Бочкалова, К.2025-03-172025-03-172024Бочкалова, К. (2024). Конкурентоспроможність міжнародної готельної мережі. У Т. М. Сидоренко (Ред.), Міжнародний готельний і ресторанний бізнес: Збірник наукових статей здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання. (с. 59–64). Державний торговельно-економічний університет.https://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/7612У статті досліджено сутність та ключові фактори конкурентоспроможності міжнародних готельних мереж в умовах глобалізації. Проаналізовано вплив різноманітних аспектів діяльності готельних мереж на їх конкурентну позицію на світовому ринку. Розглянуто роль інновацій, якості послуг, маркетингових стратегій та управління людськими ресурсами у формуванні конкурентних переваг. Особлива увага приділена впливу сучасних викликів, таких як пандемія COVID-19 та військові конфлікти, на конкурентоспроможність готельних мереж. Запропоновано класифікацію факторів конкурентоспроможності та визначено перспективні напрями підвищення конкурентоспроможності міжнародних готельних мереж.ukAttribution 4.0 Internationalміжнародна готельна мережаконкурентоспроможністьглобалізаціяінноваціїякість послугмаркетингова стратегіяадаптивністьсталий розвитокinternational hotel chaincompetitivenessglobalizationinnovationsservice qualitymarketing strategyadaptabilitysustainable development.Конкурентоспроможність міжнародної готельної мережіArticle