Хуруджи Валерії2024-09-192024-09-192020https://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/677ВИПУСКНА КВАЛІФІКАЦІЙНА РОБОТААктуальність дослідження. Посилення конкуренції, інтернаціоналізація та глобалізація ресторанного бізнесу, необхідність задоволення потреб всіх зацікавлених сторін: споживачів, співробітників, партнерів, власників, суспільства – обумовлюють зростання значущості менеджменту, розробку нових концептуальних підходів до визначення цілей діяльності підприємств ресторанного господарства і обґрунтування напрямків їх досягнення. Роль і значення якості сервісу постійно зростає під впливом розвитку технологій виробництва і потреб людини. Підвищення рівня культури, освіти, збільшення пропозиції в сфері ресторанного бізнесу з кожним днем робить споживачів все більш розбірливими. Актуальним на сьогодні є розроблення теоретичних положень, методичних рекомендацій щодо вдосконалення сервісної стратегії підприємств ресторанного господарства на ринку, зокрема формату «Chinese cusine». Принципи і напрями діяльності в галузі сервісу розглядали такі вітчизняні вчені, як Окрепілов В., Мунін І., Змійов А., Гришина І., Чухрай М., Мельниченко С., Ткаченко Т., Босовська М., а також зарубіжні науковці – Джуран Дж., Джонсон М., Ягмен К. Мета випускної кваліфікаційної роботи – за результатами комплексу організаційно-технологічних, дослідницько-інноваційних та маркетингових методів та бізнес-проект об’єкта ресторанного бізнесу. Відповідно до мети випускної кваліфікаційної роботи поставлено наступні завдання, які становлять конкретні послідовні шляхи вирішення проблеми: - розробити концепцію проектованого закладу ресторанного господарства; - окреслити організаційний план майбутнього підприємства; - розробити концептуальне меню закладу ресторанного господарства, на його основі визначити план випуску продукції; - провести організацію виробництва на підприємстві з урахуванням енергоефективності; - обґрунтувати систему контролю якості та безпечності ресторанної продукції; - розрахувати бюджет та термін окупності закладу ресторанного господарства. Об’єкт дослідження – процес бізнес-проектування об’єкта ресторанного бізнесу за визначеним форматом. Предмет дослідження – теоретичні, методичні, технологічні та прикладні засади застосування ресторанних технологій ресторанного бізнесу у бізнес -проектуванні. Практична реалізація. Прийняті у випускному кваліфікаційному проекті рішення можуть стати основою для будівництва ресторану формату «Chinese cusine» у місті Києві. Інформаційною базою дослідження є законодавчі та нормативні акти, що регламентують роботу закладів ресторанного господарства, закони України, наукові видання вітчизняних та іноземних авторів, матеріали періодичного друку, статистичні дані та інтернет-ресурси. Розрахунки проведені на основі навчального посібника «HoReCa: заклади ресторанного господарства» за редакцією А.А. Мазаракі.Бізнес проект ресторану формату «CHINESE CUSINE» у місті КиєвіOther