Мацапура, І.2025-03-202025-03-202024Мацапура, І. (2024). Технологія крафтового морозива зниженої енергетичної цінності. У Т. І. Юдіна (Ред.). Крафтові технології: гастрономічні інновації: Збірник наукових статей студентів, які здобувають освітній ступінь магістр». (с. 61–67). Державний торговельно-економічний університет.https://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/7826У статті досліджено сучасні тенденції у виробництві крафтового морозива. Визначено, що продукти із заданими технологічними властивостями користуються широкою популярністю серед населення, особливої уваги заслуговують вироби зі зниженою енергетичною цінністю. На основі досліджень розроблено технологію крафтового морозива з повною заміною цукру на порошок лукуми та додаванням пюре чорниці для покращення нутрієнтного складу солодкого виробу. За результатами органолептичного оцінювання визначено оптимальну кількість заміни молока на ягідний компонент, розраховано хімічний склад та відсоток задоволення добової потреби при споживанні морозива з порошком лукуми та пюре чорниці.ukAttribution 4.0 InternationalТехнологія крафтового морозива зниженої енергетичної цінностіArticle