Ярцев, І.2025-07-032025-07-032023Ярцев, І. (2023). Технологія холодних закусок із бринзи для профілактики йододефіцитних станів. У М. Ф. Кравченко (Ред.), Ресторанні технології. Інноваційні технології ресторанної продукції (с. 142–149). Державний торговельно-економічний університет.https://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/10585Для профілактики захворювання йододефіциту, перспективним є підвищення його вмісту в харчових продуктах унаслідок комплексного використання функціональних інгредієнтів, в яких міститься йод в сукупності зі своїми синергістами. З огляду на це, розроблено технологію холодних закусок з бринзи з додаванням порошку креветки та шпинату. Експериментально встановлено співвідношення рецептурних інгредієнтів, визначено органолептичні та фізико-хімічні показники досліджуваних виробів. Встановлено, що розроблена сирна закуска з додаванням порошку креветки та шпинату характеризуються вищим вмістом йоду та його синергістів, що є способом профілактики йододефіцитних захворювань.ukAttribution 4.0 Internationalгуцульські стравихолодні закускибринзайододефіцитпорошок з креветокшпинатiodine deficiencyHutsul dishescold snackscheeseshrimp powderspinach.Технологія холодних закусок із бринзи для профілактики йододефіцитних станівArticle