Марчук, Я.2025-03-172025-03-172024Марчук, Я. (2024). Інноваційні технології приготування лимонно-петрушкового веганського печива з соєвого борошна. У М.Ф. Кравченко (Ред.), Ресторанні технології. Інноваційні технології ресторанної продукції: Збірник наукових статей студентів, які здобувають освітній ступінь «магістр». (с. 121–127). Державний торговельно-економічний університетhttps://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/7666Стаття присвячена дослідженню інноваційних технологій приготування лимонно-петрушкового веганського печива з соєвого борошна. В роботі оцінюється вплив різного вмісту кореню петрушки на харчову цінність, органолептичні показники та мінеральний склад печива. Дослідні зразки показали значне підвищення вмісту білка, клітковини, а також покращення смакових характеристик продукту. Збільшення кількості петрушки позитивно вплинуло на загальну якість десерту, зробивши його більш корисним та привабливим для споживачів. Результати дослідження підтверджують можливість створення смачних і поживних веганських продуктів, що відповідають сучасним трендам здорового харчуванняukAttribution 4.0 Internationalвеганське печивосоєве борошнопетрушкаорганолептичні властивостіхарчова цінністьінноваційні технологіїрослинні інгредієнтиздорове харчування vegan cookiessoy flourparsleyorganoleptic propertiesnutritional valueinnovative technologiesvegetable ingredientshealthy nutritionІнноваційні технології приготування лимонно-петрушкового веганського печива з соєвого борошнаArticle121–127