Піріч І.2025-01-062025-01-062024Піріч І. (2024). Франчайзинг як форма виходу на зовнішні ринку суб’єктами ресторанного бізнесу. У Т. М. Мельник (Ред.), Міжнародний менеджмент в умовах глобальних викликів: Збірник наукових статей студентів денної та заочної форм навчання. (с. 293–298). Державний торговельно-економічний університет.https://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/2460The article analyzes the key characteristics of franchising as a form of business organization. The types and methods of franchising are disclosed. The activities of leading international organizations in the field of franchising are highlighted. The current trends in the use of franchising in Ukraine and the world are characterized.У статті було проаналізовано ключові характеристики франчайзингу як форми організації бізнесу. Розкрито види та методи франчайзингу. Висвітлено діяльність провідних міжнародних організацій у сфері франчайзингу. Охарактеризовано сучасні тенденції використання франчайзингу в Україні та світі.ukфранчайзинг, суб’єкти господарювання, ресторанний бізнес, зовнішні ринки, форма виходу, експортФранчайзинг як форма виходу на зовнішні ринку суб’єктами ресторанного бізнесуArticle