Критченко, Д.2025-03-172025-03-172024Критченко, Д. (2024). Технології автентичних страв з гідробіонтів одеського регіону. У М.Ф. Кравченко (Ред.), Ресторанні технології. Інноваційні технології ресторанної продукції: Збірник наукових статей студентів, які здобувають освітній ступінь «магістр». (с. 90–97). Державний торговельно-економічний університетhttps://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/7651Розглянуто автентичні страви Одеського регіону, де особливе місце займають страви з гідробіонтів. Визначено наявність йододефіціту в щоденному раціоні населення України. Досліджено йодовмісну сировину та обрано ламінарію, як джерело йоду. На основі проведених комплексних досліджень розроблено рибні биточки з покращеним вмістом мінеральних речовинukAttribution 4.0 Internationalавтентичні стравигідробіонтийододефіцитламінарія authentic disheshydrobiontsiodine deficiencykelpТехнології автентичних страв з гідробіонтів одеського регіонуArticle90–97