Сідєльніков Данило2024-09-192024-09-192020https://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/673ВИПУСКНА КВАЛІФІКАЦІЙНА РОБОТААктуальність теми ресторанне господарство є oдним з успiшних та нaйпеpспективнiших poзвинутих нaпpямкiв бiзнесу в Укpaїнi. Oднiєю з oсoбливoстей дaнoї гaлузi є opiєнтaцiя нa євpoпейськi стaндapти oбслугoвувaння, а отже для зaбезпечення aктивiзaцiї poзвитку ресторанного бізнесу дoцiльне нaукoве oбґpунтувaння нoвих пpoектiв підприємств ресторанного господарства, кoнцепцiя яких беpе дo увaги свiтoвий дoсвiд тa вдaлу пpaктику вiтчизняних пiдпpиємств-лiдеpiв. З року в рік ресторанні технології стрімко розвиваються. Йде серйозна конкурентна боротьба за відвідувачів. Саме цей фактор змушує топ-менеджерів продумувати не тільки основну стратегію і стиль діяльності ресторану, а й деталі, що додають закладу унікальності та неповторності. Заклади харчування відіграють досить важливу роль у житті людини. Крім задоволення фізіологічних потреб у харчуванні «вихід» до закладу харчування несе важливу соціальну функцію. Ефективна робота такого об’єкту залежить від низки факторів. Мета випускної кваліфікаційної роботи - за результатами комплексу організаційно-технологічних, дослідницько-інноваційних та маркетингових методів та бізнес-проект об’єкта ресторанного бізнесу. Як і будь-яка складна система, ресторан починається з задуму його засновників і закінчується контролем функціонування установи. Головну роль у цьому виконує практична філософія його власника. Її розкриває підхід до ведення бізнесу, який визначає етичні й моральні цінності, що реалізуються в процесі функціонування підприємства. Головна ідея засновників ресторану визначає його кредо і покликана максимально задовольняти відвідувачів. Відповідно до мети, завданнями роботи є:  визначити концептуальні засади діяльності підприємства ресторанного господарства формату «Local food» у місті Києві;  провести маркетингові дослідження ринку ресторанних послуг у районі дислокації проектованого підприємства ресторанного господарства;  обґрунтувати місце розміщення ресторану , надати характеристику цільових груп споживачів;  розробити неймінг, загальну концепцію ресторанного продукту, концепцію дизайну, сервісу підприємства ресторанного господарства;  визначити і обґрунтувати організаційно-правовий статус об’єкта;  розробити перелік основних і додаткових послуг підприємства ресторанного господарства: визначити умови та чинники забезпечення процесу обслуговування (функціональне зонування приміщень відповідно до класу підприємства ресторанного господарства, забезпечення послуг харчування і додаткових послуг);  обґрунтувати вибір просторового рішення торговельної зон обслуговування споживачів, обладнання та інвентарю, організацію роботи персоналу;  визначити перелік приміщень для здійснення виробничого процесу підприємства ресторанного господарства;  розрахувати загальну площу виробничих приміщень ресторану;  обґрунтувати організацію сервісних процесів у ресторані, функціональні показники роботи його структурних підрозділів, визначити кадрове забезпечення виробничих та сервісних процесів;  розробити раціональну організаційну структуру управління і визначити функції кожної структурної одиниці;  розробити пропозиції щодо добору, розстановки та розвитку персоналу, оцінити результативність діяльності; розробити штатний розпис;  обґрунтувати операційні доходи об’єкта, обсяги та структуру операційних активів;  розробити план із праці та спланувати поточні витрати;  сформувати операційний прибуток за перший рік створення та функціонування підприємства;  оцінити ефективність капітальних вкладень, визначити термін окупності проекту;  розробити прогноз результатів фінансової діяльності закладу виходячи з потреб забезпечення необхідного соціального і виробничого розвитку, окреслити ризики реального інвестиційного проекту; Об’єкт досліджень: процес бізнес-проектування об’єкта ресторанного бізнесу за визначеним форматом. Предмет досліджень: ресторан на 80 місць. Методи дослідження: аналіз, порівняння, систематизація, моделювання, експеримент, розрахунковий метод, узагальнення. Практична значущість отриманих результатів полягає в тому, що було розроблено проект нового рентабельного підприємства ресторанного господарства в місті Києві, що може задовольнити потреби потенційних відвідувачів у високоякісному продукті та додаткових послугах, які на даний момент в ареалі дослідження не є задоволенимиБізнес проект ресторану формату «Local food» місті КиєвіOther