Москалець, М.2025-03-172025-03-172024Москалець, М. (2024). Технологія альтернативних морепродуктів на основі рослинної сировини. У М.Ф. Кравченко (Ред.), Ресторанні технології. Інноваційні технології ресторанної продукції: Збірник наукових статей студентів, які здобувають освітній ступінь «магістр». (с. 140–146). Державний торговельно-економічний університетhttps://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/7676У даній статті розглянуто технологія виробництва альтернативних морепродуктів типу лобстера з рослинної сировини та напрямки їх використання в ресторанному господарстві. Наведено аналіз наукових розробок вітчизняних та закордонних фахівців в цьому напрямі. Визначені основні складові альтернативних морепродуктів рослинного походження, параметри їх підготовки для виробництва альтернативного лобстеру. Було проаналізовано та розроблено альтернативу морському лобстеру, предмет для вжитку з додаванням загущувача та ароматизатора. Перелічено пріоритети та напрями застосування лобстеру з овочевої сировиниukAttribution 4.0 Internationalрослинна сировинатехнологіяальтернативні морепродуктилобстерорганолептичні показникиякість vegetable raw materialstechnologyalternative seafoodlobsterorganoleptic indicatorsqualityТехнологія альтернативних морепродуктів на основі рослинної сировиниArticle140–146