Осадчий Павло2024-09-192024-09-192020https://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/665ВИПУСКНА КВАЛІФІКАЦІЙНА РОБОТААктуальність теми. Розвиток ресторанного ринку України обумовлений посиленням конкурентної боротьби між підприємствами харчування, появою нових форматів закладів та використанням інноваційних підходів у діяльності підприємств ресторанного господарства країни. В існуючих умовах економічної кризи в Україні існує проблема не тільки підвищення ефективності діяльності закладів ресторанного господарства, а створення конкурентоспроможного підприємства, яке здатне надавати споживачам конкурентоздатні послуги та продукцію. Успішність закладу ресторанного господарства залежить від обраної стратегії, здатності використовувати внутрішні ресурси та стимулювати споживчий попит, орієнтуючись на потреби споживача. Успішна діяльність і міцність позицій ресторану формату «Italian cuisine» на ринку України потребують необхідності постійного удосконалення існуючої продукції та послуг, а також відслідковування, аналізу й оперативного реагування на зміну умов і параметрів середовища бізнесу. Конкуренція обумовлює необхідність підвищення якісних характеристик продукції підприємства та сфери ресторанного господарства. В основі роботи лежить проектування ресторану формату «Italian cuisine», що потребує детального планування, дієвим інструментом якого виступає процес бізнес-планування. Бізнес-план охоплює практично всі функціональні напрями підприємства, починаючи від детального опису технології бізнес-проекту і закінчуючи ґрунтовними фінансовими розрахунками ефективності господарювання. Тому його розробка і контроль реалізації (в подальшому) значно сприяє як підвищенню ефективності, так і зниженню ризиків у започаткуванні нових напрямів підприємницької діяльності. Мета випускного кваліфікаційної роботи – за результатами комплексу організаційно-технологічних, дослідницько-інноваційних та маркетингових методів та з урахуванням вимог НАССР та ISO розробити проект об’єкта ресторанного бізнесу. Об’єкт дослідження – процес бізнес-проектування об’єкта ресторанного бізнесу за форматом «Italian cuisine». Предмет дослідження – теоретичні, методичні та прикладні засади ефективного функціонування та стратегічного розвитку закладу ресторанного господарства Відповідно до мети випускного кваліфікаційного проекту поставлені завдання, які становлять конкретні послідовні шляхи вирішення проблеми і зазначені в завданні до проекту. Методи дослідження. В роботі під час написання проекту було використано наступні методи дослідження: теоретичний (аналіз літературних джерел щодо теми дослідження) та емпіричний (аналіз результатів досліджень). Інформаційною основою дослідження проекту є законодавчо-нормативні акти України, які регламентують діяльність підприємств, різноманітні навчальні посібники, підручники, монографії з питань корпоративного управління, стратегічного управління, менеджменту підприємств, маркетингу як вітчизняних так і зарубіжних авторів, а також статей періодичних видань щодо проектування закладів ресторанного господарстваБізнес-проект ресторану формату "ITALIAN CUISINE" у місті КиєвіOther