Дарміна, А.2025-03-202025-03-202024Дарміна, А. (2024). Інноваційна технологія заварних пряничних виробів підвищеної харчової цінності. У Т. І. Юдіна (Ред.). Крафтові технології: гастрономічні інновації: Збірник наукових статей студентів, які здобувають освітній ступінь «магістр». (с. 25–32). Державний торговельно-економічний університет.https://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/7820В статті розглянуто технологію виробництва заварних пряників із використанням підсолоджувача тауматину та вівсяних висівок, що дозволило отримати заварні пряники підвищеної харчової цінності за рахунок збільшення вмісту білку, харчових волокон, вітамінів, мінеральних речовин, а також зі зниженим вмістом вуглеводів та енергетичною цінністю. Наведено порівняльну характеристику хімічного складу традиційних та дослідних зразків з використанням тауматину та вівсяних висівок. Розраховано комплексний показник якості розроблених заварних пряників з тауматином та вівсяними висівками, побудовано модель якості.ukAttribution 4.0 InternationalІнноваційна технологія заварних пряничних виробів підвищеної харчової цінностіArticle