of producing dishes from poultry meat in the restaurant industry, the recipe composition, and the cooking technologies of such dishes. Innovations in the production technology are examined, particularly the application of marinating techniques. The technology of poultry dishes using the marinating technique was developed: "Quail with spices and citrus marinade", "Duck in aromatic herbal marinade", "Stuffed duck with vegetables in soy marinade", “Poultry meat in orange marinade”. A conceptual menu for the establishment has been compiled, and the organization of the production process of poultry meat dishes using marinating methods has been carried out. An analysis has been conducted and the daily volume of product sales for various groups of dishes has been calculated, and a daily production program for the suburban restaurant with 50 seats has been developed. According to the production program, equipment has been selected, and the area of premises has been determined, 48 square meters. A floor plan of the workshop for the production of dishes from poultry meat and a scheme of communication support for the technological equipment of the hot workshop have been developed

Опис

Ключові слова

Бібліографічний опис

Манухіна А В ТЕХНОЛОГІЯ СТРАВ ІЗ М’ЯСА ПЕРНАТОЇ ДИЧИНИ З ВИКОРИСТАННЯМ ТЕХНІКИ МАРИНУВАННЯ ТА ОРГАНІЗАЦІЯ ЇХ ВИРОБНИЦТВА У ЗАМІСЬКОМУ РЕСТОРАНІ НА 50 МІСЦЬ Кваліфікаційна робота бакалавра за спeцiaльністью 181 «Харчові технології» Державний торговельно-економічний університет Репозитарій Державного торговельно-економічного університету

Doi

UDC

Orcid

Pages