Ковальов, Е.2025-03-182025-03-182024Ковальов, Е. (2024). Формування екологічної стійкості у сфері гостинності. У Т.М. Сидоренко (Ред.), Готельний і ресторанний девелопмент в умовах відновлення: Збірник наукових статей здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання.(с. 88–93). Державний торговельно-економічний університетhttps://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/7744Стаття присвячена детальному аналізу процесу формування екологічної стійкості в сфері гостинності, розглядаючи як теоретичні аспекти, так і практичні рішення, що впроваджуються в індустрії. У роботі досліджуються основні екологічні виклики, з якими стикається бізнес у сфері гостинності, такі як споживання природних ресурсів, виробництво відходів та забруднення навколишнього середовища. Аналізується вплив зростаючих екологічних вимог і очікувань споживачів на стратегії управління стійкістю в готелях і ресторанах, а також описуються конкретні практики та інноваційні рішення, що сприяють зменшенню негативного впливу на природу. Стаття також розглядає економічні переваги від впровадження екологічно чистих технологій і практик, такі як зниження витрат на енергію і ресурси, покращення репутації та конкурентоспроможностіukAttribution 4.0 International: екологічна стійкістьзабруднення навколишнього середовищастра¬тегіїуправління стійкістюсфера гостинності environmental sustainabilityenvironmental pollutionstrategiessustainability managementhospitalityФормування екологічної стійкості у сфері гостинностіArticle88–93