Вишневська, В.2025-03-172025-03-172024Вишневська, В. (2024). Технології альтернативних стейків ферментованих методом wet-aged. У М.Ф. Кравченко (Ред.), Ресторанні технології. Інноваційні технології ресторанної продукції: Збірник наукових статей студентів, які здобувають освітній ступінь «магістр». (с. 27–32). Державний торговельно-економічний університетhttps://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/7640У статті розглянуто технологію альтернативних стейків, в основі якої застосування різних способів ферментації, інноваційне обладнання та крафтові маринади. Розроблено технологію стейку Денвер ферментованого методом wet-aged з додаванням ягід ялівцю. Використаний спосіб витримки м’ясного напівфабрикату значно покращив органолептичні показники готової страви: смак став більш насиченим, запах набув легкого аромату хвої, а консистенція – більш ніжною, соковитою та м’якою.ukAttribution 4.0 InternationalТехнології альтернативних стейків ферментованих методом wet-agedArticle27–32