Онищенко Ігор2024-10-082024-10-082020https://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/823ВИПУСКНА КВАЛІФІКАЦІЙНА РОБОТААктуальність теми. На сучасному етапі розвитку економіки та ринку України, дуже важко робити прогнози на майбутнє чи говорити про розвиток готельно-ресторанної сфери загалом, але, це саме той час, коли заклади проходять через великий фільтр, та оправдовують чи не оправдовують сподівання споживачів та власних потенційних гостей. Економіка переживає незвичайні та складні в усіх сенсах часи, зараз для кожного власника ресторанного бізнесу постають складні задачі, як автоматизувати обслуговування та встигати за змінами, які так стрімко міняються і треба бути в тренді. Зараз з’явилось, та ще багато з’явиться нових можливостей, які теж мають право бути, готельно-ресторанна сфера саме зараз має час проявити себе, навіть якщо треба буде залишити кращих з кращих працівників, мінімізувати робочі одиниці, поміняти обслуговування, повністю зануритись в онлайн надання сервісу. Треба бути зараз дуже пильним до змін і якщо заклад надавав сервіс високої якості, то не буде проблем з його розширенням чи автоматизацією, переходом на новій рівень, мається на увазі перехід в онлайн чи страви на виніс, чи умови над високого санітарного контролю прийняття гостей та їх обслуговування. Рекомендації щодо вдосконалення і розвитку готельного господарства найбільш доцільні для кожного конкретного ринку (міжнародного, внутрішнього, регіонального, місцевого). Тому в сучасних умовах значної нерівномірності розвитку регіонів України необхідно особливу увагу приділяти формуванню баз даних засобів розміщення регіонів України та аналізу регіональних ринків готельних послуг. Складні часи рано чи пізно закінчяться, але яких ковток свіжого повітря наддадуть ці зміни, багато чому власники навчяться. Багато закладів не опускають руки, так само буде відбуватися з даним закладом, сучасна автоматизація і вільний без проблемний доступ до інтернет, дає змогу навчатись і вдосконалюватись не виходячи з дому, багато інформації стало доступно, онлайн заняття, майстер-класси, лекції, людина не витрачає часу на дорогу, просто отримує знання просто тут і зараз. Авжеж не без мінусів, але даний заклад буде триматися своєї позиції, прагнути вдосконалення, розвиватись та розвивати персонал закладу за будь-яких умов. Теоретичні та прикладні дослідження проблематики готельного господарства в своїх працях розглядали М.Г. Бойко, І.М. Волошин, З.В. Герасимчук, А.А. Мазаракі, Я.В Остапенко, В.Ф. Семенов, Т.І. Ткаченко та інші. В очікуванні нового ковтка в літератури готельно-ресторанного бізнесу з таких складних умов, дуже багато нового очікується в сучасному розвитку готельно-ресторанної справи. У цих роботах розглядаються основи розвитку індустрії туризму в цілому і готельного господарства зокрема, досліджуються найбільш розвинені регіональні сегменти сфери гостинності, а також аналізуються фактори, що впливають на розвиток готельного господарства в Україні. Якщо кажучи про готельно-ресторанний бізнес загалом то сучасний стан і тенденції розвитку готельного господарства країни можна охарактеризувати наступними положеннями: досягнення готельної індустрії Україна є дуже скромними на тлі загальносвітової тенденції зростання сфери послуг, процвітання і розвитку даної сфери діяльності; основний готельний фонд країни не відповідає міжнародним стандартам; високо комфортабельні готелі в Україні введені в експлуатацію за участю іноземних компаній. Але є впевненість, що в даних умовах економічної кризи, ситуація в країні дасть повштовх для готельно-ресторанної сфери. На даному етапі розвитку готельне господарство передбачає надання послуг розміщення, харчування та обслуговування, забезпечуючи при цьому комфортність та сантіарну безпеку перебування гостей. Головною метою діяльності підприємств готельного господарства є надання бездоганного та безпечного обслуговування. На сьогоднішній день готельне господарство країни є досить різноманітним, але при цьому має ряд проблем функціонування, які можуть бути вирішені за допомогою дії економічних механізмів, грамотній економічній політики держави, створення нормативно-правової бази сфери послуг, дотримання норм та правил та в стані сучасного світу забезпечення безпеки на максимальному рівні.БІЗНЕС-ПРОЕКТ БУТІК-ГОТЕЛЮ У МІСТІ КИЄВІOther