Миколаєнко, Д.2025-03-202025-03-202024Миколаєнко, Д. (2024). Технологія ковбасних виробів із використанням рослинних добавок. У Т. І. Юдіна (Ред.). Крафтові технології: гастрономічні інновації: Збірник наукових статей студентів, які здобувають освітній ступінь «магістр». (с. 67–72). Державний торговельно-економічний університет.https://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/7827У статті наведено результати досліджень, спрямованих на розробку новітніх технологій ковбасних виробів із підвищеною поживною та біологічною цінністю. Особливу увагу приділено ковбасному виробу «Шевченківський», який збагачений рослинними білками, зокрема спіруліною, гречаною та соєвою клітковиною. Доведено, що використання рослинних інгредієнтів сприяє поліпшенню хімічного складу продукту. Ці вироби можуть бути рекомендовані для харчування широких верств населення з метою оздоровлення.ukТехнологія ковбасних виробів із використанням рослинних добавокArticle