Білецька, О.2025-07-032025-07-032023Білецька, О. (2023). Технологія боулів з гідробіонтами. У М. Ф. Кравченко (Ред.), Ресторанні технології. Інноваційні технології ресторанної продукції (с. 14–21). Державний торговельно-економічний університет.https://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/10566У статті досліджено проблеми харчування населення України та визначено напрями їх покращення. Проведено дослідження хімічної цінності гідробіонтів та доведено перспективність розроблення боулів з гідробіонтами та локальною сировиною України. З метою покращення поживної цінності боулів з гідробіонтами, розширенням асортименту та підсиленням смакових властивостей страви розроблено соус з використанням гідролізату мідій. Визначено поживну цінність соусу, побудовано профілограму якості та наведено технологічну схему приготування боулів.ukAttribution 4.0 Internationalбоулигідробіонтилокальна сировинагідролізат мідійпрофілограма якостіbowlshydrobiontslocal raw materialsmussel hydrolyzatequality profile.Технологія боулів з гідробіонтамиArticle