Покотилова, Є.2025-07-032025-07-032023Покотилова, Є. (2023). Технологія безлактозного мусу «Таємне бажання» зниженої енергетичної цінності. У М. Ф. Кравченко (Ред.), Ресторанні технології. Інноваційні технології ресторанної продукції (с. 100–106). Державний торговельно-економічний університет.https://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/10579У статті наведено технологію безлактозних мусових десертів зниженої енергетичної цінності з використанням цукрозамінника еритритол, який відзначається низьким глікемічний індексом, а також з використанням яблучної клітковини, що містить комплекс вітамінів групи B, C, K, мінералів. Досліджено хімічний склад дослідного та контрольного зразків мусових десертів на основі манго.ukAttribution 4.0 Internationalмусовий десертеритритолбезлактозна продукціяяблучна клітковиназнижена енергетична цінністьmousse desserterythritollactose-free productsapple fiberreduced energy value.Технологія безлактозного мусу «Таємне бажання» зниженої енергетичної цінностіArticle