Панашук, Т.2025-07-032025-07-032023Панашук, Т. (2023). Технологія паштету «Морська таємниця» покращеної біологічної цінності. У М. Ф. Кравченко (Ред.), Ресторанні технології. Інноваційні технології ресторанної продукції (с. 91–99). Державний торговельно-економічний університет.https://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/10578У статті наведена традиційна та нова технологія паштету з лосося. Традиційна технологія акцентує увагу на самій рибі. Нова передбачає додавання в’ялених томатів, хересного оцту та натуральних харчових добавок «Цистозіра» та «Вітацель». Харчова добавка «Цистозіра» сприяє збагаченню страви мікроелементами, особливо йодом та селеном, а харчова добавка «Вітацель» додає в страву харчові волокна, що збагачують паштет клітковиною, яка відсутня в традиційних рибних стравах. Введення в традиційну рецептуру в’ялених томатів і хересного оцту надає паштету середземноморського смаку та корисності. Досліджено хімічні показники, мінеральний та вітамінний склад контрольного та дослідного зразку.ukAttribution 4.0 Internationalпаштет з лососяхарчові добавки «Цистозіра» і «Вітацель»оцет хереснийхарчові волокнатомати в’яленіsalmon patefood additives «Cystozira» and «Vitacel»sherry vinegardietary fiberssun-dried tomatoes.Технологія паштету «Морська таємниця» покращеної біологічної цінностіArticle