Божко Тетяна ВасилівнаБілічака Артура Олександровича2025-01-202025-01-202024-12https://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/4544ВИПУСКНА КВАЛІФІКАЦІЙНА РОБОТАУ випускній кваліфікаційній роботі розглянуто стан та перспективи розвитку меду натурального в Україні та світі; проаналізовано законодавчонормативну базу щодо обігу меду в Україні та світі; сформульовані чинники формування споживних властивостей меду натурального. Проведена комплексна оцінка якості, визначена конкурентоспроможність меду натурального монофлорного вітчизняного виробництва. Здійснено оцінку ефективності ланцюга поставок меду натурального на ТОВ «ЗАММЛЕР УКРАЇНА». Розроблено пропозиції щодо удосконалення ланцюга поставок. Ключові слова: мед натуральний монофлорний, нормативно-законодавчі акти, ланцюги постачань, оцінка якості, конкурентоспроможність. Graduation work analyzes the current state and perspectives of the honey market in Ukraine and world; analyzes legislation regarding natural honey in Ukraine and world; formulated factors of consumer properties of natural honey. Conducted research of quality properties and competiteveness of honey natural monofloral on the domestic market. Conducted evaluation of supply chain of honey in LLC «ZAMMLER UKRAINE». Suggestions regarding supply chain have been developed. Key words: honey natural monofloral, legislation, supply chain, quality evaluation, competiteveness.ukПозиціювання та формування ланцюгів постачання медуBook