Чорний, Б.2025-07-032025-07-032023Чорний, Б. (2023). Концепція «Slow Food» в інноваційних технологіях харчової продукції з овочів. У М. Ф. Кравченко (Ред.), Ресторанні технології. Інноваційні технології ресторанної продукції (с. 135–142). Державний торговельно-економічний університет.https://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/10584У статті наведено характеристику «Slow food» як концепції правильного харчування зі збереженням регіональної і традиційної кухні. Розглянуто особливості розроблення інноваційних страв з овочів в закладах ресторанного господарства формату «Slow food». Надано характеристику Foodpairing для комбінування харчової продукції. На основі аналітичного огляду літератури обґрунтовано використання молочної сировини в технологіях харчової продукції з овочів. Проведено експериментальні проробки та розроблено страви з овочів підвищеної поживної цінності. Визначено сенсорні показники овочевих страв. Побудовано профілограми якості.ukAttribution 4.0 InternationalSlow foodгарбузфудперінглокальна сировинарегіональна кухняpumpkinfood pairinglocal raw materialsregional cuisine.Концепція «Slow Food» в інноваційних технологіях харчової продукції з овочівArticle