Cтанчев, С.2025-03-182025-03-182024Cтанчев, С. (2024). Технологія заварних напівфабрикатів категорії healthy food. У М.Ф. Кравченко (Ред.), Ресторанні технології. Інноваційні технології ресторанної продукції: Збірник наукових статей студентів, які здобувають освітній ступінь «магістр». (с. 162–169). Державний торговельно-економічний університетhttps://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/7687У статті наведено основні харчові тренди та визначено позитивні тенденції здоро-вого харчування. Визначено перспективність використання рослинної сировини як для споживача так і для екології. Наведено особливості технологічного процесу приготування заварного тіста. Вивчено переваги використання рослинного молока та веганського масла. Проведено дослідження щодо розробки заварного напівфабрикату healthy food. Досліджено органолептичні показники модельних композицій з використанням різних торгових марок рослинного масла представленого на ринку України. Представлено технологічну схему при¬го-тування заварних напівфабрикатів healthy foodukAttribution 4.0 Internationalздорове харчуваннярослинне молоковеганське масло healthy foodvegetable milkvegan butterТехнологія заварних напівфабрикатів категорії healthy foodArticle162–169