Рудавська, Ганна БогданівнаДемкевич, Лідія Іллівна2025-01-152025-01-152015Рудавська, Г. Б., & Демкевич, Л. І. (2015). Мікробіологія ( 2-ге вид.), Київський національний торговельно-економічний університет. https://doi.org/10.31617/p.knute.2015-90 Rudavska, G., & Demkevych, L. (2015). Microbiology (2nd ed.), Kyiv National University of Trade and Economics. https://doi.org/10.31617/p.knute.2015-90966-629-170-3https://doi.org/10.31617/p.knute.2015-90https://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/3866MICROBIOLOGY The issues of general microbiology, as well as the microbiology of consumer goods (food and non-food) are covered. The role of beneficial and harmful effects of microorganisms from the point of view of commodity science is substantiated. The coursebook is intended for students of commodity science faculties of higher education institutions of Ukraine of III and IV accreditation levels, experts in the field of commodity science of food and non-food products, as well as customs officers.Розкрито питання загальної мікробіології, а також мікробіології товарів народного споживання (продовольчих і непродовольчих). Обґрунтовано роль корисної та шкідливої дії мікроорганізмів з точки зору товарознавства. Призначено для студентів товарознавчих факультетів закладів вищої освіти України ІІІ і ІV рівнів акредитації, спеціалістів у галузі товарознавства продовольчих і непродовольчих товарів, експертів та митників.ukAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internationalмікробіологіямікроорганізмибактеріївірусигрибкипатогенністьбіотехнологіяантимікробні засобикультуральні методиімунологіямікробіоталабораторні дослідженняmicrobiologymicroorganismsbacteriavirusesfungipathogenicitybiotechnologyantimicrobial agentsculture methodsimmunologymicrobiotalaboratory researchМІКРОБІОЛОГІЯMICROBIOLOGYBook