Паламарчук, В.2025-03-182025-03-182024Паламарчук, В. (2024). Інноваційні технології десертів на основі псиліума. У М.Ф. Кравченко (Ред.), Ресторанні технології. Інноваційні технології ресторанної продукції: Збірник наукових статей студентів, які здобувають освітній ступінь «магістр». (с. 150–155). Державний торговельно-економічний університетhttps://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/7685В даній статті проведено аналіз розвитку інноваційних технологій в галузі кондитер-ської продукції. Проаналізовані сучасні вимоги споживачів на попит десертної продукції, що спрямовані на розвиток здорового харчування, а саме на низькокалорійні безглютенові десерти з мінімальним вмістом цукру на основі натуральних інгредієнтів. Цим вимогам відповідають інноваційні технології з використанням фітопорошків та цукрозамінників у виробництві десертної продукції. Проведене дослідження показало, що при приготуванні плодово-ягідного мусу, заміняючи манну крупу на псиліум, ми отримаємо улюблений десерт, який не тільки не втрачає своїх смакових якостей, а і набуває нових. До того ж десерт має зменшену енергетичну цінність у порівнянні з рецептурою на основі манної крупи, не містить глютену та має високий вміст клітковини, що позитивно відображається на роботі шлунково-кишкового тракту і відповідає вимогам здорового харчування.ukAttribution 4.0 InternationalІнноваційні технології десертів на основі псиліумаArticle150–155